lördag 13 februari 2010

Den jobbskapande godhetsindustrin ...

... och u-hjälpsindustrin och invandringsindustrin är en ren vinst för samhället. I alla fall enligt den rådande socialdemokratiska ekonomiteori som Keynes inspirerade till.

Keynes var ekonomins Einstein och bevisade att pengarna alltid finns, de försvinner inte. När en skola brinner (det sker varje dag i vårt avlånga land) går de till hantverkare i stället för pedagoger. För att inte tala om att det behövs personal som kan leda krisgrupper.

Det finns alltså två sidor av mynten. Visserligen kostar bränderna och huliganerna en massa pengar för skattebetalarna, men tänk vad vi får för pengarna, en massa jobb. Så det är onödigt att kräva skadestånd för skolbränder. De små glina lekte ju bara med tändstickor, inte avspeglar det något systematiskt hat mot det svenska samhället inte.

Men vid närmare eftertanke: det finns faktiskt en tredje sida på myntet. Per Gudmundsson skriver: "På politikområde efter politikområde har den skadliga förmenta välviljan behållit greppet.

Den ses inom socialförsäkringssystemen, där överutnyttjande i generositetens namn lett till utslagning och resursbrist. Den finns i skolan, där barn hellre utlämnas till mobbare än underkastas stränga regler. Den återkommer i asylpolitiken, där förbrytare ges uppehälle och mer behövande avvisas. Och inte minst syns den i kriminalpolitiken, där rädslan att inskränka förövarens frihet tillåts överskugga offrets behov."

Åse Clausen Bjerg: "Så länge det finns människor som slätar över, så länge det finns människor som förstår, så länge människor är infångade av godheten och inte vågar sätta gränser, så länge det finns människor som inte förstår vad en farlig ideologi kan medföra, så länge fortsätter övergreppen, och de slutar inte förrän denna stora grupp av goda och förstående människor vågar sätta gränser."Ett exempel på godhetsindustrins "rädsla att inskränka förövarens frihet" är hur juristerna inom EU motarbetar terroristbekämpning. Från Exposing Islam:

"Ett slag mot brittisk anti-terror-policy utdelades av chefsjuristen vid den europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, som säger att det är olagligt att stoppa och visitera misstänkta utan välgrundade misstankar. Det har annars varit en avgörande del i polisarbetet i över ett decennium."

Europeiska domstolen vill att Storbritannien ska betala tiotusentals pounds i statliga allmosor till fruarna till misstänkta al-Qaida och taliban-fanatiker:

"Regeringen har stoppat utbetalningar till de anhöriga till misstänkta terrorister för att förhindra att pengarna hamnar i händerna på förbjudna grupper. Finansministeriet säger att det är ett viktigt vapen i kriget mot terrorismen. Det härrör från ett tillslag mot finansiering av terrorism som inleddes i efterdyningarna av attackerna den 11 september."

I Sverige finns det många som motarbetar SÄPO:s övervakning av islamister och terrorister, t ex socialdemokratiska broderskapsrörelsen, som tycker att det "kränker muslimer". Bådar inte gott för Sverige om Mona Sahlin blir statsminister... här >>

4 kommentarer:

Knute sa...

"Charta 2008 vill förhindra SÄPO att kartlägga islamister

Charta 2008 samarbetar med socialdemokraternas ABF som med skattepengar betalar hyra och bidrag till islamistiska källarmoskéer i Sverige. Charta 2008 som stod bakom Mehdi Ghezali i Guantanamo kritiserar idag att SÄPO ska peka ut islamister i en rapport som regeringen beställde 11/2 2010."

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/charta-2008-vill-forhindra-sapo-att.html

Ingvar sa...

Det finns fler och fler områden i Sverige nu. som är helt rensade på etnisk svensk befolkning, förutom Rosengård. Vi kan ta Hovsjö, Gnesta, Ronna i Södertälje m.m. Gruppvåldtäkter, gängkriminalitet, bränder och organiserad brottslighet. Det var något man bara läste om, som hände i USA och i vissa fall i England. För 30 eller 40 år sedan. Idag kan vi konstatera att införandet av detta experiment, ett s.k mångkulturellt samhälle. Har förändrat det homogena Sverige totalt och placerat oss i tätposition, då det gäller samhällets otrygghet och sönderfall. Och samma utvecling finns idag, i stora delar av Europa! De senaste åren har vi kunnat läsa om mer och mer grymma gruppvåldtäkter i vissa tidningar, som ökar enormt med denna mångkulturella tillväxt från Afrika och Mellanöstern., men som har tabubelagts i media, här i Sverige!
Visst var det bättre förr på Tages tid. Eller hur???

Knute sa...

Will Terrorists Be Allowed to Sidestep Security?

Muslim-American groups are supporting a "fatwa” – a religious ruling – forbidding Muslims from going through body scanners at airports saying that the body scanners violate Islamic law.

http://europenews.dk/en/node/29972

Knute sa...

Ingvar, jag håller med. Vänstervågen på 1970-talet och Olof Palme grundlade eländet. Erlander var bra, konstigt att han handplockade en person som var hans raka motsats till efterträdare.

Skicka en kommentar