tisdag 12 januari 2010

Kan Sarah Palin rädda landet?


Sarah Palin, som var vicepresidentkandidat i USA 2008, ska bli nyhetskommentator i Fox News, det enda Obama-oberoende medieföretaget. Det kommer att hjälpa Palin att behålla allmänhetens uppmärksamhet fram till Republikanernas konvent om två år, då de ska utse presidentkandidat.

"Även Palins kritiker måste erkänna att hon är en mäktig kraft på den politiska scenen, vare sig det gäller att entusiasmera partimedlemmar, dra in mängder med pengar, eller bara vara en vagel i ögat på Obama-anhängare. Det finns inte en enda politisk figur i det republikanska partiet, som ens kan komma i närheten av att motivera vanligt folk så som Sarah Palin gör."

Läs vidare >>

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hon är en stolle och att de konservativa är positiva över henne bekräftar bara fördomarna om dem. Tror inte liberalerna skulle kunna ha en sådan kandidat. I Sverige har vi dock Mona som också verkar rätt så bakom flötet även om det är riktigt lika illa, samt inte lika klämkäckt.

Anonym sa...

Nu är det fan inflation i idioter på Fox. Man kan ju hoppas att Palin lärt sig att Afrika är en kontinent och inte ett land nu i alla fall.

/Kalle

Berit sa...

Det är lustigt. Om Sarah Palin är så dum och så värdelös kan man undra varför Vänstern blir alldeles till sig i trasorna bara man nämner hennes namn.
I vanlig stil attackerar de aldrig hennes politik och åsikter.
Så här kan det låta här:
“My friend who is smart told me Sarah Palin is a bitch and a c**t, and that’s she’s stupid, and my friend reads Advocate and watches Anderson Cooper, so he knows.  OMG, look at that guy over there, he’s so cute.  What was I saying?  Oh yah, Sarah Palin’s an airhead ’cause my friend who is smart told me.”

Jag kan bara dra mig till minnes en enda person som drev dem till vansinne på samma sätt och det var Ronald Reagan

Anonym sa...

Fox news är den bästa nyhetskanalen som finns! Visst är den högervriden, men till skillnad från vänstermedia utger den sig inte för att vara något den inte är. Det är en skam att det inte går att se kanalen i Sverige! Den TV-leverantör som ordnar det har mig som kund samma dag.
//Ola

Berit sa...

Fox News tjänar mer pengar än CNN, MSNBC och alla nyhetsprogram på NBC, ABC och CBS sammanlagt eftersom de levererar en produkt som majoriteten av tittarna föredrar.
Så enkelt är det med marknadsekonomi.

Ola_ sa...

Till Ola

http://www.zahipedia.com/2009/07/01/watch-online-fox-news-live-free/

nu kan du iaf se fox på datorn!

hälsningar från en annan Ola som håller med om varenda ord i ditt föregående inlägg!

Anonym sa...

obama-oberoende.. vad fan är det för ord?

Knute sa...

Obamas snabba uppstigning till toppen, hans brist på erfarenhet, och de vilda smickret visar hur media-beroende han är och hur Obama-beroende media är.

Joel Tarnabene sa...

Det verkar inte som om någon av er Fox/Palin-kramare någonsin såg intervjun med Sarah innan presidentvalet. Den finns på youtube. Det är ganska uppenbart att kvinnan är ruskigt korkad, oavsett vilken politisk färg tittaren tillhör.

Gräv sedan lite mer och titta gärna på klippet när hon berättar om harmageddon i en församling. Sen får ni svara på om ni verkligen vill ha en fundemantalkristen som tror på världsundergången i hennes egen livstid som USA's president - med fingret på kärnvapenknappen.

Knute sa...

Jag såg intervjun och tyckte hon klarade sig bra. Intervjuaren däremot var infernalisk och försökte allt för att få Palin att göra bort sig.

Det är underbart med en politiker som betonar individens frihet framför allt och som vill begränsa statens makt över individen.

MS sa...

Sarah Palin är långt i från någon stolla men hon var alldeles för ovan och oförberedd för den uppmärksamhet som följde i o m valkampanjen. McCains stab var inte heller så ivrig att hjälpa henne då hon tog mycket av strålkastarljuset från den träiga senatorn. Jag har sett en intervju med henne av Bill O'Reilly på Fox och hon gav ett mycket mera seriöst och säkert intryck nu. Jag håller med Berit. Om hon nu är så korkad varför lägger tokvänstern och LSM ner så mycket energi på henne? Dom har svårt att acceptera att många amerikaner hellre vill se en "vanlig" människa som president istället för Dr Spock.

Jag har dock lite svårt för hennes moralkonservatism. Hon tillhör den kristna högern och jag tror ändå att hon måste tona ner det lite. Dessutom så måste hon skaffa sig lite mera erfarenhet. Speciellt när det gäller utlandsbiten. Det är inte säkert att vi kommer att få se henne som en presidentkandidat redan 2012 men 2016 är inte helt omöjligt.


@Anonym/Ola

Du vet väl varför Fox News inte längre sänds i Sverige? Det kan vi "tacka" Vänsterpartiet för. Det var några nötter som anmälde Fox News till GRN för att dom ansåg att kanalen sände "högerpropaganda" För det första så ska kommunister inte yttra sig när det gäller politisk propaganda. För det andra så är det inte politiska partier som ska bestämma vad som ska visas i TV. Fox News står av tradition till höger och det har dom aldrig gjort någon hemlighet av. Dom behövs som en motvikt till vänstermedia. Precis som Berit skriver så är Fox den enda kanal som ökar. Det märktes t ex när Fort Hood- masskaren inträffade. Då gick det tydligt att se att amerikanerna bytte till Fox News för att få sanningen. Inte någon PK-sockrad sörja.

Knute sa...

Palins år som lokalpolitiker i Alaska:

"Hon började som fritidspolitiker och fick snabbt smak på att utmana rådande maktstrukturer, vilka bestod i en liten krets herrar som haft sina uppdrag under en mycket lång tid.

Med så pass rudimentära strategier som dörrknackning och ett enträget gräsrotsarbete lyckades Palin förvånansvärt snabbt ta makten. Hon sprang på marknader, på byggjobbarfik och på allehanda föreningsmöten. Där berättade hon idogt att en konservativ agenda med fokus på lägre skatter och kamp emot korruption är oerhört viktigt för alla, inte minst för de med lägre löner och ansträngd ekonomi. Och lyckades. Väl vid makten valde Palin ut åtgärdsområden såsom skattesänkningar, privatiseringar, byggandet av ny gasledning och kamp mot korruption och lyckades ganska väl med att genomföra detta. Hon beskriver återkommande Ronald Reagan som sin förebild och hon betonar vikten av att leva som man lär. Något att fundera på för svenska strateger i det som väl fortfarande kallas för borgerliga partier."

http://www.svensktidskrift.se/?p=2956

Skicka en kommentar