söndag 8 augusti 2010

Afghanistan var något fredligare när det var buddhistiskt

Arabiska arméer som som bar islams fana nådde det afghanska området år 642. Talibanernas fundamentalism är ett försök att återvända till den tidens mentalitet. Nyligen mördades åtta västerländska läkare, förmodligen för att de var kristna men också för att västlig vetenskap föraktas, i Koranen står allt man behöver veta.

Det kan också ha varit rånmord, efter det inträffade i den vilda provinsen Nuristan, fordom kallad Kafiristan. Men det ena utesluter inte det andra, eller tredje.

5 kommentarer:

Knute sa...

Karen er død, og hun var den sidste til at dømme folk…

Hun bød folk velkommen af et helt særligt hjerte. Hun var altid den første til at komme med et kompliment, og hun var den sidste til at dømme folk. Hun havde et smukt syn på tilværelsen.

Sådan en nekrolog får ikke hvem som helst. Ja, sådan en nekrolog er næsten værd at dø for! Og selvfølgelig hylder også Hodjas redaktion dette forbilledlige eksempel. Dog ønsker vi at minde alle kristne danskere, vesterlændinge og halalhippier om, at Jesus døde på korset for at betale for netop jeres synd, og strengt taget behøver man kun at betale een gang…

http://hodja.wordpress.com/2010/08/08/karen-er-d%C3%B8d-og-hun-var-den-sidste-til-at-d%C3%B8mme-folk/

Anonym sa...

Så 140 000 kristna soldater från Väst som härjar, mördar och våldtar afghanerna är mer civiliserade än talibanerna?

Knute sa...

Din fråga påminner om den klassiska "har du slutat slå din fru?" som det varken går att svara ja eller nej på

Du kanske missuppfattade titeln. Det var mer än tusen år sedan Afghanistan var buddhistiskt, sen drabbades det av ett långt utdraget folkmord och islamisering.

Du har också fel i sak. Kriget i Afghanistan är inte som Vietnam. Om Wikileaks-dokumenten avslöjar något, så är det att kriget är det mest "humana" i Natos historia.

Knute sa...

Angående en avvisad kommentar. Först kommer du med en massa retoriska frågor, och sen en massa förolämpningar, och sen skryter du med dina stora kunskaper i Afghanistans historia. Tack ska du ha. Men någon empati för de mördade läkarna, det har du ingen examen i.

Anonym sa...

Så jaevla fel att dessa banditer mördade läkare som vill hjälpa folket men överskatta inte meningen med dessa mord, det kan vara så simpelt att de hade värdesaker i ett land där AK47an är kung och rånades därför att någon ville åt deras värdesaker.
Att banditerna sedan rättfärdigar det inför "sina egna" med att säga att det inte var ett rånmord utan ett slag mot de kristna missionärerna är en annan.
De flesta människorna är goda här som i Afghanistan men det gör inte att jag litar på alla och struntar i att ta med militäreskort...

Skicka en kommentar