torsdag 19 augusti 2010

Norge och Sverige: en fristad för farliga islamistiska terroristerNorska Aftenposten rapporterade i juni 2009 att 33 talibaner som sökte asyl fick stanna i Norge, trots att de tidigare hade erkänt att de torterat eller avrättat fångar eller varit talibanska soldater.

Den norska Migrationsverket (Utlendingsdirektoratet eller UDI) ville inte att de skulle stanna, men blev överkörda av Migrationsdomstolen (Utlendingsnemnda eller UNE). De talibanska asylsökarna fick sedan uppehållstillstånd "av humanitära skäl".

Farliga är också de somaliska nätverken i Sverige. Minst 20 människor - de flesta med somalisk bakgrund - har rest från Sverige till Somalia för att utbildas eller delta i våldshandlingar, enligt den svenska säkerhetspolisen Säpo.

Enligt artikel 33, paragraf 2 i Flyktingkonventionen ska en flykting vägras uppehållstillstånd om han är en säkerhetsrisk eller blivit dömd för ett allvarligt brott. Är det av ren idioti myndigheterna inte följer denna regel?

Från PipeLineNews via Veritas Universalis

2 kommentarer:

MS sa...

Det kan man verkligen fråga sig. Det går ju helt stick i stäv med vår självpåtagna roll som världsamvete. Jag förstår inte vad folk på dessa myndigheter sysslar med? Lämnar dom hjärnan och det sunda förnuftet hemma på köksbordet?

Hjalbert sa...

Om ett ensamkommande skäggbarn verkar vara påtagligt mycket äldre än 18 år händer det någon sällsynt gång att Migrationsverket vägrar ge uppehållstillstånd, men vips är Migrationsdomstolen framme och upphäver beslutet.

Skicka en kommentar