fredag 5 februari 2010

Fyrabarnsmamma halshöggs - i hederns namn?

Express.de via Hodjas Blog:

"Den 37-åriga Ebtisam M, mor till fyra, blev i förrgår halshuggen i Kerpen-Horrem, Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

Hennes barn (6, 11, 14 och 16 år gamla) hittade hennes kropp i en blodpöl. Dessutom var hennes fingrar avskurna. Hennes arabiska namn antyder att det rör sig om en "heders"-halshuggning med amputation. Chefsåklagare Alf Willwacher vill dock inte uttala sig om skadorna.

Mordkommissionen står tills vidare på bar backe i efterforskningen, även om offrets 41-åriga man kvällen efter dådet tog bort föremål från hemmet och hämtades av en vän. - 'Vi letar efter honom som vittne, inte som en misstänkt' - Än så länge saknas såväl en misstänkt och ett mordvapen."

Till orientering och hjälp för den tyska polisen kan Hodjas Blog hänvisa till den auktoritativa handboken i sådana frågor:

Allah uppenbarade sin vilja för änglarna och sade: "Jag skall vara med dig. Ge mod till de troende. Jag skall kasta skräck i de otrognas hjärtan. Hugg av deras huvuden, hugg av deras fingertoppar. "(Sura 8, vers 12)

Angående en turkisk flicka som blev levande begravd, skriver Hodjas Blog att tillvägagångssättet tycks saknas i nämnda lärobok. "Koranen indeholder masser af rituelle forskrifter – men er der noget, vi har overset?"

Kanske ett upplagt ämne för en ny juridisk doktorsavhandling om hur sharialagarna skall tillämpas?

Bilden hämtad här. Turkiets nedslag på bruket av hedersmord har lett till oavsiktliga konsekvenser - i stället för att mördas av en nära manlig släkting för att ha bringat vanära till sina familjer, blir muslimska kvinnor pressade att begå självmord. En 12-årig turkisk flicka Meryem Sökmen tog livet av sig med sin fars kalashnikov (automatgevär). Hon sköt sig själv tre gånger i huvudet!!!

8 kommentarer:

Tony sa...

“The Messenger of Allah (may peace be upon him) used not to kill the children, so thou shouldst not kill them unless you could know what Khadir had known about the child he killed, or you could distinguish between a child who would grow up to be a believer (and a child who would grow up to be a non-believer), so that you killed the (prospective) non-believer and left the (prospective) believer aside.”

- Sahih Muslim Book 019, Number 4457

Saladin sa...

"Hennes arabiska namn antyder att det rör sig om en "heders"-halshuggning med amputation."

Det var blixtrande intelligens som uppenbarade sig i den slutsatsen får man anta...

Ann-Marie sa...

Jag hoppas att far och farfar i det här fallet får precis samma straff som dom utsatte den stackars 16-åriga tjejen för. Jag mår fortfarande illa efter att ha läst artikeln igår. Det hade varit mer humant om hon “råkat” komma över AK47an och “råkat” begå självmord. Det här är så obeskrivligt djävulskt och det är absolut ofattbart hur en människa kan göra något sådant mot en annan människa och speciellt en familjemedlem.

Som sagt, Turkiet har inte i EU att göra, det blir allt mer ociviliserat för var dag som går.

Anonym sa...

Kultur och elitvänstern kommer få problem att relativisera bort dessa händelser. "Svenska män mördar också" osv osv.

Medeltida kulturer baserade på medeltida uppfattningar om vad religion skapar samhällen som i grunden är sjuka. Så även Sverige för ett par hundra år sen då vi trodde på Kunglig makt av Gud och Fan och Hans Moster. Indien är sakta på väg att reformera samhälle och religion, kristendomen har för länge sedan lämnat de värsta avarterna bakom sig men Islam stampar kvar i fotspåren som lämnades för mer än 1000 år sen.

Thomas sa...

@Ann-Marie

Själv anser jag ju att det vore nästan lika illa (och oacceptabelt) att tvinga flickan att begå självmord. Varför bara fadern och farfarn ska straffas fattar jag inte heller. Det är ju ett beslut som tagits på ett släktmöte (hur i * man nu kan hålla ett sådant släktmöte) (se svd's senaste artikel, den om att polisen inte hjälpte henne).

Alltså borde alla närvarande på detta möte straffas på något sätt, alla hade ju uppenbarligen vetskap om det och gjorde inget för att hindra det. Så mord för de som faktiskt gjorde det och medhjälp för övriga.

Ann-Marie sa...

@ Thomas
Naturligtvis!!! är det andra alternativet nästan lika illa men det hade i alla fall varit ett snabbare sätt. Kan du tänka dig själv att vara nergrävd i en grop med händerna bakbundna och försöka andas och det enda du får i lungorna är jord? Gud allena vet hur lång tid det tog för den stackars tjejen att dö.
Att sedan hela släkten är iblandad är precis lika förfärligt och dom ska alla straffas (på samma sätt som far och farfar). Förmodligen lär det inte bli något straff eller möjligen bara en tillsägelse att inte göra om det, Turkiet är ett muslimskt land och blir det mera och mera igen för var dag som går. Skulle tro att Kemal Atatürk snurrar vilt i sin grav.
EU har redan fått sin beskärda del av importen från MENA-länderna och med det deras sjuka "religion" med hedersmord, sharia och annat djävulstyg på menyn och behöver verkligen inte utöka det med att ta in Turkiet. Man undrar vad som behövs för att politikerna i EU-länderna och speciellt Sverige ska öppna ögonen en gång för alla. Kanske att SD vinner valet i Sverige..

Rase sa...

Tyvärr för alla antiislamister. Detta med hedersmord förekommer även bland kristna kurder. Det är snarare en kulturell sjukdom än en religiös, även om nu de flesta hedersmord utförs av personer som är muslimer.
Jag ska kanske tillägga att detta inlägg inte ska ses som ett försvar av islamister men rätt ska vara rätt.

Knute sa...

Hos kristna som kommer hit försvinner hederskulturen efter någon generation. Varför? Därför att den strider mot kristendomen.

Jesus kontakt med kvinnor och hans öppenhet mot dem var något helt revolutionerande. En äktenskapsbryterska skulle stenas. Jesus räddade hennes liv genom att föreslå: "Den av er som är utan synd kastar första stenen på henne."

Hederskulturens "bibel" är Koranen.

Skicka en kommentar