fredag 1 januari 2010

Vissa firar jihad när vi andra firar nyårI november blev en kvinnlig präst nedstucken med kniv i Köpenhamn, då två unga rånare ville ha hennes väska. Och nu har det hänt igen. Ett grovt överfall på gatan i Köpenhamn undersöks av polisen, som söker vittnen som såg fyra unga män sparka en präst i huvudet.

Anna Lyttiger skriver: "Varför tror jag att det handlar om muhammedaner? Ja, de var fyra mot en, och etniciteten är suddig. Och så gick det ut över en kristen präst. Hade det varit kornblonda danskar skulle ni bara se vilken upprördhet det blivit.

Men naturligtvis har händelsen ingenting att göra med islam - gud fader bevare oss! Det var bara fyra unga stackare som förvrängde islam."

Det Logiske Snit: "Om du är ett blötdjur, humanist, ett försvarslöst lamm à la kristna ideal, så lockar du till dig den djuriska maktmanifestationen.

Det finns en mycket enkel anledning. De vet att du inte kan, förmår, kommer att försvara dig själv. Du är med andra ord ett mycket lätt offer att öka sin makt och kontrollego på.

Det är oerhört symboliskt att det är en präst som angrips. Det är saken i ett nötskal, trots droger och annat personlighetsstörande.

Detta lilla byte blir just bytet, så fungerar djurriket. Eftersom vi inte står så långt ifrån det som vi gärna vill hyckla, så fungerar också vårt samhälle på gatunivå på detta sätt och även förfinat till psykologiska maktspel i andra sociala sammanhang."

2 kommentarer:

Tant Greta i Afrika sa...

Apropå klimatförändringar, det är nog lika bra att vi timrar ett hus på pelare på en kulle i småland. Jag bor i Mozambique där de flesta är muslimer, men det lustiga är att man vet faktiskt inte vem som är muslim eller vem som är kristen. En av mina kolleger är dock muslimsk ledare i en av våra kommuner, han är synnerligen respekterad av alla, tar initiativ till personalaktiviteter när någon är sjuk eller dör. Han stöttar alla religioners familjer vid begravningar, vilket vi har en hel del (AIDS)

Unknown sa...

Tant Greta

Det är ingen fara med klimatförändringarna, allt är bara bluff:

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/12/30/global-uppvarmning-ar-bluff/

Skicka en kommentar