fredag 29 januari 2010

Sverige: Kommunstyrelseordförande lär barnen hata

Helt rätt att statsminister Reinfeldt avböjde en "kulturpolitisk" debatt med Mona Sahlin. Risken finns att skulle bli ungefär som när Sverigedemokraterna målas in i ett hörn när de ombeds förklara vad "svenskhet" är. Reinfeldt vågar omöjligt framstå som mindre politiskt korrekt än Sahlin men har ändå ingen chans mot hennes floskler om mer "mångkultur" (=islam) och omtanke om svaga grupper och flyktingar osv.

Ja till islam, nej till radikal islamism" är riksdagspartiernas strategiska recept mot Sverigedemokraterna. Vad säger islamisterna själva om det? Att det bara finns en islam, nämligen deras version. Och de andra muslimerna vågar sällan säga emot.

De som har studerat islam eller märker av den inpå bara skinnet, det vill säga i många fall sympatisörer till Sverigedemokraterna, genomskådar riksdagspartiernas floskler. Jag minns en man och en kvinna på Värnhemstorget i Malmö, han i grön muslim-mössa, hon i svart burka. Han stirrade mig ilsket i ögonen för att jag inte skulle titta på henne. Det var som om han ledde sin ko, sin egendom.

Jag tyckte synd om henne. Förbjud burkan för att hjälpa sådana stackars kvinnor.

7-klövern i riksdagen kunde lika väl sagt "Ropen skalla, burka till alla", åtminstone kunde Mona Sahlin. Reinfeldt var först tveksam till burkeriet, men ändrade sig efter påtryckningar. Han träffar väl aldrig "verklighetens folk", bara Sahlin-typer, ty sådana verkar de vara allihop i riksdag, regering och Sveriges television.

Och i Malmö kommer Hamas- och Hizbollah-propaganda ur sossepampen Reepalus mun...

Nu försöker han bättra på lite: "Malmö säger tydligt att anti-rasism står högt på agendan." Spydpigen kommenterar: "Tja, papir er taknemmeligt. På Christiania hang en plakat imod narkotika. Så var den klaret!"
10 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det borde vara lag på att ha haft ett RIKTIGT jobb i minst 10 år innan man kan blir politiker. Folk som Mona Muslim har ju inte en aning om vad som verkligen händer ute i samhället eller ute i världen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

En sak som skulle vara roligt att rota i är familjen Reepalus förflutna, särskilt före ankomsten till Sverige. Jag menar, bara för att dom kom hit i samband med WWII så kanske de flesta associerar till att dom flydde undan tyskarna men det skulle ju lika gärna kunnat vara p g a ryssarna. Med tanke på Ilmars antisemitiska uttalanden och stöd till Hamas o s v så hade det ju varit toppen om man hade lyckats plocka fram nazi-kopplingar. Lille Ilmar själv var säkert alldeles för ung, det tvivlar jag inte på men om man lyckats finna släktingar som varit med i Gestapo, SS, Wehrmacht eller Hitler-jugend hade ändå kunnat bli ytterst besvärande för honom. Att få bort honom från politiken vore huvudsaken.

Fredrik M sa...

Ilmar Reepalus kommentar om sionism var förvånande och innebär i praktiken att han vill begränsa yttrandefriheten. Samma önskan att begränsa medborgarnas rättigheter verkar bloggaren ha som vill förbjuda kvinnor från att välja burka.

Knute sa...

Fredrik M, i en abstrakt värld kanske man kan ha rena händer, men i verkligheten kommer olika rättigheter i konflikt med varandra.

Det är inte burkan i sig som är problemet, den är en pajaskostym, men att i 99 % av fallen är kvinnan inuti burkan utsatt för ett förtryck.

Anonym sa...

Anonym anonymous

Tomas Bodström sade i en intervju att han inte tyckte att svenskar skulle ha frihet - utan avara övervakade...

Tomas Fascistström
Mona Muslim
Reepalu den osolidariske (white flight, and judeevakueringens malmö)

Anonym sa...

Ja stackars kvinna som har en man som markerar att ditt stirrande utan hämningar är obehagligt. Att du säger att kvinnan var hans egendom och kossa säger ju något om dig, och inte honom.

Knute sa...

"Inutiburkan" har tydligen lärt sig att anfall är bästa försvar, eller i detta fall att göra sig till offer för "den vite mannens" ohämmade stirrande. Jag försäkrar dig att jag inte stirrade, talibanen hade en fruktansvärt aggressiv attityd så det var säkrast att titta ur ögonvrån.

Kryp ut ur burkan människa.

Anonym sa...

Jag nämnde inget om den "vite mannen"; det tolkade du in själv. Jag talade i allmänhet om människor som av nyfikenhet/förakt/hat/förundran ibland stirrar ut en kvinna i slöja eller burka utan några som helst hämningar. Som om en kvinna i slöja eller burka inte har känslor.
Jag vare sig "anföll" eller försvarade som du säger, utan påpekade bara att saker och ting kan ses ur olika perspektiv. Det kanske är dina egna värderingar som gör att du tolkar så som du gjorde.

Knute sa...

Hård kritik mot Ilmar Reepalu

“Sweden intelligence has identified over 400 Islamist radicals and Neo-Nazis. Coupled with global threats from ‘lone wolf’ operatives, Jews are a primary target for hate crimes and terrorists.”

http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=9183995

Vivian sa...

Robin, det har jag ocksp tänkt på.
I 1933 var mer an 40% estländare registrerade nazister.
Det står visst lika illa till ännu.

http://swedish.ruvr.ru/2007/08/06/1136801.html

Den slags åsikter brukar gå i arv.

Skicka en kommentar