tisdag 3 augusti 2010

Även när SD kommer in i riksdagen ...

... kommer partiet att ignoreras som en oinbjuden uppkomling i maktens reserverade korridorer. Ian Wachtmeister berättar att gammelpartierna inte ens ville hälsa på hans Ny Demokrati-folk som var på kort visit i riksdagen 1991-1994.

Och även om makthavarna fortsätter att vara korkade, får man hoppas att valet kommer att visa att svenskarna äntligen har blivit lite klokare.

"SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger sig kunna stötta en minoritetsregering, ungefär som Dansk folkeparti gör i Danmark, om hans parti får gehör för tre hjärtefrågor: minskad invandring, mer pengar till pensionärerna och hårdare tag mot brottsligheten," skriver Sydsvenskan.

Med orwellskt nyspråk påstår tidningen att det vore "demokratiskt aptitligt" om "de borgerliga kan bjuda in Miljöpartiet till samarbete."

Nu går skam på torra land, skulle det vara så omöjligt att tillmötesgå Sverigedemokraternas blygsamma krav? Krav som förmodligen stöds av en majoritet av svenska folket. Den borgerliga alliansen är inte "borgerlig" längre.

Här är det Miljöparti som de vill samarbeta med om SD blir vågmästare:

"Vi tror inte på konstlade gränser, utan har en vision om fri in- och utvandring, där människor har rätt att bosätta sig och verka var helst de önskar. Vi accepterar inte att den rika världen sätter upp höga murar mot dem som tvingats fly.

Vi vill att Sverige går före internationellt genom att lägga fram en plan för att på sikt införa fri invandring. Vi vill att Genèvekonventionen tillämpas på ett bredare sätt så att även natur- och miljökatastrofer samt krig räknas in som skäl för asyl.

Detta ska kompletteras med en generös flyktingmottagning. Sverige är ett land där våra egna invånare tidigare har tvingats fly för att söka lycka och förutsättningar för ett värdigt liv på annat håll. Det är därför inte rimligt att Sverige idag förvägrar andra människor den möjligheten."
Total verklighetsflykt, eller hur? Om miljöpartiet kommer till makten visar det att svenskarna, eller rättare sagt deras ränksmidande politiker, har blivit galna.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Fast den moderatledda regeringen införde ju faktiskt i stort sett de lagförslag som NyD föreslog.

Anonym sa...

Jag röstar på SVERIGEDEMOKRATERNA 2010

Anonym sa...

Det Ian berättar brukar väl kallas vuxenmobbning ?

Hjalbert sa...

Politikerskrået befolkas numera överlag av vänstervridna odemokratiska oaptitliga mobbare med pajasfasoner.

Pontus sa...

Det vore intressant om de nuvarande riksdagspartierna ingår någon ohelig/blocköverskridande allians eller en samlingsregering för att hålla SD borta. Då kommer följande grupper att rösta på SD vid valet 2014:

- De som har sverigedemokratiska åsikter.
- De som är emot mobbning och maktmissbruk.
- De som är missnöjda med regeringen.

De som tillkommer är alltså den sistnämnda gruppen. SD blir det enda alternativet för dem eftersom övriga partier väljer att hålla varandra om ryggen, oavsett om de kallar sig liberaler eller socialister. Det blir SD mot resten.

Anonym sa...

Men orka kalla det mobbning om de inte vill samarbeta med SD. Då antar jag att ni också kallar det mobbning när kommunisterna inte fick sitta i samlingsregering under andra världskriget, men det kanske inte gäller just dem för att de är just tvärtemot era åsikter.

Herregud, sluta tjuta. Politiken har alltid varit kompromisslös i detta land.

Anonym sa...

Det skall bli oerhört intressant att följa årets val. Hur gammelpartierna och gammelmedia, som går hand i hand än vänder och vrider sig kommer SD att stå som vinnare. Varför? Jo, därför att SD har har en enorm potential hos opinonen i sina kärnfrågor. Folk är inte dummare än att de själva kan se att projekt "månkulturen" har havererat. Det går inte längre att tiga om problemen, tiga om kostnaderna och demonisera pojken som avslöjar att kejsaren står utan kläder. Vi har nått fram till en punkt där allt fler inte längre skräms av att bli kallad "rasist" därför att man vågar stå för sina åsikter. Valet 2010 kommer bli valet när vanligt folk visar att de har fått nog.

Anonym sa...

SD kommer växa fortare än riksdagspartierna kommer förstå. Vad skall dom säga år 2014 när SD har 23% och sitter i regeringen? Skall demokratin motarbetas då med? Har svenska folket inte rätt?

"All Makt Utgår Från Folket"

/AnnaPanna

Anonym sa...

kalle008:

Ett parti som motarbetas så energiskt som SD, av våra vanliga politiker, måste ha något gott inom sig.

Därför röstar jag SD.

Silverriksdalers sa...

Med all respekt för Ian Wachtmeister så var han naiv och insåg inte faran i att rösta på den dåvarande borgliga regeringen 1991-94 "gratis" utan att få något i utbyte. Ian borde ha satt hårt mot hårt och inte jamsat med Carl Bildt vid omröstningarna i Riksdagen. Ian är en erfaren affärsman men rent politiskt var han nybörjare. Eftersom Ny Demokrati inte fick igenom några av sina hjärtefrågor trots att de stödröstade på Bildt-regeringen tröttnade deras väljare vid valet 1994.

Som stark kontrast mot Ny Demokrati har Sverigedemokraterna sagt att får de inte igenom något av sin politik går de i total opposition. Helt rätt inställning enligt mig. Det finns inga gratisluncher här i världen. Om den borgliga regeringen måste ha SD:s röster skall vi få något i utbyte. Det viktiga för mig och de flesta sverigedemokrater är att Sverige lägger om sin politiska kurs. SD skall inte tveka att fälla en borglig regering om de nu inte vill göra en politisk överenskommelse med oss...

Knute sa...

Regeringen har beslutat skapa en särskild boendestandard för asylsökande, som alltså kan få bättre bostäder än många svenskar. Bor du dåligt eller är hemlös, sök asyl!

"Men med högre krav kan också kostnaderna komma att öka och redan i dag betalar Migrationsverket runt 20 miljoner i månaden för sina lägenheter."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3769054

Anonym sa...

Ser framemot ett samarbete mellan blocken i utfrysningen av SD i riksdagen, om de nu kommer in! Missar de riksdagen i år så är det kört för alla naiva pratkvarnar som tror att detta usla parti har något att tillföra svensk politik.

Sören

Knute sa...

Sören, din kommentar är helt substanslös. På vilket sätt är SD usla?

Anonym sa...

Knute. På alla sätt! Du tycker väl att alla inlägg som är negativa mot SD är substanslösa. Så är det när man är fanatisk!

Sören

Knute sa...

Du har ju inte enda argument mot SD, bara totalt meningslösa känsloutbrott. Argumentera för sjutton! Nej förresten, du får inga fler kommentarer publicerade eftersom du förolämpade mig och kallade mig fanatisk. Det här är inget offentligt klotterplank.

Historien-1 sa...

Varför lägger jag min röst på SD?
Jag läste i Sossarna manifest om detta:
"En aktiv politisk kamp för frihet, jämlikhet och solidaritet är kärnan i socialdemokratin, för oss är det också bästa sättet att omsätta koranens budskap från ord till handling." Kolla själv här:
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarrorelsen/Sveriges-Kristna-Socialdemokrater---Broderskapsrorelsen/Om-oss/Muslimska-socialdemokrater/Manifest-for-muslimska-socialdemokrater/

Sedan vill jag framföra den andra sanningen som en bilga till detta vad som då kommer att hända i Sverige. Följande hände i Söndags den 9 augusti 2010 Läs och begrunda och ha i åtanke ovanstående: http://jihadimalmo.blogspot.com/2010/08/talibanerna-piskar-och-skjuter-gravid.html
Thore

Skicka en kommentar