torsdag 2 oktober 2008

Islam stöttar pedofili


En muslimsk ledare i Marocko hänvisar till koranen och säger också att små flickor är bättre på att ge förmåner, än en kvinna. Dessutom har de lika stor sexuell kapacitet som en kvinna över 20 år. Han utfärdade en fatwa, islamiskt påbud, där han legaliserar giftermål mellan ett barn och en vuxen.

"I den islamiska världen, särskilt på den arabiska halvön, är äktenskap mellan flickor och vuxna män relativt vanligt, men muslimska teologer brukar inte försöka rättfärdiga praktiken.

Al Maghraoui, en välkänd salafistisk shejk och författare till ett halvt dussin böcker om teologi, utfärdade en fatwa på webbplatsen för sin förening Predika i Koranen och Sunna. Hans kritiker hävdar att han förmodligen har gjort det för att från en religiös synvinkel försvara ett äktenskap som en av hans vänner ingått i hemlighet.

Hans uttalande har orsakat en stor skandal i Marocko, men hittills ingen reaktion från myndigheterna. Den radikale teologen baserar sitt påbud i profeten Muhammeds exempel. "Kom ihåg att Aicha bara var sex år när hon blev hans fästmö, men de blev inte gifta förrän hon fyllde nio".

Upprördhet när muslimska ledare försvarar barnbrudar, Religious Intelligence

Ännu en muslimsk ledare tolkar koranen och framhåller Muhammades fullbordade äktenskap med den nioåriga Aisha som ett föredöme. Den som i texten nedan beskriver de fördömanden han fått är en man vid namn
Robert Spencer:

"Under åren har jag fått ta emot en hel del smädelser för att ha berättat sanningen om islam och jihad, men antagligen mer för att ha påpekat att den islamiska traditionen säger att Muhammed gifte sig med Aisha när hon var sex och fullbordade äktenskapet när hon var nio, och att han är exemplarisk för detta enligt islamisk lag, mer än för något annat.

För att ta bara ett av många exempel. Naturligtvis, de rättfärdigas indignation över mina påstådda fel i redovisningen av denna fråga är helt enkelt ett annat uttryck för den allmänna vilseledande rökridå som islamiska suprematisterna sprider i väst.

Men detta MEMRI klipp visar den enda poäng som jag någonsin har velat göra om det här problemet: att Muhammads exempel på detta har uppfattats och uppfattas fortfarande som värt att efterlikna."

Saudisk "vigselförrättare": Muhammad gifte sig Aisha när hon var sex år och hade sex med henne när hon var nio, Dhimmi Watch.

Kurdiskfödd muslim, journalist i Sverige:
"Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn."

Kurdo Baksi i Aftonbladet

Egypten förbjuder en 92-åring att gifta sig med en 17-åring
Över hälften av alla gifta kvinnor i Jemen är under 15 år
Fistula-sjukhuset i Addis Abeba

Hedersrelaterat våld

1 kommentarer:

gäster sa...

Pedophilia is considered a taboo and is illegal in most societies, cultures and religions; except in the Islamic world with regards to Islam.

http://www.wikiislam.com/wiki/Islam_and_Pedophilia

Skicka en kommentar