onsdag 24 februari 2010

En 24-årsregel skulle kunna vara nyckeln

För några år sedan visade en EU-undersökning om livskvalitet att Stockholm är den huvudstad i EU som enligt stadens egna invånare är sämst på att integrera invandrare. Eller om man så vill, där invandrare är sämst på att integrera sig.

Sverige är mest illa ute av de nordiska länderna. Många städer och stadsdelar har nu en majoritet av invandrare och har blivit parallellsamhällen. I Stockholms stad som helhet har 28,1 procent av befolkningen utländsk bakgrund, i Rinkeby är det 89,3 procent. I 50-talsförorten Rågsved är två tredjedelar invandrare.

Utbildning är biljetten till en klassresa från Tensta till Östermalm. En nyckel till porten i den ekonomiska muren runt innerstan.

Den danska 24-årsregeln slår fast att kvinnor inte får gifta sig med någon utanför Europa före 24 års ålder. Resultatet har blivit att kvinnor med bakgrund i muslimska länder utbildar sig som aldrig förr.

"Andelen 20-åringar med utomeuropeisk bakgrund i utbildning har under en tioårsperiod stigit från 23 procent till rekordhöga 41 procent. Därmed motsvarar deras nivå danska kvinnor i samma ålder. Det är ett trendbrott." länk

Därför skulle sverigedemokraternas politik kunna förbättra situationen för invandrarkvinnor i Sverige. En 24-årsregel skulle göra mer nytta för integrationen än allt miljardstöd till problemförorterna.

3 kommentarer:

Knute sa...

"Svensk fremmedpolitik er, for at skære det ud i pap, de privilligeredes krig mod de underprivilligerede, arbejdere og pensionister.

Det er den perversion og onde parodi, den herskende socialdemokratisme i de syv riksdagspartier har udviklet sig til."

Svensk invandringspolitik är de priviligierades krig mot underpriviligierade, arbetare och pensionärer.

http://snaphanen.dk/2010/02/23/bernard-lewis-on-%E2%80%9Cradical-islam-israel-and-the-west%E2%80%9D/

Knute sa...

Personer som döms för överfallsvåldtäkt bör hängas ut med namn och bild.

Oslo-byråd Sylvi Listhaug (Frp) tør ikke å gå alene i egen by.

Listhaug, som er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo og sentralstyremedlem i Frp, mener personer som blir dømt for overfallsvoldtekt, bør henges ut med navn og bilde.

En opptelling VG har gjort viser at overfallsvoldtekter øker i hele Norge.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=586842

http://hodja.wordpress.com/2010/02/23/oslo-byrad-sylvi-listhaug-frp-t%c3%b8r-ikke-a-ga-alene-i-egen-by/

Knute sa...

"Allianspartierna har inte mod att utmana de privilegierades intressen. En tvårummare i en miljonprogramsförort till Stockholm kan ha samma hyra som en lika stor lägenhet på attraktiva Östermalm. Den reglerade hyresmarknaden är partiernas svek mot pensionärer, ungdomar och invandrare.

Marknadshyror skulle ge bättre villkor för dem som bor utanför city, vilket självfallet är rätt och rättvist. Allt annat är orättvisa privilegier. Avsaknaden av marknadshyror förklarar också varför det byggs så lite lägenheter i Sverige.

Jag begriper inte varför Hyresgästföreningen och vänstern aktivt och under många årtionden trissat upp hyrorna i förorterna, för att kunna hålla dem nere i city. Och varför borgerliga hakat på."

http://erixon.com/blogg/2010/02/marknadshyror-ger-storre-rattvisa/

Skicka en kommentar