lördag 23 januari 2010

Välj sida nu inför en möjlig framtida konfrontation med IranAftonbladet berättar att invånare i Gaza samla in pengar, filtar och mat till Haitis befolkning. En vacker handling, väl värd att rapportera om, men varför skriver då Aftonbladet ingenting om Israels storartade hjälp till Haiti? (se kommentaren nedan). Det är väldigt tydligt att tidningen marscherar på i sitt slentrianmässiga propagandakrig mot Israel. Och mot USA, vars hjälp till Haiti kritiseras enligt vedertaget marxistiskt schema. Likt FN arbetar man dag efter dag på sin anti-amerikanska agenda.

Iran för krig mot Israel med Hamas i Gaza som ombud. Hundratals Hamas-krigare har rest till Teheran för att lära sig militär taktik och vapenteknologi. Folket i Gaza svälter och alla pengar som Hamas får slösas på vapen från Iran. Men sådana upplysningar bekommer inte de svenska revolutionsromantiker som ser till att terrororganisationer förses med svenska skattepengar.

Nu börjar det dock röra på sig lite i Gaza. Elva palestinska människorättsgrupper kräver att palestinierna ska utreda sina egna krigsbrott. De framför kravet i ett brev till Hamas och den palestinska myndigheten.

Men några förväntningar om att Hamas går med på en oberoende utredning har de inte, skriver nyhetsbyrån AP. Den svenska ”nyhetsbyrån” TT skrev ingenting alls. Från bloggen Fred i Mellanöstern:

"Nu när också palestinska människorättsgrupper och deras svenska samarbetspartners, som ofta själva spelat med i den palestinska propagandan, höjer rösten mot Hamas så återstår det bara att hoppas att också de svenska Palestinagrupperna sätter press på terroristregimen i Gaza. Det vore ett utmärkt tillfälle att börja göra rätt för de 40 miljoner kronor lobbygruppen får av skattebetalarnas pengar."

Genomskåda den islamistiska propagandan. Israel är en hörnsten i vår civilisation, faller Israel faller vi.Ironin i den här bilden är att islamisterna förmodligen kommer att åstadkomma detta själva.

16 kommentarer:

Anonym sa...

tack så mycket

Knute sa...

En kommentar som förtjänar att återpubliceras:

"Det märkliga med Israels insats och att den har uppmärksammats av andra utländska media är att den så snabbt kom från andra sidan jordklotet och att ett så sofistikerat fältsjukhus sattes upp av en så liten nation med begränsade resurser. Det var den enda sjukenhet som hade sofistikerad utrustning med kapacitet att genomföra komplicerade operationer och också uppsatt för att ta hand om förlossningar.

Haiti ligger inte långt från Texas och det tog mycket längre innan sofistikerad hjälp kom. Läkare från Harvard stod hjälplösa och endast de patienter som skickades över till den Israeliska enheten kunde räddas.

Frågan är varför inte Svenska media som är så snabba på att utpeka nyheter om Israel inte kunde erkänna något positivt från landet."

Eva

http://canuteocean.blogspot.com/2010/01/det-finns-ett-foto-pa-forsta-sidan-i.html

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mikael sa...

Jag läser inte Aftonbladet, men antar att man inte heller påpekat hur Israel historistkt undergrävt demokratin på Haiti.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Vad menar du med det Mikael?????
Och vilken demokrati har det i så fall funnits att undergräva? Haiti har aldrig haft någon demokrati.

Pellets sa...

@Berit.
Jag tror kanske att Mikael talade om Israels stöd och vänskap med Papa Doc Duvalier, Haitis sällsynslöst vidrige diktator och slaktare.

Ann-Marie sa...

Och i så fall, vilket intresse har Israel av att undergräva demokratin på
Haiti??!! Verkar väldigt långsökt..

Knute sa...

Haiti: en lång nedstigning i helvetet. Nu befinner sig landet på samma nivå som Somalia.

I backspegeln var tiden under Papa Doc och Baby Doc långt bättre än den som sedan följde:

"The Duvaliers may have bankrupted the government, they may been brutal, but they could keep control of the place. Since they went, Haiti has seen more coups, ousters and social unrest."

http://www.guardian.co.uk/world/2010/jan/14/haiti-history-earthquake-disaster

Knute sa...

Jordbävningen på Haiti framkallar det bästa och det sämsta i världssamfundet.

"Varför granskas aldrig någonsin den muslimska världens ovilja att hjälpa människor i nöd? Varför ifrågasätts inte den totala girighet som arabvärlden uppvisar?

Det är länder i den judiskt-kristna världen som ställer upp och visar solidaritet i handling. Även om EU inte fungerar, visar européer och hjälporganisationer i Europa stort engagemang och kämpar för att nå fram med hjälp. Allt medan den muslimska världen förhåller sig passiv. Var är Cecilia Uddéns och Bitte Hammargrens reportage om denna snålhet och likgiltighet?"

http://erixon.com/blogg/2010/01/usa-raddar-liv-eu-kabblar-arabvarlden-likgiltig/

Knute sa...

"Under de senaste veckorna har jag läst många dussin artiklar om Barack Obamas första år vid makten - artiklar i svenska, tyska, franska, brittiska och givetvis amerikanska publikationer.

Så gott som ingen av dessa artiklar har nämnt den nye ledarens värsta problem. Det heter Bomben, kärnvapen i händerna på Irans ledare, fångade i en livsfarlig blandning av befolkningens missnöje och sin egen fanatism.
Kommer Iran att - relativt snart - ha tillgång till "det slutgiltiga vapnet", som kan föröda städer och mörda miljoner? Svar: ja.
Kommer man att använda detta vapen för att försöka förinta Israel? Svar: ja.
Måste den civiliserade världen försöka hjälpa Israel att avvärja en sådan katastrof? Svar: ja.
Men hur?
I ett uppmärksammat - och mycket hyllat - tal i Kairo sträckte Obama ut en försoningens hand mot prästerna i Teheran. De svarade inte. Linjen mellan USA - den store Satan - och militant Islam är död. Hur länge kan Israel vänta i det läget? USA?"

http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1858310/obama-har-kort-skallen-i-vaggen-lite-overallt

Knute sa...

ANOTHER EVIL ARAB LIE EXPOSED: THE MYTH OF A MASSACRE AND RAPE AT DEIR YASSIN......

EDITOR OF PALI-ARAB NEWS SERVICE ADMITS IN BBC INTERVIEW HE DISSEMINATED FALSIFIED REPORTS OF A MASSACRE AND RAPES AT THE ARAB VILLAGE OF DEIR YASSIN IN ORDER TO ENCOURAGE ARAB VILLAGERS TO FLEE THEIR HOMES.

Palaraberne spredte selv løgnehistorien af Goebbelske dimensioner, og det fik en kvart million palarabere til at flygte fra deres hjem!

http://hodja.wordpress.com/2010/01/25/l%c3%b8gnagtig-palarabisk-myte-afsl%c3%b8res-af-palarabere/

http://tundratabloid.blogspot.com/2010/01/another-evil-arab-lie-exposed-myth-of.html

Amer Al-bayya sa...

Här är vad judar mot Israel säger om Israels brott och krigsbrott och ockupation.. www.nkuk.org mycket viktigt att du titta på det här sida:-
Läs ..Läs:-Israel har lurat världen med lögner..Politikerna mörklägger alla fakta om Israel....Och Israels brott, krigsbrott och ockupation av Palestina...Varför???
Stöd till Israel är ingen tjänst till det judiska folket
18 januari 2010
Berlin, Tyskland
Stöd till Israel är ingen ynnest till judiska People
Judiska rabbinerna att protestera mot Israels regering besök i Berlin
Berlin, Tyskland - 17 januari 2010
I det gäller det kommande besöket av Israels regering till regeringen i Tyskland i morgon, 18 januari, 2010 att förhandla om förvärv av vapen och vapensystem, Mr Reuven Cabelman, en anti sionistiska ortodox judisk aktivist, sade i går kväll på ett möte, att: "Med all respekt för den tyska regeringen för deras vilja att hjälpa judarna, fortfarande ortodoxa judiska rabbiner i hela världen tycker att det är viktigt att klargöra att hjälp eller stöd till Israel är ingen ynnest för judar, men en tragedi för det judiska folket och för judiska religionen ".
Cabelman konstaterade att "den sionistiska rörelsens försök att förvandla judendomen från en religion till bas nationalism tomrum i tron på den Allsmäktige."
Han förklarade: "Enligt den judiska religionen judarna för närvarande på en gudomligt påbjöd exil sedan förstörelsen av det andra templet för ca 2000 år sedan och är strängt förbjudet att skapa sina egna suveräna nationella land. Det skulle vara förbjudet även i ett obebott land, men När detta händer i ett bebott land som förtrycker, mördar och stjäl från sin inhemska invånare, detta kan läggas brottet många gånger om. "
Han tillade: "ortodoxa judar trogen Toran världen är djupt smärtade när Israel använder förstörelsevapen mot oskyldiga civila, män, kvinnor och barn. Begå det brott i namn av det judiska folket och i namn av den judiska religionen är ännu mer smärtsamt. "
Mr Cabelman fortsatte att förklara att "judar levde i flera generationer i fred och harmoni i muslimska länder, inklusive Palestina. Judar är tacksamma för det. Den pågående konflikten inleddes inte förrän nära 100 år sedan, med etableringen av det relativt nya sionistiska filosofi . hjälpa Israel, tyvärr, förvärrar konflikter och främjar antisemitism i världen, vilket sannerligen inte är en tjänst för judar. "
"Därför", meddelade han att "ortodoxa rabbiner som representerar judiska församlingarna i hela världen kommer att delta i en demonstration framför offentliga byggnader i Berlin, Tyskland uttrycka den judiska sorg mot den sionistiska kättare brottslingar och för att klargöra att staten Israel inte utgör det judiska folket och definitivt inte den judiska religionen. "
Han avslutade med att uttrycka det: "Vi hoppas och ber till den Allsmäktige för en snabb och fredlig avveckling av hela staten Israel när de vid den tidpunkten judar återigen kommer att kunna samexistera med sina arabiska grannar under en en palestinsk regering för hela mark som vi levt i århundraden före sionismen. "
Demonstrationen kommer att äga rum:
Datum: måndag 18 januari, 2010
Tid: 1 till 3 [13h till 15h]
Plats: Molwitzbrücke, mitt emot av kansler kontor, nära den schweiziska ambassaden.
För mer information gå till Engelska -- TyskaEller besök www.nkusa.org
Om Neturei Karta Internationellt:
Permalänk | Anmäl Amer Al-bayya,titta på www.motbilder.blogspot.com och www.imemc.org www.aljazeera.net www.islamguiden.com ..
Amer Al-bayya, tack för att du hjälper till att göra klart att det är skillnad mellan etniska judar och staten Israel. Det finns för många som tar till brösttonerna om att man är antisemit och judehatere så fort man yppar någon kritik mot staten Israel.
Permalänk | Anmäl #245 Fritänkare,

Knute sa...

Inget vidare argument att deras religion skulle förbjuda judarna att skapa sitt eget suveräna nationella land.

Ge dig Amer Al-bayya, staten Israel existerar och har rätt att existera.

Om araberna lägger ner vapnen blir det fred, om israelerna lägger ner vapnen blir det krig.

Anti sionisterna sa...

Vi behöver hjälp..hjälp..Var är lagen??..Stoppa problemet nu..nu...
Är det här www.mohammadcartoons.org www.mohammadcartoons.org frihet eller yttrandefrihet eller som porr ???.....stoppa det nu ..muslimer är arga ....stoppa det nu nu ,politiker..Detta skapar hat , hot, rasism, orättvisor...kan muslimer göra likadan.???.och hur ska vi leva om muslimer göra likadan.???.Det är sjukt,onda och lögner..lögner i den här sidan

Stoppa det nu innan blir det för sent...jag har talat med UD..OBS.Om man startar sån sida mot judar då ska alla stoppa sån sida..Det är rasism och hat mot muslimer,politiker....Stoppa sidan nu..Stoppa sidan nu......Vi tänker starta,,sidan,, om judar.om bara fakta ..fakta....vad Jesus säger i Johannesevangeliet, 8 kapitlet, vers 44:
"Ni har djävulen till eder fader och vad eder fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början, och i sanning står han icke, ty sanning finns icke i honom. När han talar lögn, då talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader."..Till vem sa Jesus det..??
Var är Jesus nu???..Tänk,tänk och du bör tänka..Stoppa den nu..

Ann-Marie sa...

Det var ju en evig massa svammel från Amer Al-bayya och Anti sionisterna; vad är det ni försöker få fram, annat än det gamla vanliga? Hur skulle det vara om ni skrev begripligt istället?
Och det är inte Israel eller judar vi diskuterar utan ett mycket större problem som väst har, nämligen muslimer som väller in som Egyptens gräshoppor och ställer till ännu större skador än dom gjorde.

Skicka en kommentar