tisdag 31 augusti 2010

Valcensur: Vad i h-e håller på att hända i detta land?

Efter att Sverigedemokraternas reklamvideo stoppats i TV4 vill danska regeringen skicka valobservatörer till Sverige. - Någon borde berätta för svenskarna att det handlar om censur. Det hör inte hemma i ett nordiskt land år 2010, säger Naser Khader, utrikespolitisk talesperson för Konservative.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard skriver att svensk press beter sig som i en bananrepublik:

"Svensk TV4 är en makthavare i det svenska samhället. Det är Sveriges största tv-kanal. När de har en åsikt om något, hör många det. Och när de censurerar bort något, hålls lika många i okunnighet.

Alla danska journalister kan baklänges, i sömnen och i berusat tillstånd, ramsan om att de tillhör den "fjärde statsmakten" - den som kontrollerar att de andra tre statsmakterna: den lagstiftande, den verkställande och den dömande makten, uppför sig som de ska. Det är en enorm förpliktelse, ett enormt ansvar.

Svenska medier har genomgående missförstått det totalt: De har blivit den fjärde makten: den fördömande och censurerande."

Bild: Pia något yngre

SD:s valfilm ställde två alternativ mot varandra: skall statens budget gå till pensioner eller invandring?

MS kommenterar: "Anders Königsson som gjorde SD-reklamen har inte bara fått sparken utan portas från SR på livstid. Vad i h-te håller på att hända i detta land?"

Ralf Pittelkow: "Fru Svenssons granne kan övervaka vem hon röstar på i valet den 19 september. Valsedlarna ligger framme i vallokalen. Väljaren tar en valsedel medan alla närvarande ser på och därmed får veta vem du röstar på."

Det är ett faktum att Sverigedemokraternas valsedlar brukar vara försvunna från många vallokaler. EU måste skicka valobservatörer!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrevet!

Er dette en nyhet i svenske medier forresten?

Knute sa...

Tack!

Det är absolut en nyhet i medierna, så med lite mer tryck från Danmark och Norge kanske de lättar på censuren. Kanske.

"Bra och verkligen på tiden att Danmark agerar, ett förestående islamiserat Malmö, Skånes största stad och förort till Danmarks huvudstad Köpenhamn, och så småningom ett islamiserat Skåne och Skånes näststörsta stad Helsingborg bara km från Danmark, måste avskräcka danskarna.

Det är alltså hög tid att Danmark reagerar på
denna massinvandring och islamisering av Skåne, framtvingad av svenskarna, och endast möjliggjord av censur och avsaknad av yttrandefrihet i dominerande svenska media i över en generation av censur och massinvandring."

http://lilliseverin.blogspot.com/2010/08/en-velkommen-prcedens.html?showComment=1283263243133#c4010245905379747

nc sa...

Varför ska tv4-gruppen inte få välja vad de vill och inte vill sända på deras EGEN kanal? Det är inte finansierat av svenska folket, det är finansierat och styrs av privata aktörer. De har rätt att sända vad f** de vill på sin egen kanal. Varför är det censur att få frihet att välja? Ska man i pressfrihetens namn bryta mot en av demokratins stora pelare, frihet? Nej tack. Hade det varit en kanal som SVT - som är finansierad av folket, hade diskussionen varit mer relevant gällande tv4/censur.

Knute sa...

NC, du har en poäng där. Men liksom SVT har TV4 Public Service-ansvar i Sverige. I avtalet med staten stadgas att programverksamheten ska vara mångsidig, opartisk, saklig osv.

Knute sa...

"TV4 har inte kunnat peka ut något enskilt i innehållet eller det framförda budskapet som är lagvidrigt. Istället påstår man att 'intrycket' som filmen 'i sin helhet' förmedlar strider mot 'demokratiparagrafen' som TV är bundna till. 'Helhetsintrycket' skulle enligt TV4:as påståenden även kunna strida mot lagstiftningen om hets mot folkgrupp."

Man får ett samhälle där folk väljer att tiga framför att riskera att skapa intryck att de bryter mot yttrandefrihetslagen.

http://telegrafvagen.blogspot.com/2010/08/tv4s-tolkning-oppnar-for-juridiskt.html

Anonym sa...

Suck.

Ett företag har all rätt att bestämma vad de vill och INTE vill utan att något parti i sverige eller utomlands (danmark) skall lägga sig i. Eller vill ni att utlandsk makt skall lägga sig i vad som publiceras i danmark? Jag tänker närmast på några "skämtbilder" som publicerats där (och i sverige).
Naturligtvis inte, så därför kan SD sluta skrika om censur när det inte är så. För annars har ju SD själv gjort sig skyldig till censur när de inte tog en annons från ett annat parti in i sin egna partitidning.


OM röstlapparna försvinner från vallokalerna så är det dock allvarligt. Men man kan alltid skriva partiets namn på en blank sedel.

Samma kan man göra om man inte vill att någon skall se vilken röstsedel man tar.
Eller så som jag gör och som alla jag sett göra när de skall rösta. De tar en röstsedel av alla partier som ligger framme. Därmed kan man inte se vilket parti som man röstar på. Om man inte är intresserad av att dölja detta, så är det ju inte något problem.

Anonym sa...

ajxn ja du jag håller med om Skämtbilder hade gällt allt. Men när dom visade skämtbilder på förintelsen då blev det högt rama skrik. DET ÄR HYCKLERI!

Anonym sa...

@ ajxn. Lilla du, Censur betyder: "genom förhandsgranskning hindra information från att nå allmänheten". Förstå begreppet innan du ger dig ut på djupt vatten.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

nc & ajxn, som skåning har jag aldrig bett om att få Skåne islamiserat. Jag vill inte se denna vidriga "religion" bestämma agendan i mitt hemland, fotfäste har den tyvär redan fått, en ohyra som det förmodligen kommer kräva ett långvarigt inbördes-krig att bli av med. Risken är förstås att fel sida kommer vinna det kriget och då väntar ett riktigt helvete för oss icke-muslimer. Men som alla sanna anti-demokrater vänder ni på steken och kallar oss för icke-demokrater.

Anonym sa...

En av huvudpoängerna med kritiken är ju att de mer seriösa Småpartierna (FI, PP, SD) själva måste besörja att köpa och distribuera sina valsedlar. I de flesta andra demokratier har alla partier som har en chans att få 1% röster gratis valsedlar & distribution. I Sverige krävs 2.5 eller 4% från tidigare val, osäkert vilket. Men i princip måste man vara med i klubben för att få en chans att delta efter nästa val, eller iaf fokusera halva sin valrörelse på en administrativ/ekonomisk fråga som inga av riksdagspartierna behöver ägna en tanke.

Hursomhelst hindrar det effektivt uppstickare.

suck sa...

Så de inkompetenta danskarna kan inte söka fakta utanför media?

Det är inte särskilt svårt att hitta fakta.

Anonym sa...

vilken chock pk maffian å eliten kommer få i valet,,

MS sa...

När det gäller Tv4 så hade dom ingått ett avtal med SD att sända deras valfilm. Om JK eller annan instans inte bedömer SD's film som HMF så finns det ingen anledning att inte sända den. Då är det väl bäst att politiks reklam inte alls får sändas i Tv så slipper vi den diskussionen att vissa gynnas eller inte.

Ponera att Ung Vänster gör en reklamfilm där Jimmie Åkesson och dom som röstar på SD framställs som nazister. Tror ni då att den kommer att stoppas av Tv4 och så var fallet skulle ni då bli lika upprörda? Ibland måste man tänka vad vissa s k goda beslut kan innebära i förlängningen. Vad händer nästa gång det dyker upp ett parti som inte faller PK-eliten på läppen? Är det bara vissa människor som har rätt att diktera vad som är rätt och fel? Varför har vi då allmän rösträtt?

Anonym sa...

Hets mot folkgrupp är inte samma sak som censur.

Peter Pan sa...

TV4 är en privatägd kommersiell kanal, som själva får välja vad de vill sända. Att samma personer som klagar på censur istället vill införa inskränkningar på vad privata företag får och inte får göra är helt absurt.

Sedan är det naturligtvis struntprat att valfilmen skulle vara hets mot folkgrupp. TV4 tog naturligtvis bort den därför att tittarna skulle tycka den var stötande, och för att deras andra annonsörer då skulle flytta sina reklampengar till TV3. Detta var en förståelig farhåga eftersom filmen var smaklös, och TV4 hade nog även plockat bort en reklamfilm där utvecklingsstörda och cancersjuka ställdes mot varandra i kampen om statligt stöd.

doublecorona sa...

TV 4 har ett public-serviceansvar, det står tydligt specificerat i deras sändningstillstånd. TV4 må vara en privat kanal, men pga public-serviceansvaret så måste TV4 visa samtliga sidor av den politiska diskursen, och i det ingår SDs valfilm.

Josefin sa...

Jag förstår inte problemet med valsedlarna. Om valsedlarna tar slut (eller inte finns) kan man ju bara ta en blank valsedel och skriva partinamnet på den. Och nej Fru Svenssons granne kan inte övervaka henne när det gäller vad hon röstar. Det är bara att ta en sedel från varje hög och sedan lägga i den sedel man vill i valkuvertet. Allt i största enskildhet bakom skärmarna. Så sluta prata om valfusk. Alla som vill är välkomna att agera observatör och se på rösträkningen.

Knute sa...

Sist jag röstade stod det en valfunktionär från sossarna och sneglade på bordet med valsedlar. Folk tog en valsedel från varje parti utom sverigedemokraternas, för det var för skämmigt. Ett under för övrigt att deras valsedlar låg kvar, det kliade nog i fingrarna på den där sossefunktionären, han hade gärna slängt dem i papperskorgen bredvid bordet.

Knute sa...

Valfilmens budskap är att Sverigedemokraterna prioriterar de 9,5 millioner svenskarna högre än de miljarder människor som (ännu) inte har satt sin fot i Sverige och (ännu) inte har lyft ett finger för Sverige.

http://bohemianrhapsody.dk/2010/09/01/dreams-feel-real-while-were-in-them-it-is-only-when-we-wake-up-that-we-realize-that-something-is-actually-strange/

Skicka en kommentar