söndag 15 augusti 2010

Pakistan: hjälparbetare noterar "frånvaron av större åtaganden från Gulf-staterna"

"Samtidigt skickar USA marinkåren för att leda biståndsinsatserna", skriver Jihad Watch. "Och naturligtvis är detta inte första gången Gulfstaterna - särskilt Saudiarabien, så mättad med petrodollar - har varit långsamma eller snåla i sitt svar på en katastrof som påverkar deras icke-arabiska muslimska bröder. Så var det vid tsunamin, och FN:s livsmedelsprogram. Även i en av de senaste kriserna i Pakistan under 2009 anmärktes på deras tröghet att reagera."

USA har lovat 71 miljoner dollar i katastrofbistånd till detta land, som är nyckeln i kampen mot al-Qaida och talibanerna samt för att stabilisera grannlandet Afghanistan. De har också satt in militär för att hjälpa, som så ofta efter stora katastrofer.

"Vi fördömer nödhjälp från USA och andra västländer, eftersom vi anser att det är förödmjukande. Vår jihad mot väst kommer att fortsätta trots nödhjälpen," säger Azam Tariq från Pakistans talibanrörelse.

En jämförelse mellan två länder som en gång hade samma utgångspunkt, det muslimska Pakistan och det hinduiska Indien, här >>

14 kommentarer:

Marianne sa...

Ja, hvofor kan ikke muslimene hjelpe muslimene? Kuwait, Baharain, Saudiarabien og de andre Golfstatene er noen av de rikeste land i verden, hvorfor kan ikke de hjelpe? Hvofor skal alltid de vestlige land hjelpe? Jeg har vanskligheter med å gi noe til disse stakkars mennenske, siden jeg har blitt verbalt angrepet av muslimer om min tro. Hvis de ikke kan tolerere andre menneskers tro, kan de heller ikke vente hjelp fra oss.

Knute sa...

Hjälporganisationer som Röda Korset har visat sig korrumperade, men det är inte hela förklaringen till att folk drar sig för att skicka pengar till Pakistan.

Jag håller absolut med om att den föraktfulla attityd (för att uttrycka det milt) som man visar i Pakistan mot kristna och västerlänningar spelar in.

Och som sagt, oviljan att hjälpa som olje-shejkerna visar upp, det är en avgrund mellan den attityden och att ge av sitt överflöd till välgörenhet som rika amerikaner nästan undantagslöst gör.

Anette sa...

Sikkert har det flere grunner for at mange er uvillige til å sende penger til Pakistan. En av grunnene er sikkert, som Knute nevner, at mange av hjelpeorganisasjonene har vist seg å være korrupte.

En en annen grunn er vel at hvis det virkelig stemmer at den pakistanske regjeringen og folket støtter Taliban, har sikkert ingen her i vesten interesse av gi penger til et slikt land.

Det triste er jo at de fleste av de menneskene som nå lider under flommen, vel ikke har noe med politikken i landet å gjøre, men de fleste av oss tenker vel ikke slik.

Knute sa...

Som jag skrivit tidigare, Obamas vördnad och eftergivenhet för islam kan bli katastrofal för mänskligheten. Får islamisterna blodad tand är Ragnarök nära. Slaget skulle inte bara stå mellan Iran och Israel, även atommakterna Pakistan och Indien skulle dras med.

Berit sa...

Ragnarök, är som jag minns det den företeelse som verkligen skiljer asa-tron från andra religioner så till vida att när Ragnarök kommer då går också gudarna under?

Knute sa...

En mycket bra bok om detta är Villy Sörensens bok Ragnarök, som även barn kan läsa.

En av huvudfigurerna är Loke, som varken är god eller ond utan en svindlare och intrigmakare.
Loke var i själva verket garanten för fred, eftersom han var både gud och jätte. Om han dödade ljusets och rättvisans gud Balder och straffades av gudarna skulle det leda till en krigsförklaring från jättarna, vilket skulle innebära Ragnarök, slutet på världen.

Balder har en återkommande dröm, där han dödas av andra gudar men inte Loke. Balder frågar sig själv varför Oden, som är gud över visdom, krig och död, inte gör något för att stoppa Ragnarök. Om Oden, den högste guden, inte har någon kunskap om Ragnarök, vad för slags gud var han då?

En slags detektivhistoria, vem låg bakom mordet på Balder, var det Loke som fick skulden, eller var det i själva verket Oden?


Det finns många som vill utnämna sig till Balder och demoniserar Loke. Men livet är inte svart och vitt.

Knute sa...

AntiJihad Norge skriver:

"Hver krone som gis i nødhjelp til Pakistan er direkte støtte til muslimsk terrorisme og gjør enhver giver personlig medskyldig i all fremtidig terror, det gjør kort og godt vedkommende selv til terrorist."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/08/ndhjelp-til-ondskapens-smrye.html

Anonym sa...

Jag har länge varit medlem i Rädda barnen och alltid i nödlägen bidragit med en skärv till flera erkända hjälporganisationer. Men nej, jag skickar inget denna gång och det beror helt på att min tillit till organisationerna är knäckt. Min pension är mindre än de östasiatiska bärplockarnas garantilön och på den betalar jag högre skatt än de flesta, efter 40 års yrkesarbete Om jag ska bidra med en "änkans skärv" vill jag vara säker på att den inte går till styrelse- eller vd-löner utan direkt till dem som har det sämre än jag.

Gammel dame sa...

'Dato: 26.04.2010 07:04
Ledere i humanitære organisasjoner håver inn
Tall P4 Nyhetene har hentet inn viser blant annet at de to tidligere statsrådene, Børge Brende i Røde Kors og Helen Bjørnøy i Plan Norge, begge tjener nærmere en million kroner i året."

Jeg tenker ofte på min gamle mor som var Planfadder til den dagen hun gikk bort og brukte av sin minstepensjon for å hjelpe et barn i Asia. Hvor mange barn er Børge Brende i Røde Kors og Helen Bjørnøy i Plan Norge Planfaddere til mon tro? At folk ikke har så mye lyst til å gi mer er ikke så rart synes jeg. Jeg skrev denne kommentaren på enn annen blogg her, men jeg vil at kommentatoren som skriver om Redd Barna organisasjone skal lese dette. Jeg vet ikke om lederen i Redd Barna er en av disse som tjener seg rike på andres gavemildhet, men det skulle ikke forundre meg.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Vesuvi68, din kommentar blev inte publicerad eftersom den innehöll onödiga gliringar.

Du skriver att Saudiarabien har givit 100 miljoner dollar i hjälp. Tidigare, ja. Gulfstaterna gav 200 miljoner dollar vid jordbävningen år 2005, men denna gång verkar pengarna sitta långt inne:

"Aid officials have also noted the absence of substantial commitments from the Gulf states, particularly Saudi Arabia, which responded generously to past emergencies in Pakistan, most recently when millions fled their homes to escape a government offensive in the Swat valley last year. In the Kashmir earthquake, the Gulf states gave $200m in five to six days."

http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/12/pakistan-president-flood-response-criticised

Anonym sa...

Pakistan har själva satt sig i den här sitsen. Jag tänker inte ge en krona till ett land som gång på gång visar sitt förakt och hat mot väst. Ena dagen bränner de den Svenska flaggan. Nästa dag spränger de den Danska ambassaden. Om du ritar en bild av deras profet så måste du dö. Var är deras profet nu när de behöver hjälp?

steinar sa...

Det mildest sagt underfundig at de rikeste land i den islamske verden ikke hjelper sine åndelige brødre!
Kuwait og Saudi-Arabia, er totalt fraværende, nesten som de har stoppet opp som nasjoner.
Kanskje de forventer at kristne land skal hovedbyrden....Ja de flirer godt, ikke bare pøser vi inn med millioner inn i Pakistan, samtidig, som bakangrep skjer i Afghanistan fra Pakistan mot vestlige styrker

Anonym sa...

hvorfor hjelpe dem da di Dreper os fra vesten PENGER vil di ha ja fra os....

Skicka en kommentar