måndag 25 januari 2010

Norge som "pirathamn"...

Skottlossning mot mullah Krekars lägenhet i Oslo. Svärsonen skadades lätt i armen. Gärningsmännen undkom. Från VG:

"Mullah Krekar, som är irakisk kurd, har sedan år 2006 stått på FN:s terrorlista. Han har varit ledare för en islamistisk milis i hemlandet. Till Norge kom Krekar som kvotflykting från norra Irak 1991. Han har en hustru och fyra barn. De har alla fått norska medborgarskap, något som mullah Krekar själv inte fått.

Norska myndigheter har länge velat skicka ut honom ur landet, och tillbaka till Irak. Utvisningsbeslutet blir emellertid inte genomfört förrän de norska myndigheterna kan få en överenskommelse med de irakiska myndigheterna som garanterar att Krekar inte kommer att bli avrättad eller torterad. Får de inte en sådan garanti, kommer det i konflikt med Norges förpliktelser enligt internationell rätt att skicka tillbaka honom."

Ur ett mejl från Norge till bloggen:

Många av oss undrar vad norska politiker tänkte när de utformade de internationella utlämningsavtalen. Vi har hamnat i en tragisk och låst situation: De värsta internationella terrorister, krigsförbrytare, flygkapare är regelrätt beskyddade i vårt land, medan "småfiskarna" utlämnas?
För närvarande åtnjuter cirka 6o krigsförbrytare friheten i Norge.

Upprepade domar om utvisning är i regel bortkastad tid och pengar i rättsapparaten. En krigsförbrytare kan överklaga underlaget för utvisningen i tre rättsinstanser, därefter tre nya rundor for att överklaga själva utvisningen. Vi ser för oss en överansträngd rättsapparat och hänryckta advokater…
Vi är grundligt utleda på att höra politikerna Erna Solberg och Bjarne Håkon Hanssen bedyra utvisning; de kan då omöjligt tro på detta själva?

Det spelar förresten ingen roll vad rättsapparaten kommer fram till, det blir ändå ingen utvisning så som norska politiker har ställt till det. Vi är eniga om att vi inte ska ha dödsstraff i Norge, men med vilken rätt kan vi ifrågasätta andra länders straffreaktioner? I praktiken måste mottagarlandet vara i det närmaste en blåkopia av norsk rättsapparat och då blir det hela omöjligt.

Kroatien önskar få en krigsförbrytare bosatt i Norge utlämnad, men Norge hade inte tillit till Kroatiens rättsapparat? - en ren förolämpning mot en annan suverän europeisk stat. Vi kan avkunna dom här, men det blir bara på pappret. Med krav på "110 %" bevis blir det omöjligt för oss att på avstånd framskaffa bevis från åratal bakåt.

Men vad blir resultatet av gällande regler? Varenda krigsförbrytare/terrorist får komma till Norge för optimal säkerhet och frihet när det blir för hett. Gällande praxis kommer att främja fortsatta folkmord och terror och utsätta befolkningsgrupper för ofattliga övergrepp och krig. Massmord på civila är alltså rätt, medan de skyldiga riskerar ytterst lite.
Ironiskt nog springer norska politiker runt och skriver utan invändningar på alla avtal undantaget EU-medlemskap som främjar ekonomi, fred, miljö och politisk samarbete i vår del av världen? Av och till liknar det våra folkvalda håller på med rena dårhuset.

Efter att Norge skärpte sin gränskontroll mot Sverige...

6 kommentarer:

Knute sa...

En kommentar i document.no:

"Till viss del är det myndigheternas fel. Hade han varit internerad, skulle han inte varit en fara för sig själv eller sin omgivning.
Han har i domstol pekats ut som en säkerhetsrisk för Norge, vilket nu bekräftades, oavsett om gärningsmannen var en norsk "lös kanon", eller en reaktion från ett av hans offer i den kurdiska miljön."

Anonym sa...

Der har dere norske myndigheter i et "nøtteskall"! La denne "trusselen" mot norges sikkerhet vandre fritt om i landet????

kkk sa...

I februar 2003 fattet UDI utvisningsvedtak mot Krekar av hensyn til rikets sikkerhet og fordi han hadde overtrådt utlendingsloven. Det skjedde på instruks fra daværende kommunalminister Erna Solberg (H). I den forbindelse ble også hans asylstatus og reisebevis, bosettingstillatelse og tidligere arbeids- og oppholdstillatelse tilbakekalt.

Like etter ble Krekar arrestert og siktet for terrorvirksomhet, men siktelsen ble senere frafalt pga. mangelfulle bevis av HENSYN TIL VITNENES SIKKERHET!!!

I april 2003 ba han om politibeskyttelse og hevdet at en navngitt leiemorder fra en konkurrerende organisasjon (PUK) ville drepe ham.

I 2006 ble det kjent at han er oppført på USAs terrorliste, og like etter på FNs terrorliste.

8. november 2007 dømte norsk Høyesterett enstemmig at mullah Krekar er en fare for rikets sikkerhet

Få han ut raskest mulig..

Anonym sa...

Det finnes ingen unnskyldning for mordforsøk. Alle har krav på beskyttelse, likhet for loven. Fascistene som sto bak dette må tas hardt, det var slik det startet i Tyskland på 30-tallet!
erik m.

Knute sa...

Erik M, jag håller absolut med!

Hans Rustad har skrivit en viktig artikel på document.no där han pekar på det obehagliga faktum att vissa anser det politiskt korrekt att säga att "det var rätt åt dem", när invandringskritiker och islamkritiker råkar illa ut. Till exempel morden på Pim Fortuyn och Theo van Gogh i Holland, attackerna på Kurt Westergaard i Danmark och Hege Storhaug i Norge.

http://www.document.no/2010/01/den_radikale_vemmelse.html#more

Samma sak gäller naturligtvis om det är en islamist som råkar illa ut. Det är okristligt att säga "det var rätt åt honom". Men man kan inte alltid vända den andra kinden till.

Anonym sa...

UT NÅ. UT NÅ. UT NÅ!

Skicka en kommentar