torsdag 18 februari 2010

Det tredje könet har landat i Svenska kyrkan


Könstillhörighet är uppenbarligen så problematiskt att man nu på Sensus studieförbund får välja på tre olika kön, han, hon och hen att kryssa i anställningsansökan. Queerrörelsens hen har anammats för att människor ska kunna vara sig själva även på jobbet på Sensus. Man har nämligen en 'Inkluderingspolicy'.

Han, hon eller hen — välj mellan tre kön, Kyrkans tidning

Feministiskt Initiativ driver en politik där namn på barn ska vara könsneutrala, namnen ska inte vara kopplade till kön alls. Det ska bli tillåtet att ta vilket namn man vill till sitt barn. Det skulle enligt dem öka jämställdheten mellan könen då man inte med ledning av namnet ska kunna veta vem man har att göra med. Men det ska också vara en hjälp för de människor som inte vet vilket kön de egentligen har och de som lever som både män och kvinnor.

Vi ska nämligen numera kanske inte ens vara individer, utan divider, med flera personligheter. Som Fredrik Federley, som enligt Aftonbladet kanske för riksdagen in i 2000-talet.

Köns-och personlighetsöverskridande, Aftonbladet Debatt

I mångfaldens Sverige där alla måste få vara den de är, så kan numera barnen bara vara ett namn. Enbart för att förhindra att ett barn får förvirrad könsidentitet så är barnet inget kön, utan bara ett könsneutralt (?) namn.

Tills F!:s förslag om att alla namn ska sakna könstillhörighet så man kan välja vilket namn man vill på ett barn som råkar födas med ett differentierat könsorgan går igenom, så kanske föräldrar fortsätter med redan könsneutrala namn.

"Och bara man tar hissen ner så börjar världen delas upp, håller Roger med. Någon kliver in och frågar direkt ”pojke eller flicka?”. Vi försöker säga att ”Det är en Kim”, men folk ger sig inte. Det är som att alla måste veta könet för att veta hur de ska prata med ett barn." DN


Update

En intressant motion att läsa igenom för information:
Motion 2009/10:A443 Homosexuella, bisexuella och transpersoner, Riksdagens hemsida

© Copyright UltraV

3 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Vad ända in i glödheta håller på att hända i Sverige??!!?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Suck!

Knute sa...

"Kanske tänker man sig att den gudlösa hedonismen är det enda ickekonfrontativa sättet att få bukt med mångkulturens baksidor. Att pridekulturen är något vanliga svenskar visserligen inte gillar men kan leva med, vilket troligen inte vanliga kurder utan vidare kan. En sorts civilförsvar, helt enkelt.

Fiffigt i så fall. Men jag vet inte jag. Vi har ju kommande släkten att tänka på också."

http://murslev.blogspot.com/2010/02/dubbelneurosen.html

Skicka en kommentar