söndag 31 januari 2010

Nakna veganer missar poängen

Nakenheten har länge varit djurrättsorganisationen PETA:s vapen, skriver Sydsvenskan. "Alla annonser med klädlösa celebriteter får en nästan att undra om de motsätter sig djurindustrin eller bara kläder i allmänhet."

Som motvikt kan nämnas att "Argentinas president Cristina Fernandez vill ha kött på bordet.

Och det skall vara svin.

Hon sa bland annat att svinkött är bättre än Viagra, och hon tillfogade att hon själv är ett levande bevis på det påståendet."Tip Hodjas Blog

Berit om lustigheter i det allmänna eländet:

Den radikala internationella aktivistgruppen PETA har lanserat sin hittills mest bisarra kampanj-idé, och kräver att fisk döps om till "havskattungar".
PETA - (People For The Ethical Treatment of Animals) - tror att om man kallar fisk för havets kattungar gör man dem mindre tilltalande att äta.

De vill ändra bilden av fisk som slemmiga och hala varelser genom att hitta på att de är snarlika sötare, mer populära djur.
Skulle folk tänka om och inte beställa fiskpinnar om de kallades kattungepinnar i stället? undrar PETA på sin webbplats.

Jag drar mig till minnes att försök har gjorts tidigare genom att ändra namn, i dessa fall på folkgrupper och raser, utan att det gjort dem sötare.

Djurrättsaktivister anser att djur har samma rätt som människor. Grundaren av PETA Ingrid Newkirk sammanfattar: “A rat is a pig is a dog is a boy.”

Läs mer här >>

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom borde ägna sig åt halal- och koscher-slakt istället.

Ann-Marie sa...

Hur pass mycket av det här är sant vet jag inte, men det gav en bitter eftersmak av att ha läst om eländet. Tala om att kasta glas i stenhus. http://www.petakillsanimals.com/

Skicka en kommentar