onsdag 4 augusti 2010

Det är inte Wikileaks, det är Obama...

... som får USA:s säkerhetstjänst att darra. Wikileaks avslöjanden (en internationell organisation med säte i Sverige) har aktualiserat diskussionen om vikten av att fortsätta kriget i Afghanistan. Militären föraktar och ser ner på president Obama, och det är tydligt att väldigt många tycker att han inte är vuxen sin uppgift.

Obamas ovilja att identifiera och konfrontera islamisk terrorism ställer också till problem. Den amerikanske militärläkaren major Nidal Malik Hasan som sköt 13 personer är inte det enda exemplet på det.

Den massiva utbyggnaden av regeringen under president Barack Obama verkar gå ut på att krossa kapitalismen genom att överbelasta systemet. En dag kommer budgetunderskottet att tvinga amerikanerna att ta hem alla trupper...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var det väl under Bush som 9/11 hände och inte under Obama?

Knute sa...

Julian Assange, Wikileaks grundare, har släppt ut namnen på de afghaner som samarbetar och har samarbetat med de utländska styrkorna. Inte nog med att de kan bli mördade av jihadister - kampen för frihet och demokrati i Afghanistan sätts på spel. Assange säger att hans syfte är "stoppa kriget". Det skulle innebära att talibanerna kommer till makten, att de även kan ta över Pakistan och dess kärnvapen, att islamisterna i Iran får blodad tand, det skulle till och med kunna innebära ett världskrig.

Det är naivt att tro annat än att det ibland behövs krig för att stoppa krig. Se på förspelet till andra världskriget. Om vi är eftergivna mot Hitler blir det "fred i vår tid", sa Englands premiärminister Chamberlain. Men han fick krig, ett mycket värre krig än om han visat musklerna i tid.

Assange tycker sig väl ha klartecken från högsta ort. Han har en meningsfrände i president Obama som alltmer framstår som en marxist med muslimska sympatier. De förefaller båda se Amerika som det stora hindret för rättvisa och fred i världen...

läs vidare: Det har hänt förut

Skicka en kommentar