torsdag 7 januari 2010

Det var inget gängbråk ...

... som tidningarna påstod, det var ett regelrätt överfall när en 21-årig man från Linköping knivskars till döds på en campingplats på Öland i somras. Även tre personer skadades i tumultet, två män och en kvinna.

I september blev två misstänkta för knivdråpet hämtade av polis. Nu har domen fallit för Steve Upali Johansson som dömdes till 6 års fängelse för dråp och Daniel ”Cube” Olsson som dömdes till 3 års fängelse för medhjälp.

"Daniel Olsson Alias Cube. Narkoman och en mycket rädd kille som gärna försöker framstå som tuff och farlig. Bär ofta kniv när han är ute eftersom han är så rädd av sig.

Steve Uapli Johansson. Även denna kille är Narkoman. Suttit inne för våldsbrott på ungdomsanstalt, ägnar sig åt oprovocerat våld. Slagit sina flickvänner osv. Jag känner en av tjejerna mycket väl som han har varit tillsammans med.

Båda dessa killar är kända för att vara med i det så kallade Norrliden gänget i Kalmar. Norrliden är ett bostadsområde som mer eller mindre domineras av invandrare och missbrukare.
Norrliden gänget har alltid ägnat sig åt droger, stölder och oprovocerat våld i Kalmar. Jag är vittne till detta och känner till en hel del om dessa killar genom kompisar som umgås med dom.
Har hela tiden haft en känsla av att dessa två adopterade killarna har haft mer att bevisa för sina invandrarkompisar som t.ex. att gå ett steg längre vid bråk o.s.v. för att få tillhöra gänget."

Fängelsedomar för Köpingsviksmordet

0 kommentarer:

Skicka en kommentar