måndag 18 januari 2010

Det finns ett foto ...

... på första sidan i Dagens Nyheters nättidning på måndagen som visar hur två män i uniform räddar en man ur en husruin på Haiti.

De två männen bär den israeliska arméns uniform. Men det undviker Dagens Nyheter att informera sina läsare om.

Dick Haas: När man inte ser det man inte vill se, via Mission Xp

3 kommentarer:

Pelle sa...

vad förökser du säga med den här artikeln?
det är ju självklart att israel som alla andra västländer skickar med hjälparbetare till haiti.
om du kollar på andra artiklar så ser du att andra hjälparbetare inte heller nämns vid dess nationalitet, eftersom detta inte är något väsentligt.

Knute sa...

Saudiarabien som svämmar över av oljepengar skickade ett brev till Haitis president där de beklagar händelsen. Det olje-rika Kuwait hostade upp en miljon och Qatar skrapade ihop ett paket på 25 ton. United Arab Emirates har lovat att "så snart som möjligt" skicka någonting.

Jämför detta med Israel generositet

Anonym sa...

Det märkliga med Israels insats och att den har uppmärksammats av andra utländska media är att den så snabbt kom från andra sidan jordklotet och att ett så sofistikerat fältsjukhus sattes upp av en så liten nation med begränsade resurser. Det var den enda sjukenhet som hade sofistikerad utrustning med kapacitet att genomföra komplicerade operationer och också uppsatt för att ta hand om förlossningar.
Haiti ligger inte långt från Texas och det tog mycket längre innan sofistikerad hjälp kom. Läkare
från Harvard stod hjälplösa och endast de patienter som skickades över till den Israeliska enheten kunde räddas.
Frågan är varför inte Svenska media som är så snabba på att utpeka nyheter om Israel inte kunde erkänna något positivt från landet.
Eva

Skicka en kommentar