torsdag 12 augusti 2010

Vänsterpartiet anser att ett "Tredje juridiskt kön" bör införas"

"För många transpersoner innebär vardagen att ständigt mötas av oförståelse, trakasserier och hot. Ett ständigt ifrågasättande och förklarande sker då namn och könsidentitet i ID-handlingen inte stämmer överens med den person omgivningen ser framför sig," skriver två vänsterpartister i Sydsvenskan.

Tja, det borde väl inte vara så svårt att ordna, i Sverige vill säga. Ja egentligen borde det fungera i passen också, det är ju bara att meddela all världens passkontroller att i svenska pass finns det tre kön.

"Häromveckan gjorde Carin Jämtin, ledare för S i Stockholm, ett symptomatiskt utspel; hon föreslog att alla offentliga toaletter skulle vara könsneutrala. Så talar ett parti som har förlorat förmågan att urskilja vad som verkligen är viktigt," skriver Per Gudmundson i SvD.

I samband med detta vill jag citera Deulf, som skriver:

"Riksdagspartierna har gett efter för RFSL i ännu en fråga. Transsexuella slipper snart att bli tvångssteriliserade vid könsbytet. Steriliseringarna har i konsensusdebatten kallats för skamliga, och har kopplats ihop med de rasbiologiska steriliseringarna.

Snart kommer vi att få se män, som har opererats om till kvinnor, som har fått behålla pungen. Inte underligt att vi måste ha könsneutrala toaletter i framtiden."

Läs mer: I den rödgröna sörjan

2 kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

När jag gick i skolan på 60-talet, fick jag lära mig att vi i Svensk gramatik hade fyra kön/genus, maskulinum, femininum, neutrum och reale. Alltså vill RFSL införa ett femte kön och inte ett tredje.

Anonym sa...

Ytterligare ett bevis för att Sveriges riksdag befolkas av totalt odugliga fåntrattar, som inte har en susning om verkligheten....Blodsven

Skicka en kommentar