onsdag 25 augusti 2010

Sahlin, håll med om att det är lite väl häftigt att betala skatt för att alla ska bli lika fattiga

Sahlin är listig, hon spelar på folks avundsjuka. Med sossarnas politik kommer inte pensionärerna få behålla mer pengar, däremot ska de förvärvsarbetande betala mer skatt. Slagordet solidaritet har blivit slitet och kasserats, men andemeningen finns kvar: alla ska bli lika; lika fattiga. Borgarnas jobbskatteavdrag som ger mer pengar i plånboken är usch och fy, det är ju LO som ska se till att lönerna blir högre.

Ljug och fjäsk (S): Sahlins finansministerkandidat Östros taktik är att skrämma upp folk med att de ska förlora jobbet på grund av alliansens sparförslag. Men några sådana planer har aldrig presenterats.

När Mona Sahlin är i Stockholm säger hon att socialdemokraterna vill "satsa" på storstäderna, när hon är ute i landet säger hon att de rika storstäderna ska bidra mer. Hon lovar att bekämpa hedersvåld men sedan förnekar hon att hederskultur existerar, förmodligen för att fjäska för sina muslimska väljare, ett fjäsk de borde betacka sig för.

Eller ta rättspolitiken! Alla partier utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet är överens om hårdare straff för grova våldsbrott. Wetterstrand och Ohly ömmar mer för brottslingarna än för brottsoffren. Men utan ordentligt avskräckande straff blir samhället bara värre och värre. Med de rödgröna vid rodret kommer vi att få se mer våldsbrott och vardagsterrorism i Sverige...

Läs mer: Fel Nilsson, Sverige behöver inte "knulla" mera...

7 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Så folk ute i världen som svälter gör det på grund av avundsjuka då? Kom igen!

Knute sa...

Jah Hollis, tror du att jag kan läsa dina tankar?

Sahlin vill inte att pensionärerna ska få det bättre, hon vill att löntagarna ska få det sämre, det är vad hon menar med rättvisa.

Socialismen tror att det bara finns en kaka att dela på, medan i verkligheten det går att baka fler kakor, såvida inte klåfingriga politiker är framme och saboterar baket.

Samma resonemang går att använda på svälten i världen. Länder med fungerande marknadsekonomi går framåt, se på Indien och Kina och Latinamerika.

Socialistiska stater som Kuba, Nordkorea, Zimbabwe och Venezuela går bakåt.

Islamstyrda länder likaså, eftersom de har en likartad ideologi som förhindrar framväxten av en utbildad medelklass som motor för välståndet.

Afrika har lång väg att gå, men det är fel att skylla alla problem på kolonialism och utsugning. De värsta utsugarna är för övrigt numera Kina och oljestaterna på Arabiska halvön.
Afrikas problem är samma som det var under slavhandelns tid, de förråds av sina egna ledare.

Christoffer sa...

Sossar är solidariska så länge det gynnar dom själva. Vänsterväljare (med få idiologiska undantg) är obildade oh förstår inte hur en marknadsekonomi och ett samhälle i en global värld fungerar. Östros vet nog detta bättre än han ger sken av, men det är ju hans jobb att inte visa detta.Lite synd för honom efter alla år av studier...

MS sa...

För många socialister så är det viktigare att dom rika får det sämre än att dom fattiga får det bättre. Detta sagt av Margaret Thatcher. Rättvisa á la socialister i ett nötskal.

Jag tycker också lite synd om Östros. Han verkar vara en sympatisk man och säkert duktig inom sitt gebit. Hans problem är att han måste försöka förklara sossarnas numera helt verklighetsfrämmande politik. Anders Borg sade helt riktigt att vi måste få fler lärare och inte butlers i T-banan . För en man som Östros med hans utbildning så måste det vara en plåga att diskutera med Mona Sahlin. Jag undrar vad han egentligen tycker om henne.

Jah Hollis sa...

Men vad har avundsjuka med saken att göra då?

Martin sa...

Kul med den historielösa högern. Sverige och resten av västvärden har sedan början av 1900 talet fram till mitten av 1970 höjt skattekvoten från 10% till mellan 40 och 50 % för att det är nödvändig i ett mer och mer komplicerat samhälle. Behoven av infrastruktur både fysisk och social, utbildning, sjukvård ocg pensioner har ökat. Samtidigt som skatteuttaget har ökat femfalt har BNP per innevånare ökat sanare 25 falt.När västvärden slutade höja skatterna började de tappa i tillväxtligan.

Knute sa...

Martin, din anmärkning om historielös höger var mindre smart, liksom din slutsats att tillväxten avmattades när de slutade höja skatterna.

Visst har skattepengar använts till infrastruktur men också till industristöd som skadat den ekonomiska effektiviteten.

Sedan tillkommer de negativa kostnaderna för den stora välfärdsstaten i Sverige.

"Om man tar pengar från de som arbetar och ger det till dem som inte arbetar så skapar man jobb?

Hallå! Att ta pengar från den privata sektorn och stoppa tillbaka dem i den privata sektorn gör inte att den privata sektorn växer. Det skapar fler byråkratjobb för att samla in och ge ut pengarna och det är vad man strävar efter.

Vad händer när 51% av befolkningen har makt att rösta så att de kan tvinga de 49 att försörja dem?"

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/08/underskott.html

Skicka en kommentar