måndag 2 augusti 2010

Norge har fått sin karikatyrstrid...

... sin Lars Vilks-figur. Det är den rollen Åsne Seierstad fyller.

På grund av sin bok Bokhandlaren i Kabul har hon nu av Oslo tingsrätt dömts att betala 250.000 kronor till Suraia Rais, bokhandlare Shah Mohammad Rais andra fru.

25 miljoner borde vara klart inom räckvidd, säger advokaten som på bokhandlarens släkts vägnar planerar att mjölka bokförlagen runtom i världen som gett ut boken.

Document.no: Det er ikke noe nidportrett Seierstad tegner. Hun er glad i menneskene hun møter. Men hun skildrer hva det religiøse stammesamfunnet og patriarkatet gjør med menn og kvinner. Det er hjerteskjærende, men debatten handler ikke om det, om forholdene i Afghanistan, men om at hun krenker!

Det sier mye om i hvilken retning det norske samfunn har beveget seg disse årene. Vi har begynt å internalisere de islamistiske begrepene, de omfattes med respekt og beskyttes.

Thekopp kommenterar: Har Åsne Seierstad beskrevet at bokhandler Rais IKKE behandlet sine hustruer i henhold til koranens påbud. Nei!

Hvis herr bokhandleren ikke hadde fulgt profetens eksempel, kan jeg forstå hans frustrasjon for å bli uglesett i Kabul. Men at hele slekta skulle føle dette, er bare vås.

Dette er et simpelt forsøk på å innkreve Gizja,
som er en straffeskatt for at en kristen kan beholde sin tro må han straffes med å betale bot til muslimene for å beskytte hans liv.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar