lördag 2 januari 2010

Mordförsök på tecknaren

Ett axplock ur veckans "Fredens religion"-skörd:

Skottlossning hos muhammedtecknaren Kurt Westergaard - somalisk man anföll med yxa. Polisen sköt yxmannen i armen och benet. Visst är islam fredens religion... läs vidare >>

4 kommentarer:

Realist sa...

Fortsatt utredning får väl utvisa hur kopplad han är till någon terrorgrupp. Eftersom han kom med en yxa och en kniv verkar han lite väl amatörmässig. Det är ju ganska troligt att det var stundens ingivelse som drev somaliern.

Skönt att säkerheten fungerade i alla fall och att den enda som skadades var angriparen.

Berit sa...

Det senaste jag hörde på nyheterna (lördag kväll) är att mannen har al-Qaeda anknytning.
Egentligen gör det väl inte i praktiken så stor skillnad om det är en ensamvarg eller inte. Problemet är ju att de tillhör en religion som inspirerar till mord.
Yxa och kniv gör det också väldigt nära och personligt!

Knute sa...

Den 28 år gamle somalieren som forsøkte å drepe tegneren Kurt Westergaard, ble for fem måneder siden arrestert i Kenya, mistenkt for deltakelse i et terrorkomplott mot utenriksminister Hillary Clinton.

Mannen ble løslatt av mangel på bevis, og kunne reise tilbake til Danmark, hvor han kunne iverksette attentatplanen mot Kurt Westergaard.

http://www.document.no/2010/01/deltok_i_terrorkomplott_mot_hi.html

Skåning sa...

Om man kan sin historia så vet man att i slutet av 1800-talet sände sultanen i det ottomanska riket ut civilliknande soldater till Bulgarien med uppgift att döda alla de stötte på. Tusentals försvarslösa män, kvinnor och barn, blev blev kallblodigt slaktade i byarna där de levde. I min gamla historiebok beskrivs det med orden "It was an order to the Mohammedan taste".
Var detta en inledning till de terroristangrepp som vi idag kan se på olika ställen i världen?

Skicka en kommentar