fredag 19 februari 2010

En fråga du inte lär höra om i valrörelsen ...

...är frågan om välfärdens framtida finansiering. Hittills har de flesta utredningar som gjorts på området landat i ordrika varianter på följande slutsats: det här måste vi lösa," skriver SvD.

Ordrika varianter på att gå som katten runt het gröt.

"Katastrofen är ett etablerat faktum i Sverige, och den försvinner inte, snarare tvärtom. Riksdagsvalet 19 september kommer att handla om en sak: Att inte bringa detta ämne på banan. De kallar det 'demokrati'," skriver Snaphanen.

Det ämne vi inte lär få höra om i valrörelsen är mångkulturens kostnader; ekonomiska, sociala och demografiska kostnader...

HRS: "Det har satsats miljarder av cool cash i denna integrations-utopi. Men Sverige har för länge sen kommit till point of no return." Urbefolkningen har gett upp.

Ett exempel. Göran Skytte skriver att elever i invandrartäta skolor själva vill prata svenska i klassrummen men "S-vänstern och public service och medieetablissemanget" går genast i gång och tycker det är "rasism" om de inte får prata arabiska.

En stor del av de flyktingar/invandrare som de senaste tjugo åren kommit från länder i Mellanöstern och Nordafrika är beroende av socialbidrag. Skattebetalarna står för fårfiolerna utan att ha blivit tillfrågade. Att tvinga kommuner att ta emot asylsökande är fruktansvärt odemokratiskt.

Somalier är väl den invandrargrupp som är minst integrerad. Många är analfabeter och har svårt att få jobb. Därför verkade det hoppfullt ett tag, att så många somalier i Stockholm var medlemmar i moderaterna, det tydde på de inte fallit för socialdemokraternas lockrop om bidrag osv. Men medlemsvärvningen gick visst inte ärligt till, så nu har moderaterna bara har en enda somalisk medlem, åtminstone i Rinkeby. Han är egen företagare, har en frisörsalong och är ett bra föredöme eftersom han försörjer sig själv.

"Försök inte anpassa dig till Sverige och svenskarna för då är du en förrädare." Sagt av "debattören" Nabila Abdul Fattah. Tydligare kan det inte sägas. Om integrationen misslyckas beror det så gott som uteslutande på att invandraren själv förkastar att bli integrerad.

De som har tagit chansen har inte hindrats utan har jobb överallt i vårt samhälle. "Det är därför en grov lögn, att arbetsgivarna inte vill ge jobb till våra tillvandrade och deras ättlingar." HRS

Om det bara vore så väl att muslimer kunde vara lösningen på Europas minskande och åldrande befolkning. Men de kommer från mindre utvecklade länder och har i allmänhet bristfällig skolgång. Deras "religion" lägger hinder i vägen för det västerländska utbildningssystemet och arbetslivet. Alldeles för många ser med förakt på väst.

I Japan föds 1,37 barn per kvinna, bland det lägsta antalet i världen. Ändå klarar sig Japan bra utan invandring. Gör det egentligen något att befolkningen minskar om de själva får hjulen att rulla?

17 kommentarer:

JudaZ sa...

"Långt över hälften av flyktingar/invandrare som de senaste tjugo åren kommit från länder i Mellanöstern och Nordafrika är fortfarande beroende av socialbidrag" Har du någon källa till det påståendet eller?

Knute sa...

Jag har skrivit om det tidigare, med källhänvisning till en tidningsartikel. En undersökning visade att av de flyktingar som kom för 20 år sedan var långt över hälften fortfarande arbetslösa. Ingenting tyder på att de som kommit senare skulle lyckats bättre. Återkommer när jag hittat länken.

Eftersom det här inte är ett sociologiskt seminarium ska jag ändra på formuleringen. Det är en näst intill oöverskådlig uppgift att få reda på de olika invandrargruppernas förvärvsfrekvens och bidragsberoende i Sverige.

Somalier är väl den grupp som arbetar minst. Många är analfabeter.

"Det är i Sverige tabu att högt säga att en stor del av invandringen innebär att gruppen extremt lågutbildade ökar i Sverige och att det kräver sänkta löner, om de nu alls ska arbeta."

http://erixon.com/blogg/2009/12/invandring-kraver-laglonemarknad/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Debila Abdul Fattahingenting är ett typ-exempel på invandrare som ö h t inte skulle få befinna sig i Sverige enligt min mening.

Knute sa...

I Danmark hotar somalier att döda Pia Kjärsgaard, Dansk Folkepartis ledare. Fruktansvärt.

"Der er angiveligt udlovet en dusør på 500.000 kr. til den, som dræber Pia Kjærsgaard (DF)"

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1984532.ece

LP sa...

Erixons analays är lika självklar som klockren. Jag har själv varit inne på samma spår flera ggr i olika sammanhang. Dock utan att kunna formulera mig så klart och redigt som Erixon.

Självklart gagnar massinvandringen av lågkvalificerade och ointegrerbara individer till Europa, den mest hänsynslösa och dåliga formen av marknadsekonomi, där man inte värderar sådant som inte kan mätas i pengar. Där betyder varje nedpressad lönekrona att vinsterna kan öka, och man skiter i att folk kommer att leva i slum och jobba för kaffepengar under vidriga förhållanden.

Vänstern gynnas också genom att den skara ur vilken man kan värva väljare, partimedlemmar och fackföreningsmedlemmar, växer.

Historien snurrar ett halvt varv till och vi är tillbaka till den onda gamla tiden då underklassen verkligen var utsatt och utarmad både materiellt och kulturellt.

Självklart är detta endast kortsiktiga vinster för rovdjurskapitalismen och den makthungriga vänstern!

Den instabilitet dessa mekanismer skapar är extremt skadliga för ett så litet land som Sverige. Sveriges historia som varande ett konsensusland där de flesta åtminstone trodde på ett gemensamt mål, gör att vi inte är beredda på den "sköna nya värld" som den etablerade vänstern, mitten och högern skapat tillsammans. Ingen kommer att tjäna på eländet i förlängningen, varken makthungriga fackpampar eller klippare.

Allt kommer att rasa samman och ingenting kommer att bli sig likt. Stort och onödigt lidande kommer att uppstå, vi har bara sett början av detta. Kanske kommer ett nytt och mera erfaret land att uppstå likt en fågel Fenix ur askan, kanske ser vi början till en nedåtgående spiral som kommer att leda till nationen Sveriges upphörande.@JudaZ

Detta var alltså en analys, en spekulation från min sida. Jag tycker att den låter rimlig (tydligen finns det flera som anser ungefär samma) även om jag här och nu inte kan ge dig statistik och vetenskapligt faktaunderlag.
Du kan ju alltid argumentera emot och förklara varför du inte tycker att mitt resonemang håller om du nu skulle känna så. Det kanske kan bli en givande diskussion.

Anonym sa...

Det är väl egentligen inte så konstigt att man inte kan få grepp på vad kalaset kostar. Vi har "Statistisk årsbok" där ALLT finns med,från antalet grisar till samtliga utgifter och inkomster för staten. Allt utom kostnaden för invandringen. Inte ens som delposter så de kan adderas och ges ett uppskattat (!) värde......

Anonym sa...

Om sossarnas "flyktingutjämning" man kan läsa om i islamiseringsorganet SDS kan man bara säga en sak, blir det känt lär SD sticka upp i rika kommuner. Motmedlet är förstås enkelt, skaffa dålig ekonomi. Man vill inte straffa fattiga norrlandskommuner där (s) har stort stöd så man upprepar den gamla floskeln, skatt efter bärkraft. Kort sagt, en Robin Hood-skatt till.

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Fasen vad jag prickar fel på tangenterna, för mycket morgonkaffe och arbetsstress...
Nytt försök:

Läs om Tanja Bergkvists underhållande artikel om att skapa ön "Verklighetens folk":

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/02/16/genusforskare-delar-gener-med-brodlimpa-och-svenskar-har-bara-funnits-i-100-ar/

(scrolla ned till ungefär hälften)


Faktum är att jag alltmer börjar förstå mekanismerna bakom alla de beväpnade och sektliknande sammaslutning man genom åren läst om i USA.
Snart känns det som att frivillig avknoppning och isolering från projkeketet Sverige är enda räddningen för oss som inte längre vill i den samtida idiotin.

Tio år till, blir det inte bättre under den tiden så måste var och en försöka rädda sig själv. Jag vet inte vad min plan är. Man blir ju knappast yngre och man har ju förpliktelser. Med det gäller att vara optimist.

Kanske kan valet 2010 bli en liten stämningshöjare?!

Knute sa...

Otroligt bra! jag blir verkligen imponerad!

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/02/16/genusforskare-delar-gener-med-brodlimpa-och-svenskar-har-bara-funnits-i-100-ar/

Jämför med det lilla jag skrev om hycklaren Dick Harrison:

http://canuteocean.blogspot.com/2010/02/jihad-mot-sagaon.html

From Sweden with Grief sa...

Jag har inga tjusiga analyser att bjuda på, men då jag vaknade i morse funderade jag på sossarna och deras Pär Nuder som menade att Sverige skulle försörja ett enormt köttberg. Det var förfärligt att behöva ta hand om åldrade svenskar som bara skulle leva på de yngre och på de svenska skatteintäkterna.

Så tar man hit människor som bidrar till köttberget på allehanda sätt. Möjligen är det i serviceyrken som vissa av dem ska arbeta. Med vård och omsorg som inte anses kräva så mycket utbildning och engagemang får man förmoda.

Men verkligheten ser definitivt annorlunda ut. En muslimsk ung man torkar inte en svensk tant i rumpan och en muslimsk kvinna kommer inte ut på arbetsmarknaden på grund av de könsroller som finns i deras kultur.

(De flesta så kallade flyktingar till Sverige sedan -90-talet är muslimer, som jag förstått det.)


"Antalet äldre utlandsfödda ökar

I takt med att befolkningen åldras kommer också antalet äldre som är födda utomlands att öka. Redan i dag finns 330.000 utlandsfödda människor som är 55 år eller äldre.

Enligt siffror som Statistiska centralbyrån (SCB) tagit fram åt pensionärsorganisationen SPF:s tidning Veteranen kommer antalet äldre utlandsfödda att om tio år vara 467.000. År 2050 är de 830.000, eller 22 procent av hela åldersgruppen.


Det ställer särskilda och höga krav på äldreomsorgen framöver. I dag är det ofta den äldres släktingar, oftast döttrar, som står för mycket av omhändertagandet. Omkring 70 procent av alla som har en anhöriganställning gäller anhörig med annan etnisk bakgrund, säger Anders Bergh på Socialstyrelsens äldreenhet till tidningen.
Det innebär i sin tur att många invandrarkvinnor inte kommer ut i det reguljära arbetslivet."


http://www.dn.se/nyheter/sverige/antalet-aldre-utlandsfodda-okar-1.614845

Berit sa...

Läs vad Inger-Siv Mattson skrivit
här'

"Soreya, analfabet från Irak, som efter 16 år i Sverige inte lärt sig svenska sade i svensk översättning att ”arbetsförmedlingen ger oss bara städjobb och det är känsligt. Mannen kan inte acceptera att hans fru städar, diskar och torkar golv hos andra.”
Soreya påpekade dessutom att hon utsatts för diskriminering på arbetsmarknaden."

"En annan intervjuad irakisk kvinna, Haifa, konstaterade att ”de ju får socialbidrag så varför ska de då jobba? Jobb innebär att de själva måste betala hyra, skatt, el etc etc. Jobbar de inte betalar socialen allt.”"


"Så vem kommer att bli tvungen att torka vems ”tårar, stjärtar och golv”? De torde knappast heta ”Fatima eller Ashanti”!"

From Sweden with Grief sa...

Jag läste en artikel i tidningen Kommunalpensionären, tror jag det var, om Folksams vinstbegär. Nu halveras ersättningarna till de som betalat in på försäkringar medan man har enorma vinster. Men jag fattade inte riktigt vart vinsten gick, men förmodligen till de duktiga cheferna. Så numera skulle de så kallade fattigbegravningarna att öka, menade man.

Det har jag för mig att det stod. Jag läste det som hastigast bara och har så dålig förkunskap att jag inte har något att fästa upp det i minnet på. Men jag tror det var kontentan av det. Förutom att andra ersättningar sänks och innehållet i försäkringen ändras utan att man då sänker försäkringspremien.

From Sweden with Grief sa...

Även om jag inte längre skriver på bloggen Varjager, har jag iallafall lagt ner enormt arbete på den bloggen. Därför jag anser mig ha rätt att länka till mitt eget arbete där och länken nedan kommer från mitt inlägg där. En ganska omfattande bild av somalier i Sverige gjorde jag i september 2008, för den som vill läsa:

http://varjager.wordpress.com/2008/09/25/somalier-i-sverige/

From Sweden with Grief sa...

Lite annat om muslimska kvinnors "integration":

http://canuteocean.blogspot.com/2008/11/krnkande-svensk-arbetsmarknad.html

http://canuteocean.blogspot.com/2009/06/frankrikes-president-sarkozy-sa-ganska.html

LP sa...

Tack för länken till din artikel om somalier i Sverige UltraV!

Jag har bookmarkat den. Den kan komma väl till pass då man får de vanliga flosklerna om invandrare i allmänhet och somalier i synnerhet, spottade i ansiktet vid en debatt.

Knute sa...

"Ska man vara lite snäll mot Stockholmsmoderaterna kan man påminna om att deras problem är ett resultat av att de över huvud taget försöker engagera sina medlemmar i beslutsprocessen. Om de gjort som Socialdemokraterna brukar göra, avstått från provval och i stället satsat på ledande kamraters överläggningar i fikafyllda rum, hade de sluppit den senaste veckans gatlopp. Det är nog ingen djärv gissning att provvalets betydelse som urvalsmetod kommer att tonas ned mellan nu och valrörelsen 2014. Det minskar riskerna för manipulation, men det gör kretsen som har inflytande över listorna ännu mindre."

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vi-far-valja-allt-utom-politiker_4301983.svd

Skicka en kommentar