tisdag 24 augusti 2010

Pakistan nekar minoriteter nödhjälp

Från Hindustan Times via Hodja:

Medlemmar av Pakistans Ahmadiyya-samfund, som befann sig mitt i de våldsamma översvämningarna runt staden Muzaffargarh, blev inte räddade från sina hem grund av att räddarna ansåg att muslimer måste prioriteras.

Ahmadiyyas är utfrysta av Pakistans muslimer som anser dem vara icke-troende.

Även medlemmar av den sikhiska trosgemenskapen klagade på regeringens apati. De sa att de övergavs i Khyber-Pakhtoonkhwa (Nordvästra provinsen) och var tvungna att försöka rädda sig själva.

- - -
Hjälparbetare noterar frånvaron av större åtaganden från de rika oljeländerna på Arabiska halvön... läs mer >>

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Av 20 mill berørte så er det rundt 1 mill som har mottatt hjelp. Sier seg selv at ALLE må lide. Legg merke til hvem som poster nyheten. Hindustan times. Sier seg selv hva de fokuserer på.

Knute sa...

Redan innan översvämningen var ahmadiyyas, sikher, hinduer och kristna hårt drabbade i Pakistan.

Anonym sa...

Ikke merkbart mer enn andre fattige land. Langt verre hos storebror India f.eks. Der drepes jo kristne av myndighetene pr nå.

Knute sa...

Du menar att det kristna inte förföljs märkbart mer i Pakistan än i andra fattiga muslimska länder? Även i rika länder som Saudiarabien, där förföljelsen är så effektiv att det varken finns kristna, biblar eller kyrkor.

Knute sa...

Jag tog reda på lite om de kristna i Indien. Den katolska Signum-bloggen skriver:

För 60 år sedan, den 10 augusti 1950, infördes ett statligt system av sociala rättigheter för kastlösa hinduer i Indien. Bland annat garanterades de gratis grundläggande skolutbildning och att en viss kvot av alla statsanställda skulle vara kastlösa. När dessa regler infördes 1950 gällde de enbart för hinduer, men successivt har också människor med annan religiös tillhörighet fått samma rättigheter. Hit hör exempelvis buddhister och sikher. Men landets kristna kastlösa förvägras fortfarande dessa rättigheter. Cosmon Arokiaraj, sekreterare för de indiska biskoparnas kommission mot diskriminering, kallar denna fortsatta statliga diskrimineringen av landets kristna daliter för ”ett hån mot demokratin”.

Runt 240 miljoner av Indiens befolkning hör till gruppen daliter, som härstammar från landets urbefolkning. De flesta av dem lever i stor fattigdom på samhällets rand. Att de kristna daliterna dessutom drabbas av denna särskilda form av statlig diskriminering är helt oacceptabelt.

http://signumbloggen.wordpress.com/2010/08/06/protestdag-mot-statlig-diskriminering-av-kristna-i-indien/

gäster sa...

The allegedly compassionate, the purportedly merciful:
Pakistani Taliban threaten attacks on flood aid workers

http://www.jihadwatch.org/2010/08/the-compassionate-the-merciful-pakistani-taliban-threaten-attacks-on-flood-aid-workers.html

Knute sa...

England: Muslimer uppmanar till mord på ahmadiyyaer

Muslimer uddeler flyveblade i Surrey, hvor der står, at muslimer bør dræbe ahmadiyyaer, der jo regnes for at være vantro. Disse muslimer har et ønske om at skabe pakistanske tilstande.

http://universalgeni.wordpress.com/2010/09/01/england-muslimer-opfordrer-til-drab-pa-ahmadiyyaer/

Ledsen pakistanier sa...

Det är bara att mata in sökordet "ahmadiyya persecution" så får man upp mängder med länkar där Pakistans förföljer ahmadiyyamuslimer

Ledsen pakistanier sa...

Channel 4 News i London har gjort ett utomordentligt reportage där det visar att den pakistanska kultorganisationen Khatme Nabuwat sprider informationsblad om att alla muslimer ska bojkotta och hata ahmadiyya muslimer. Det uppmanar öppet att döda ahmadiyya anhängare är en god handling. Så länge Pakistan kommer styras av dessa sk muslimska präster kommer det aldrig att nå framgång. Till och med den första muslimska nobelpristagaren (1979), den bortgångne fysikern Dr Abdus Salam från Pakistan blev bojkottad av prästerskapet och regeringen i Pakistan pga att han var ahmadiyyamuslim.

Knute sa...

Tack för din kommentar! Jag publicerar den här också:

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/08/lat-afghanistan-skota-sig-sjalv.html?showComment=1344944177252#c2346682916041547089

Mvh Knute

Skicka en kommentar