fredag 6 augusti 2010

Maskerade skolfröknar

Det är inte alltid Folkpartiet Liberalerna lever upp till sitt namn, men den här gången gjorde de det. Ordet liberal står för frihet. Det innebär att värna friheten och inte visa tolerans för intoleransen.

Därför är det är inget fel på folkpartiledaren Björklunds förslag om burkaförbud i klassrummen, det skapar debatt och medvetenhet om ett problem som (ännu) knappt finns i Sverige, men desto mer i Frankrike och flera andra västeuropeiska länder. I två och ett halvt år fick inte eleverna vid en belgisk skola se ansiktet på matteläraren. Hon använde burka.

Men sen finns det förstås de som menar att liberalismen förordar värdeneutralitet. Man skulle kunna förledas att tro att det är en sådan liberal man ska va' idag, eftersom det är politiskt korrekt att inte ta ställning och låta mångkulturen ha sin gång.

I Sverige har man ingen anledning att slå sig för bröstet. Trots att svensk ekonomi är bäst i Europa är integrationen dålig. Inte minst kan man se det på klädedräkten, som verkligen gör skillnad mellan muslimska och icke-muslimska kvinnor. Men maskerade skolfröknar är än så länge ovanligt...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Muslimers klädedräkt är att skylta med sin lära. Kvinnors kläderdräkt, är vad det handlar om. Varför ignoreras muslimska kvinnors rätt att lämna männens krav på att skla hela sin kropp, för andra män?

Män, med "svart"skägg, som kräver att SINA Kvinnor ska dölja hela sin kropp från topp till tå, i svarta sjok,är islamister!! Just den falangen breder ut sig i Turkiet, Gazaremsan,och andra ställen i världen. Talibaniseringen är på frammarsch...

I vår demokrati borde vi fria människor med kraft stötta dessa kvinnor! Deras barn som är födda här som ska bli vuxna här, har de inte rätt att bli en fri individ?
"Kvinnor är vackra och ingen annan än hennes egen man får se henne... är förevändningen för att de ska vara täckta.Enligt de själva.

Islam är den mest hårdföra läran i hela världen. Mä'nnen har makten, barnen ärver faderns lära och lever soh klär sig som oss i väst, medan kvinnor stampar på i samma århundrade som Muhammed. Man förfasar sig om de "två kvinnor" som mördats av sina fäder.. Då infinner sig sympati, men sedan blir allt annat helt försvarbart! Varför? Under sommarloven skickas flickor till muslimländer för att gifta sig med en muslim. Mpnga mördas utan att det kommer fram. Media tiger om hälften som blir trakasserade och dödade.

Björklund har lyssnat på opponionen. Och som skolminister gör han rätt som tar sig an skolflickor Och kvinnliga lärare.

Värst är dock att se dessa fängslade kvinnor som vandrar som svarta spöken. Själva säger det de vill vara så klädd! Sanningen är att de vågar inte säga annat. Stryk eller mord hotar dem om de säger annat.


Gunilla

Knute sa...

Bra rutet! Tack!

Knute sa...

Man ska inte visa tolerans mot toleransen mot intoleransen.

Det vill säga att vi ska vara intoleranta mot våra dhimmi-figurer som är så toleranta mot de intoleranta islamisterna.

Dhimmis som betalar med sina fjäskande tidningsartiklar för att islamisterna ska vara snälla mot dem.

Anonym sa...

Dagens understatement: "Men maskerade skolfröknar är än så länge ovanligt..." Sanningen är ju att maskerade skolfröknar inte förekommer alls!! Har ni ingen värdighet alls när ni skriver artiklar på den här bloggen? Det är inte så här en svensk ska bete sig. Ni är en skam för alla svenskar med era överdrifter och ständiga attacker på människor från andra kulturer. Försök åtminstone att hålla er till sanningen!

Sören

Knute sa...

Det verkar inte bättre än att du är ganska så rejält humorbefriad Sören. Det borde du väl begripit att den där meningen inte ska läsas bokstavligt.

Jag släppte igenom din kommentar trots dina oförskämdheter för att återigen försöka förklara för dig att du måste underbygga dina påståenden med argument och exempel.

Jag ser den här bloggen som en slags journalistik som jag utför gratis därför att journalisterna inte utför sitt uppdrag. Det är inte "attacker på människor från andra kulturer" att upplysa om islams avarter, de försvinner inte för att man blundar.

Skicka en kommentar