torsdag 7 januari 2010

Främre Orientens hackordning


Stackars kopter i Egypten. Gång på gång blir den kristna minoriteten i Egypten nedtryckt. I samband med svininfluensaepidemin tvingades kristna svinuppfödare avliva alla sina grisar. Och nyligen sköts sex kristna kopter och en säkerhetsvakt ihjäl utanför en kyrka i Nag Hamadi i södra Egypten.

Massmord på kopter i Egypten

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det pågår ett krig mellan islam och kristendom. Det är ett känsligt ämne då det är opolitiskt att tala om detta. Fördomar och mest okunskap är källan till konflikter som blossar upp. Det är per defenition fel att kalla det krig men konflikter kan bli kravaller och upplopp som kan leda till skadade och döda som i egyptienfallet.

Politiker måste i Egyptien och övriga världen ta detta med fördomar mot kristna och muslimer på allvar och sätta in insatser mot förebyggande åtgärder. Dialog och upplysning är motmedlet.

Extremism är farligt och slutar sällan lyckligt visar historien. Värna människan kära bröder och systrar!!!!

Carl S sa...

Kanske vore det lämpligt att erbjuda dessa 8 miljoner kristna invandra till Europa. De skulle anpassa sig snabbt till vårt sätt att leva, lite som Libanon innan invandrande muslimer islamifierade deras land.

Anonym sa...

Nu är jag förvisso ateist men det hela har sin grund i att en kristen man våldtog en 12årig muslimsk flicka...

Självklart berättigar en idiots handling inte vad muslimerna gjorde, men det ger lite perspektiv på saken.

Knute sa...

Trakasserier driver kvinnor inomhus i hela arabvärlden

http://canuteocean.blogspot.com/2009/12/trakasserier-driver-kvinnor-inomhus-i.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Detta är vad som väntar oss med om inget görs. Kanske är det redan försent.

Pontus sa...

Anonym: "Nu är jag förvisso ateist men det hela har sin grund i att en kristen man våldtog en 12årig muslimsk flicka..."

Nej det har det inte. Detta påstås ha skett under hösten medan attacken mot kyrkan var för ett par dagar sedan. Muslimer har dock redan kravallat mot kristna efter dessa anklagelser. DN har varit snabba med att döma den mistänkte, medan det finns tveksamheter både om flickans ålder och den mistänktes inblandning.

http://www.copts.com/english/?p=3705
"It is estimated that 80 percent of Coptic businesses were destroyed within the 48 hours of violence in Farshoot."

Som bekant behöver muslimer heller ingen anledning att attackera icke-muslimer och de kristna kopterna är därför en av världens mest utsatta minoriteter. Det är dessvärre heller inte ovanligt att koptiska flickor kidnappas och våldtas av muslimska män som försöker tvinga dem att konvertera till islam.
http://www.coptsunited.com/Details.php?I=48&A=412

Skicka en kommentar