fredag 22 januari 2010

7-partiet vill ha uppgjord match

Enligt den senaste opinionsundersökningen skulle Centern och Kristdemokraterna inte klara 4-procent-spärren och åka ut ur riksdagen. Dags att sluta med revirstriderna på Stureplan, dags för gemensamma valsedlar för den alliansen!

Men alla borgerliga väljare och politiker resonerar inte så. Det finns de som inte tycker att det gör något om Centern och/eller Kristdemokraterna trillar ur riksdagen, för då kan övriga borgerliga partier bilda samlingsregering tillsammans med Sossarna, som i Tyskland. Inbillar de sig. Hellre det än att svenska folket skulle få ett ord med i laget.

(Bilder: Mona Sahlin i slöja resp. Louis Vuittonväska)

Om sju spruckna riksdagsröster, skriver Sydsvenskan:

"Bister och sammanbiten. Så blev detta valårs stora upptakt, partiledardebatten i riksdagen igår.
Var fanns visionerna? Knorren i replikskiftena utöver lite bitande sarkasm? Allt det där som i bästa fall gör politik till en publikgren?
Det som bjöds på var sju partiledare väl medvetna om att de tillhör två tydliga lag, men det faktiska tvåpartisystemet inför valet 2010 är ingen nyhet."

Inte konstigt att det blir så där, när det är tabu att diskutera en av de viktigaste frågorna: invandringens ekonomiska och sociala kostnader. I det fallet står Sverigedemokraterna ensamma mot etablissemanget. Men partiet har fler frågor på programmet:

I en unik debatt med en miljöpartist sköt sverigedemokraternas Björn Söder in sig på kulturfrågor. Unik därför att de sju riksdagspartierna av rädsla för att bli svarslösa bestämt sig för att de inte "vågar ta debatten".

Söder nämnde t ex Konstfacks konstiga konstprojekt att lura räddningstjänsten och sjukvården. Det finns mycket mer i den svängen, till exempel att det statliga Kulturrådet gav pengar till vänstertidskriften Mana, trots att det avslöjats att den spred hat mot judar och Israel. Sveriges television är ett annat exempel. Sveriges radio hjärntvättar oss. Kultureliten stödjer ytterlighetsvänstern.

Centerpartiet och Kristdemokraterna har vistats för mycket på Stureplan i Stockholm. De har gått åt vänster i viktiga värdefrågor. Folk har tröttnat på 7-partiet där 365 riksdagsledamöter ängsligt sitter och trycker på politiskt korrekta knappar.

Men för all del, det finns gradskillnader i helvetet. En rödgrön regering kommer att gräva djupt i plånböckerna. De vill avskaffa jobbskatteavdraget som ger en skattesänkning på runt 1600 kronor i månaden för en person som tjänar 25000 kronor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mona är ett hot mot Palmes politik....Var är Palestinas frihet, Mona????

Var är Palmes mördare, Mona ????

Vad gör FN,Mona????..Vad gör USA med världen , Mona??

Varför dör svenskar i Afghanistan med Maffias krig????

Har Palme sagt så ,Mona???..Vem är Palmes mördare , Mona??..

Palmes mördare ska komma fram, Mona??.Leken är slut, Mona..
Palme är hela politiken..politiken är Olof Palme,Mona.

Hjalbert sa...

Ingen större skillnad på terroristkramarna Mona Sahlin och Olof Palme som båda ihärdigt jobbat på att byta ut befolkningen och göra vårt land till ett u-land.

Skicka en kommentar