tisdag 24 augusti 2010

Bomben: utan andlighet blir världen ond

"Sedan Auschwitz vet vi vad människan är i stånd till. Och sedan Hiroshima vet vi vad som står på spel."

Om Hitler hade haft atombomber kanske han hade använt dem. Ahmadinejad verkar vara lika galen. Hans religion är rent psykopatisk. Utan andlighet blir världen ond. Satan själv är inblandad.


Iran är på väg att skaffa sig kärnvapen. Detta är bara början...

Wikileaks frontman Assange säger att hans syfte är "stoppa kriget". Huvudsaken är att förstöra för USA, sen spelar det ingen roll att människor vars namn han publicerat på nätet kommer att dödas, eller att talibanerna i slutändan får fingrarna på Pakistans atombomber, att islamisterna i Iran får blodad tand...

Atombomberna över Hiroshima och Nagasaki fälldes av en makt som hade förnuft och medkänsla i behåll. Naturligtvis fyllde bomberna sitt syfte att få stopp på kriget, men framkallade samtidigt en sådan fasa hos amerikanerna och deras ledare att de ångrade sig. Det är skillnaden mot när en galen diktator uppfylld av en religiös fantasi får ett sådant vapen. Den ultimata självmordsbombaren.

2 kommentarer:

Knute sa...

Citat Viktor Frankl

http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=1454008

Knute sa...

Jag läste några recensioner av "En liten bok om ondska" av Ann Heberlein, och idén med inlägget var först att försöka utreda sambandet mellan den lilla ondskan som vi dagligen läser kriminalrapporter om, och den stora. Men det får bli en annan gång.

Skicka en kommentar