onsdag 27 januari 2010

Olycksbådande topp-till-tå-burka med nät för ögonen

Bild: muslimska kvinnor i Marseilles

Från Frankrike meddelas att förbud mot heltäckande slöja är på gång, fast bara i offentliga byggnader. Samtidigt ska den muslimska högtiden id-al-kébir bli allmän helgdag, vilket man inbillar sig ska göra islamisterna vänligare stämda.

Naturligtvis finns det kvinnor som vill underkasta sig och säger att det är deras rättighet att dölja ansiktet. Islams expansion skulle inte vara möjlig utan dem. Grupptrycket är stort. När muslimerna blivit tillräckligt många i Europa kommer även icke-muslimska kvinnor känna sig tvungna att bära slöja.

Den tidigare nederländska integrationsministern Rita Verdonk säger: "Om vi fortsätter på detta sätt i vårt land, kommer om fem år våra kvinnor, döttrar och barnbarn alla gå omkring med slöja."

Slöjan handlar om makt, och varje gång Västvärlden böjer sig, kommer det att ställas krav på nya eftergifter. Ett exempel är de kvinnor som klagar över att ha avvisats av en arbetsgivare på grund av sin huvudduk. Men det är inte diskriminering, det är en arbetsgivares rätt.

Om islamiska gubbar anser sig ha rätt att bestämma vad kvinnor ska ha för kläder i Frankrike, är det väl rimligt att gubbar i det franska parlamentet tar sig rätten att bestämma vad de inte ska ha på sig?

Varje burka eller niqab är en för mycket. I de flesta yrken och sociala sammanhang är det viktigt att kommunicera genom att se varandras ansikten. Det är en rättighet.

"Frankrike har för avsikt att förbjuda tältning av kvinnor," skriver Hodja. "Nu är det slagsmål inne i tältet. När man efter åratal av längtan och sökande till slut hittar en moderat imam, bör man förse honom med tungt beväpnade livvakter. Så mycket för 'integrationen'..."

Hodja syftar på en moderat imam som vill ha burkaförbud:

"Fransk no-burka-imam under dödshot. En grupp av 80 'islamiska kommandosoldater' stormade moskén i Drancy på måndagskvällen och uttalade dödshot mot den franske imamen Hassen Chalghoumi, som vågat uttrycka sina åsikter om det franska burkaförbudet.

Imamen blev blev nyligen skrämd av tre beslöjade muslimer som kom in i hans moské. Han visste inte om de var kvinnor eller män."

Muslimer i Antwerpen trakasserar obeslöjade


17 kommentarer:

Knute sa...

French no-burka imam under death threat

A group of 'Islamic Commandos' stormed the mosque in Drancy on Monday evening and made death threats against the French imam, Hassen Chalghoumi, who dared to expresses his views on the French burka ban.

The imam was recently intimidated buy three veiled Muslims entering his mosque. He did not know whether they were women or men.

http://infidelsunite.typepad.com/counter_jihad/2010/01/french-noburka-imam-under-death-threat.html

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att det blir burkaförbud i Frankrike!
Det vore en framgång för jämställdheten inom islam.
Stackars kvinnor som måste bära burka (slöja).
Och det är ju ännu värre med dom som säger att dom gör det av egen fri vilja. Dom måste vara extremt kuvade/hjärntvättade.
Islam är sjukt. Tråkigt att så få vågar ställa sig upp mot islam.
Tack Frankrike för att ni vågar!
/Jokke i Götet

Anonym sa...

Tyvärr blir detta helt fel. Vi kan inte öppna våra dörrar och släppa in alla dessa människor i våra länder för att sedan hugga fingrarna av dom? Hade vi gjort rätt från början hade vi inte haft den invandrar politik som vi har och följden av det hade varit att vi inte behövt oroa oss för krav på halal kött i skolor osv. Men nu är det försent. Europa är sedan länge förstört och med den takt vi fortsätter att ta in folk utan pengar och med en snedvriden syn på kvinnor, kristna, homosexuella, judar osv är våra barn och barnbarn dömda att leva i misär.

Lasse som skall flytta.

Anonym sa...

Jaha och vad gör det för skillnad ? De kvinnor som bär niqab stannar väl hemma, bra för dom, och sen är allt frid och fröjd och problemet är löst eller ? För det man inte ser finns ju inte ?
Det kan ju inte tänkas att en "terrorist" kan ha "västerländska" kläder på sig och begå en terrorhandling ? Om ni nu vill tvinga alla att klä sig enligt västerländsk klädkod, hur kan ni då skilja på vem som är terrorist och vem som inte är det ? En bomb kan man ju också ha i en trendig handväska inte bara i en niqab (!), ska vi också förbjuda handväskor där man inte kan se innehållet? Borde vi inte alla klä oss i genomskinliga kläder för vem vet, det kan ju finnas en bomb även i de dyraste designerplaggen ? Vilka är de största terroristerna egentligen ? Det här handlar ju i grund och botten inte om hur kvinnor klär sig, det handlar om att skapa klyftor och osämja mellan människor och att skapa skräck. De makter som förespråkar den nya världsordningen,NWO, vill att vi ska vara rädda för varandra och de har bråttom att stifta lagar som begränsar människors rättigheter och friheter och att sprida skräck,det är viktigt för att de ska kunna genomföra sina planer. Det är dags att vi vaknar upp till vad som håller på att hända i världen. Se The Obama Deception, världen är kanske inte vad du tror ....

http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw&feature=fvst

Anonym sa...

"..kommer även ickemuslimska kvinnor känna sig tvungna att bära slöja". Har svenskar inte högre självrespekt och integritet än så, then you never fucking deserved democracy and freedom in the first place. Frihet är inte gratis, den måste upprätthållas, försvaras och framför allt ANVÄNDAS.

Det enda som kan få ditt barn en slöja är DU, säger du nej och fortsätter göra det så kommer ditt barn aldrig att bära slöja. Det är som att vara okristen i ett kristet land. Det är no problem och bara man vet hur man klämmer jehovasnäsor i dörrspringan så klarar man sig utan religiösa trakasserier också. :)

Dock blir jag kallad "hädare" ibland av mer fanatiska jesusföljare och vissa av dem ropar till och med efter mitt blod då min spiritualitet tyvärr krockar med deras helige andes rätt till att inte bli berörd, men håller man dem bara på en armlängds avstånd så behöver man inte ens hänga på sig ett fake-kors för att bli accepterad i sverige.

The only one who can loose demokracy is you, so simply don't and you'll be fine.

Anonym sa...

Ser till sista inlägget av anonym som tydligen fick lov att citera utan signatur: Du talar om klädkoder och NWO stiftar lagar som begränsar människors rättigheter? Du kommer få din vilja igenom när vi om 30-40 år kommer ha Sharia lagar i Sverige. Då kan du få gå ner på Avenyn och se på den offentliga Söndags steningen av någon nyss våldtagen kvinna och kanske kasta en sten eller två själv? Islam är ju känt för att inte förtrycka, sprida skräck, skapa klyftor, begränsa människor OCH SÅ VIDARE eller hur?

Lasse som skall flytta

Knute sa...

Jag håller med Lasse, hör nu ni anonymer, hitta på ett "nick-name" så man vet vem man diskuterar med! Jag håller också med Lasse i det andra han skriver.

Mvh Knute

Anonym sa...

Shariah lagar i Sverige om 30-40 år? Vad är du, en profet ? Ja, stening finns som straff men ta reda på varför,du verkar ha fått ett och annat om bakfoten. De som förtrycker osv. i religionens namn har inget stöd i Islam. Det som gör det får stå för det.
Varför är det så farligt om muslimska kvinnor föredrar att bära heltäckande klädsel ? Min poäng var att kvinnor utan heltäckande klädsel kan vara minst lika farliga. Det är inte PLAGGET i sig som är farligt. Muslimerna är en minoritetsgrupp i Sverige och Europa och de som bär niqab är en försvinnande liten grupp, så varför denna rädsla ? Helt obefogad. Kanske problemet är psykologiskt, det okända är farligt. Eller stör man sig på det som är annorlunda ? Något som man inte kan se, något man ser som fult, obekvämt, omodernt ja rentav skämmigt ? Ja, jag kan förstå känslan för ibland vrider jag mig inombords när jag ser kvinnor i små trånga kläder som knappt täcker det nödvändiga. Varför klär de sig så ? Är det bekvämt ? Eller ett tryck från omgivningen att vara inne, att synas, bli bekräftad, få ett värde ? Jag syns,jag finns, se mig, jag är någon. Jag tänker inombords att det är lite synd om dem, men säger inget för det skulle vara OFÖRSKÄMT, de har gjort sitt val och jag har gjort mitt. Jag svischar förbi i mina löst sittande BEKVÄMA heltäckande kläder. Vad någon främling på gatan tycker om min klädsel bekommer mig inget, jag vet mitt värde. Det här är mitt sista inlägg. Jag önskar alla en bra fortsättning på dagen !
/ANONYM , så är ni glada nu ?

Anonym sa...

Till Anonym: Vad är det jag har missförstått? I Afghanistan är det förbjudet för en gift kvinna att lämna hemmet utan sin mans tillåtelse. Mannen har även rätt att våldta sin/sina fruar om dom vägrar honom sex. Som ung kvinna i Iran saknar man egna rättigheter och lyder under sin far och sina bröders förmyndarskap. I Saudiarabien är det för kvinnor varken tillåtet att köra bil eller att rösta. I Pakistan tillåter de islamiska lagarna att en kvinna som blivit våldtagen också åtalas för äktenskapsbrott, om hon inte kan få fyra män att vittna till hennes fördel. Detta är bara ett axplock av den förnedring som kvinnor utsätts för i muslimska länder. Så vad är det jag har missförstått? Tillåter koranen inte män att slå sin/sina fruar KLART OCH TYDLIGT i surah 4:34 ? Vad har jag missförstått? VAD? Då har jag endast tagit upp er totala avsaknad av respekt för kvinnor och nej, jag kallar mig inte profet. Däremot var det en pedofil som gifte sig med Aisha när hon var 4 år gammal och hade fullbordat sex med henne när hon var 9 som yrade om att han var någon sort profet. Mohammed var denna sjuka mans namn och denna förvirrade sexualförbrytare knäböjer ni för? Och kommer hem till oss och börjar ställa krav som tillhör medeltiden? Det är dax att börja tänka för egen maskin och vakna upp, slå er fria och lev utan dessa påtryckningar livet är för kort för att hata så mycket som bitterpedofilen mohammed gjorde. Välkomna till Sverige och slit det med hälsan. Dom Svenska politikerna har gjort sig förtjänta av er, jag flyttar.....

Lasse som skall flytta

Henke sa...

Lasse som skall flytta, jag trodde jag skulle få en ruta att skriva min signatur i .. Henke heter jag. :)

vi kommer aldrig få sharia i sverige då jag kommer uppfostra mina barn att ALDRIG vika sig för förtryck, oavstt om det kommer från terrorister eller vår egna regering. Jag uppmanar dig att göra det samma. Själv har jag vbarit trakasserad av regeringen sedan jag valde smartdrugs som yrke så jag vet redan hur det är att inte ha samma rättigheter som alla andra. Staten fick oss att förlora 1,5 miljoner i höstas genom vissa regelvidriga överträdelser hos tullen men trots det har vi ändå kunnat nyanställa, så jag VET hur man står emot även sådant som inte rättssystemet kan hjälpa en med, och den erfarenheten överför vi ju naturligtvis på våra barn minus vårt uppenbara icketålamod med svensk regering då of course. Vi kan inte ha ett gäng misstroende individer som skall bygga det nya samhället.

Vad du nämligne missar i din argumentation är att man måste ha majoriteten med sig för att kunna få igenom dessa hemska lagar. Vi har ju visserligen redan nu inte ännu avrättat någon regeringstjänsteman för tortyrebn av egyptierna some years back, vilket är lite skrämmande samtidigt som många av svenskarna inte ser koncentrationsläger som några större problem och det ÄR ett problem, men så länge du och dina grannar går med på att ALDRIG börja tycka att stening är en bra idé så kommer omgivningen förhoppningsvis att följa efter. Islam kan itne göra någonting om inte du och dina grannar bekänner sig till den och går med på att se på när övergrepp begås i dess namn.

Börja med att säga nej till FRA du, och KRÄV politikers avgång för detta uppenbara förräderi. Det är en bra början, men slappna aldrig av. Det kommer alltid finnas nån som kommer att försöka övertyga dig om att det för din säkerhets skull är bäst att du avsätter dina friheter och ger dem till förmyndaren. Det viktiga där är dock att inte gå med på det.

Den enda som kan garantera Din säkerhet är Du själv. Att förvänta sig Sharia är ju att bjuda in den halva vägen.
I say NEVER!


/Henke

Anonym sa...

Ja för burka förbud! Det är extremt viktigt att något europeiskt land tar täten och visar de nya europérna att Islam inte hör hemma här!
Men även i Frankrike är det Socialisterna som bråkar och vägrar rösta om man ska ställning till resolutionen.
I Sverige är det likadant med Sossarna här, här går till och med deras partiledare med slöja på sig och besöker förorterna, varför ska politiker kuva sig för nyanlända muslimer? Jo för att de är betraktade som valboskap skulle jag tro, vilka måste bemötas med den respekt som de själv tycker de förtjänar.
Sign Heikki http://www.heikki2010.wordpress.com

Anonym sa...

Till Henke: Islam tillhör minoriteten i Sverige idag men se hur mycket liv dom redan nu ställer till med? Hur många krav dom kommer med? Hur mycket bidrag dom roffar åt sig? (Ja ni hörde rätt jag sa det rakt ut).Tänk dig då om 30 år framåt när det är du som tillhör minoriteten helt plötsligt? Dom kommer hit i tusentals per år och 6-8 barn per hushåll är fullt normalt där dom kommer ifrån så ta fram miniräknaren så skall du få se på något skrämmande. Då hjälper det inte att du Henke uppfostrar dina barn till att säga nej till Shariah lagar det skall jag lova dig. Men som jag först skrev, det är redan försent.

Lasse som skall flytta

FreeBird sa...

Jag Henke, man ser att smartdrugs inte är så smarta.

Mvh / FreeBird

Ann-Marie sa...

Till ANONYM som inte vågar stå för vad hon skriver.
Vi i väst är inte intresserade av att se vandrande tält på gator och torg. Om du tycker det är så viktigt för din del så finns det länder där dom t.o.m. kräver dylika plagg. Varsågod och flytta dit!

From Sweden with Grief sa...

Jag ogillar burkan och de muslimska kvinnornas tygsjok av många skäl, men det jag kan bli mest irriterad över och som förundrar mig det är muslimska kvinnors syn på sig själva som moraliskt överlägsna svenska kvinnor. Inte ens en normal 'tantklädsel' duger, det ska vara dessa enorma tygsjok som inte ska avslöja en enda kvinnlig kroppsform.

Jag tycker dessa muslimska moraltanter ska ta sin egna flickor i nackskinnet, dessa unga muslimska kvinnor som springer runt på våra svenska universitet i sin så tajta lager- på lagerklädsel så att man se varenda kroppsform, med en obligatorisk slöja på huvudet. Det ser bedrövligt ut med tajts, och en tajt långärmad polo och en så tajt tunika att man ser varenda kurva och dessutom bröstvårtornas kontur.

Jag som en medelålders tant, student, ser inga av mina svenska unga medstudentskor klä sig i dessa enormt tajta kläder som muslimer förfasar sig över. Så jag tror de muslimska kvinnorna har annat att göra än att se ner på svenska kvinnor och vår klädsel, för vi är inga horor bara för att vi inte släpar runt med dessa tygsjok.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Läste nånstans, minns inte var att anledningen att dessa huckle-kvinnor hasar sig fram tydligen var för att dom ständigt måste tänka på hur dom går. Hade dom gått normalt så hade dom tydligen vickat på rumpan och det är ju jätte-haram inom denna fina kultur. Sjukt är bara förnamnet.

Vivian sa...

"Imamen blev blev nyligen skrämd av tre beslöjade muslimer som kom in i hans moské. Han visste inte om de var kvinnor eller män."


Säkerhetssynpunkten är mer än tillräcklig som argument för att införa förbud mot maskerande klädsel på offentlig plats.

Alt tjafs om kvinnoundertryck, eller frivillighet är spill av tid, och sorterar under kackel .

Skicka en kommentar