onsdag 20 januari 2010

På ömse sidor av Atlanten

Scott Brown, Republikan vann i går i Massaschusetts, en stat där registrerade Demokrater leder med 3,5 mot 1. Snöbollen har kommit i rullning, detta kan vara folkets chans att stoppa Obamas socialistiska reformer.

Obama har förklarat krig mot yttrandefriheten. Tillsammans med Egypten undertecknade han en resolution som fördömer och kriminaliserar "Allt främjande av nationellt hat, rashat eller religiöst hat, som innebär uppvigling till diskriminering, fientlighet eller våld."

Utttycket ”religiöst hat” får en kanske att tänka på islams jihad mot väst, men så uppfattas det inte av de islamtroende, nej det handlar om att förbjuda hädelse av profeten och kritik av islams sharialagar osv.

Genom tiderna har folk lämnat Europa för friheten i Amerika, och historien förnekar sig inte. Till exempel är Nederländerna på grund av den muslimska massinvandringen inte längre ett fritt land. Partiledaren Pim Fortuyn mördades, filmaren Theo van Gogh mördades, parlamentsledamoten Ayaan Hirsi Ali flydde till USA. I Holland ställs frihetspartiets ledare Geert Wilders inför rätta för hädelse av islam. Utgången är given på förhand, myndigheterna agerar som i Kafkas bok Processen:

“Det är irrelevant huruvida Wilders vittnen kan visa att Wilders iakttagelser är korrekta,” förklarade Openbaar Ministerie”, ”vad som är relevant är att hans iakttagelser är olagliga".

Snaphanen skriver:

Geert Wilders är ingen ’högerpopulist’, ett uttryck som ingen av hans kritiker har velat göra sig omak med att fördjupa, och som därför hänger i luften som andra diffusa, slitna skällsord som ’fascist’ eller ’kommunist.’ Om Wilders är något ’extremt’, är det ’liberalist.’ Nu ska han bland annat åtalas för att jämföra nazismen och islam, en jämförelse Karen Blixen och Churchill gjorde före andra världskriget, och som muslimska länder gjorde sitt till för att förstärka under kriget, och som asyl för gamla nazister efter kriget.

Wilders kommer att inkalla islam till att vittna för sig själv och mot sig själv, och det kan bli något av det mest pikanta i denna sak, bortsett från att det indirekt kan bli en exponering av ett folkstyre som överhuvud gjort en sådan rättegång möjlig, bland annat genom att, som man kunde se i går, infödda nederländare från och med i år kommer att vara en minoritet i sin egen huvudstad. Det blir också intressant att se om domstolen vågar orent spel med världens ögon vilande på sig. Nu får Wilders möjlighet att diskutera det odiskuterbara med bredast möjliga publik; förmodligen kommer det att finnas jurister och politiker som i det tysta inte är helt bekväma med det. Måtte både Wilders och Holland komma helskinnade igenom."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis alla sjuka i USA utan försäkring. (och utan möjlighet att teckna en eftersom dom redan är sjuka). Ni kommer alla dö och hela USA skiter fullständigt i det.

Berit sa...

Anonym, du vet ingenting om vad den amerikansk sjukvårdsdebatten handlar om, tydligen.
Om du verkligen vill lära dig något läs vad jag skrev

här:

Knute sa...

Ny undersøgelse af, “hvorfor der opleves mere diskrimination, end der juridisk er belæg for”

Virkeligheden har en kedelig mani med ikke at leve op til det billede af et ondt, racistisk Danmark, som visse mennesker gerne vil have. En ny undersøgelse skal nu finde ud af, hvorfor det er sådan.

http://www.uriasposten.net/?p=15987

Skicka en kommentar