tisdag 17 augusti 2010

Det stora lyftet vore att ta bort 4-procentspärren och införa personval

I årets val har socialdemokraterna uppenbara svårigheter att mobilisera, skriver GP. "Att partiet förlorat stöd sedan i våras beror framför allt på att fler blivit tveksamma." Ja, vad kan man annat vänta när vettiga politiker blir allt mer sällsynta. Ta socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, de har väl knappt mer än 1000 medlemmar, ungefär som en hembygdsförening.

Politiker och medborgare lever i skilda verkligheter. PERSONVAL i stället för odugliga kandidater på valsedlarna skulle minska maktens arrogans. TA BORT 4-procentspärren och låt fler röster komma till tals.

Förr var en av de få demokratiska ventilerna att skriva insändare i tidningar, men nu har bloggarna dykt upp, ett fantastiskt demokratiskt genombrott. Eller? De som borde läsa bloggarna gör det inte. Den politiskt korrekta kasten har isolerat sig från medborgarna.

Politiker, journalister och byråkrater har en minimal dialog med medborgarna på nätet. En FN-rapport visar att Sverige blir omsprunget av både Sydkorea, Malaysia och Kazakstan och landar på en 23:e plats i medborgardialog på internet.

Ann-Marie skriver: "Själv misstänker jag att politikerna smygläser bloggarna men struntar högaktningsfullt i vad som skrivs. Sanningen gör alltför ont."

Läs mer: Demokrati: Guden som svek

0 kommentarer:

Skicka en kommentar