onsdag 17 februari 2010

Dialog/dialögn med Öknens ande


Marockaner dricker förbjuden alkohol. Nåja, det är inte den värsta synden. Det finns annat som enligt islamisk moralism är värre.

Det är farligt för en muslim att bli kristen. De kan hotas av uteslutning ur familjen och även till döden. Instruktionerna finns i Hadith. Kvinnliga avfällingar stängs in i rum ibland i åratal, som en sorts psykologisk tortyr, tills de ändrar sig.

Vad gäller män så måste de dö, men först förlorar de alla rättigheter. Barnen tas ifrån dem, äktenskapet upplöses, de förlorar all arvsrätt och de kan inte bli begravda i en muslimsk begravningsplats.

Kristna kyrkor som invecklar sig i dialog-dialögn med islam borde betänka sådant här. De är så ivriga att parera kritik från "humanister" att de inte märker att de står farligt nära avgrundens rand när de fjäskar för islam. Risken finns att de spolar ut Jesusbarnet med badvattnet.

Kristendom är inte logiskt för muslimskt tänkande eftersom de inte kan förstå hur man kan dyrka någon som förlöjligades och sedan dödades.

Broder Mose är en arab som konverterat från islam till kristendom, och som försöker förklara för arabmuslimer vad kristendom är. Han berättar:

"År 500 fanns tre religiösa grupperingar i trakterna kring Mecka. Honafa, som var en föregångare för islam med Muhammeds farfar som ledare, judendomen och Al Nasara. Al Nasara accepterade Jesus men förkastade försoningen.

Alla tre grupper erkände Abraham, varför det blev väldigt viktigt för Muhammed att bli kopplad till Abraham. Så länge Waraka, kusin till Muhammeds första fru och präst för Al Nasara, levde sågs Koranen som en påminnelse om Guds gärningar i historien och ett försök att förena de tre religiösa grupperna.

- Koranen innehåller mycket historia men inget som kan hjälpa människor att få gemenskap med Gud. Det viktigaste är borta.

Waraka betydde mycket för Muhammed, så länge Waraka och Muhammeds första hustru Kadisja levde existerade inte månggifte. Först efter femton år, när Muhammed blev änkling, infördes polygami.

- Tack vare att man tog bort sådant som skiljde tre religiösa grupperingar åt när man skulle berätta om Guds gärningar i historien, står i dag en miljard människor utanför försoningen."

Koranen innehåller inga sammanhängande historier som i Bibeln. Det mesta är tradigt och utan poäng, och när det äntligen kommer en poäng är den motbjudande omoralisk. Koranen är en beklämmande läsning med bland annat beskrivningar av hur bytet ska delas efter överfall på karavaner och folkstammar.

Islamisk moralism är raka motsatsen till moral. Att snacka om "västerländsk dekadens" som de gör, dra på trissor vilket pretentiöst hyckleri. Om de skulle känna sig extra heliga för att de inte dricker alkohol, väl bekomme, det är väl det enda.

Islam tog bort den kristna försoningen ur sin lära, om den nu någonsin hade varit där. Den gick väl inte ihop med rövarideologin. Vi får väl hoppas att de kristna inte gör likadant för att vara de islam-troende till lags. Det vore för bedrövligt om vi lät oss förråas av islams primitiva värderingar.

3 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Precis därför jag inte orkade läsa färdigt den. Efter x antal tjatiga suror pallade jag inte längre. Det var verkligen tradigt.

Anonym sa...

jag håller med dig om att han kan ju fortsätta att "undervisa" dessa muslimer, men det är lönlöst.

Ingvar sa...

Jaha, så togs äntligen det första spadtaget nedan för Ramberget, för ett nytt moskébygge, ( 20 år försenat )skall sättas igång, så det var ju bra det. Eller hur??? Och fler kommer det säkert att bli. I Kungälv finns väl inget ännu?
Vad jag vill minnas, så var det statsminister Olof Palme, ( S ) som ville att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land. Det egendomligaste var, att alla de 6 andra partiledarna inne i Sveriges riksdagshus, tyckte att denne man, kom med en glädjande och genial idé. Ja även hans värsta motståndare, som moderater, folkpartister, kommunister o.s.v.
Sverige skall bliva ett mångkulturellt land. Men nu finns det en folkgrupp, som är emot detta. Och det är de nya islamisterna. De är visserligen inte så många ännu, men de växer snabbt till sig, genom sin höga nativitet. Och sin kollosala tillströmning, från Afrika och Mellanöstern, samt med våra politikers hjälp, så är de snart i majoritet.
Och de vill ju ha Sverige för, sig själva. Det är bara så. Eller hur

Skicka en kommentar