fredag 22 januari 2010

Greenpeace har slutat snacka global uppvärming

Fiaskot vid klimatmötet i Köpenhamn och den iskalla vintern har fått många att undra vad som hände med den globala uppvärmningen. Och nu har norska Greenpeace liksom den norska myndigheten Klimadirektoratet beslutat att det ska heta klimatförändringar i stället. Men de är förstås lika övertygade som någonsin om att klimatförändringen är verklig och skapad av människan.

Att varna för människornas utsläpp av växthusgaser är en lönsam bransch, koldioxid-religionens överstepräster tänker inte ge inte upp sina trossatser förrän istiden är här.

Hårdkokta kineser mot hysteriska varmister: Det var Kina (surprise, surprise) som inte ville ha någon form av klimatavtal i Köpenhamn, och till på köpet fick det att se ut som om misslyckandet berodde på USA och andra västländer, vilket retade upp de fattiga länderna som hade förväntat sig att den rika västvärlden skulle hjälpa dem, alltså industrialisera utan att producera koldioxidutsläpp.

Intressant är också hur Obama tillät kineserna behandla honom som en skolpojke. Han hade väl inget att sätta emot med tanke på att klimatbluffen är en förevändning för politikerna att skapa en världsregering med rätt att införa klimatskatter. Vi kanske ska vara tacksamma för att Kina bromsade.

Avtalet hamrades ut mellan president Obama och premiärminister Wen Jiabao medan resten av världen lämnades att skriva på. Kinas framväxt är årtiondets nyhet. Volvo har blivit kinesiskt i stället för amerikanskt. Världen förändras men min gamla Volvo 340 består. Ta i trä, peppar peppar.

På tal om det, har Obama retat upp kineserna i det pågående "nätkriget" mellan USA och Kina om den kinesiska regeringens rätt att censurera hemsidor. Tyvärr har de nog ingen respekt för honom efter allt hans bugande för arabiska kungar och japanska kejsare.

Läs också: Toppen på isberget

2 kommentarer:

Berit sa...

När det är kallt ute beror det på "väder", när det är varmt kallas det "klimat".

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det enda dom förmodligen är överens om är att det finns alldeles för många "fisare" på planeten.

Skicka en kommentar