onsdag 3 februari 2010

Kristendom diskrimineras

Den engelske bloggaren Paul Ray alias "Lionheart" är kristen. Han har protesterat mot narkotikamarknaden i Luton, som enligt Lionhearts beskrivning kontrolleras av muslimska grupper, "för att förstöra våra ungdomar". Därför anklagades han för "uppvigling till rashat" och blev tvungen att gå i landsflykt utanför EU.

En ortodox biskop i Wien säger: Genom att insistera på tolerans slår EU:s ledare ner på islamofobi och antisemitism, men ignorerar ofta olika anti-kristna gärningar.

Nadia Eweida, en koptisk kristen som i 7 år arbetade i British Airways som bagageinspektör, blev suspenderad från sitt arbete i 2 veckor utan lön för att hon bar ett halsband med ett litet kors.

Enligt flygbolagets regler får de anställda inte bära synliga smycken eller andra prydnader på arbetet utan tillåtelse från ledningen. De gör ett undantag för muslimer och sikher genom att ge dem lov att bära hijabs och turbaner.

En domstol avgjorde att hennes arbetsgivare inte utsatt henne för religiös diskriminering. Nu fyra år senare överklagar hon domstolens beslut.

Förr i tiden handlade det mest om könsdiskriminering, sedan kom tävlingen mellan "muslimska rättigheter" och "homosexuellas rättigheter", och det senaste krucifixförbudet handlar bara om att ateister gör en markering för sina egna rättigheter. Eftersom varje grupp har ömsesidigt uteslutande mål är det enda sättet att hålla dem från ömsesidigt garanterad destruktion att förena dem mot en gemensam fiende - de kristna.

Europa genomgår en svår moralisk kris genom den muslimska invandringen. Avkristningen kan visa sig bli förödande för vår frihet och demokrati. Våra sekulariserade makthavare har ingen moralisk ryggrad.

Om de säger sig vara kristna, som Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair, så är det bara ett PR-trick utan praktisk betydelse. Det var under hans regering som den politiska korrektheten började gå amok mot kristendomen.

Exempel på politiskt korrekt förföljelse av kristna i Sverige: islamister släpps in utan nämnvärd koll, medan kristna sänds tillbaka till länder där de riskerar att mördas.

Är det rimligt att islamisterna får bygga moskéer i Europa när de bränner och river kyrkor i sina egna länder? Nyligen brände islamister ned en kyrka i Algeriet. I Egypten har kyrkor attackerats, i Kosovo och Pakistan har kyrkor förstörts. Listan kunde göras lång.

Uppdatering: Kvinnan som inte fick bära ett korshalsband när hon arbetade förlorade i domstol mot flygbolaget British Airways.

5 kommentarer:

Ingvar sa...

Jag såg ett program på kunskapskanalen TV, där några unga muslimflickor fick tala om problem de hade i Sverige. Vad de sade var, att vi har ju kommit hit för att stanna? Detta gick, som en rysning genom hela mig. Överallt bland Europa folk, växer nu islamofobin. Katoliker och protestanter enar sig. Islam har inget i Europa att göra med sin religion, kvinnofientligheter och moskébyggen!
En stor demonstration hölls i Köln, i början av maj förra året där 6 500 poliser, hindrade sammandrabbningar mellan (15 000 muslimer uppblandat med vänsterpöbeln) och funnit varandra. Mot 1000 kristna. Detta året, så blir det troligen en ny demonstration nere i Antwerpen. Sverige styrs dock av en sådan agenda, som aldrig tar upp detta i våra tre medior d.v.s TV, radio och press om vad, som händer bland, folket nere i Europa.
Här hemma är det bara Bryssel, och de herrarna, som styr agendan i Sverige. Eller Hur???

Knute sa...

Ayaan Hirsi Ali som själv är ateist säger att "öppna och vidsynta kristna skolor är viktiga för att bevara frihet och demokrati i Europa".

http://missionxp.webblogg.se/2010/april/christer-sturmark-till-riksdagen-for-att-norm.html

Knute sa...

UK: Religiøse hensyn trumfer menneskeliv

Vel at mærke når religionen ikke er landets traditionelle. Drejer det sig således om en kristen sygeplejerskes ønske om at fortsætte med at bære krucifiks om halsen, henvises der til den luskede pseudobegrundelse “health and safety”.

Female staff who follow the Islamic faith will be allowed to cover their arms to preserve their modesty despite earlier guidance that all staff should be “bare below the elbow”. The Department of Health has also relaxed rules prohibiting jewellery so that Sikh members of staff can wear bangles linked with their faith, providing they are pushed up the arm while the medic treats a patient. [...]

Derek Butler, chairman of MRSA Action UK, said: “My worry is that allowing some medics to use disposable sleeves you compromise patient safety because unless you change the sleeves between each patient, you spread bacteria. “Scrubbing bare arms is far more effective.” [...] Muslim staff escape NHS hygiene rule

Anonym sa...

"Är det rimligt att islamisterna får bygga moskéer i Europa när de bränner och river kyrkor i sina egna länder?".
De lever ju inte i demokratier, det är ju därför de kommer hit. Vill vi verkligen agera på samma sätt i Sverige som de gör i sina hemländer? Vill vi inte visa på en mycket djupare tolerans? Jag är en kristen person som anser att vi "ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade". Hoppas att någon håller med.

Knute sa...

"De lever ju inte i demokratier, det är ju därför de kommer hit" stämmer inte. De flesta håller fast vid islam, och islam vill inte ha demokrati, det är därför den bör hållas kort.

Så anonym, du har nog missuppfattat det där om att "vända den andra kinden till".

Jesus sa också "“Ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör”, något som muhammedanerna motsätter sig på det bestämdaste. De vill ha teokrati à la Iran eller Saudiarabien, inte ett sekulärt, fritt demokratiskt samhälle baserat på judiskt-kristna värderingar.

Skicka en kommentar