fredag 13 augusti 2010

LO:s kampanj megafel och dunderdum

Svenska LO:s valaffischer föreställer upp och nervända borgerliga ministrar med "Megafel" och "Dunderdumt" skrivet över sina ansikten. Det är hela budskapet. LO har ju inga svar om vad som ska göras åt lönedumpning och ungdomsarbetslöshet, helt enkelt därför att det är tabu att tala om invandringen.

Men några ljusglimtar finns det förstås. Sossarna lovar mer jobb åt gitarrarbetarna och vill ge ytterligare 20 miljoner i stöd till kultur och musikfestivaler.

Talibanmusik svänger inte. Alla svenska trubadurer är dock inte vänstertalibaner som Mikael Wiehe. Ta till exempel den dubbelbottnade Peps Persson vars budskap på ytan förefaller politiskt korrekt, men som ofta menar tvärtom. Eller varför inte Owe Thörnqvist!

För att återgå till ämnet för dagen. Både under sosseregering och alliansregering har Sverige haft tre gånger så hög ungdomsarbetslöshet som Danmark. Men de svenska politikerna är inte beredda att bita i det sura äpplet och dra rätt slutsatser av vad skillnaden beror på. I stället kommer de med klåfingriga förslag (SSU: "kvotera in ungdomar") som möjligtvis kan ha en kosmetisk effekt... läs mer:

Den verkliga orsaken till ungdomsarbetslösheten

1 kommentarer:

Knute sa...

Vänsterrörelsen har blivit ett hatfullt monster.

http://brihed.blogspot.com/2010/08/en-visionar-allians.html

Skicka en kommentar