lördag 25 oktober 2008

Haiders änka

Jörg Haider har omkommit i en bilolycka. Han var guvernör i Kärnten och ledare för BZÖ, Förbundet för Österrikes framtid.

Haider förlorade kontrollen över sin bil då han blev omkörd av en annan bil. Han körde av vägen och bilen rullade runt flera gånger. Ett politiskt attentat? Det skulle vara intressant att veta vem som körde den andra bilen, även om det framkommit att Haider körde berusad. Haiders änka har hindrat kremeringen av honom och vill veta den exakta dödsorsaken. Hon litar inte på myndigheterna.

Haiders parti BZÖ är nog uträknat nu efter det har framkommit att han haft ett kärleksförhållande med sin efterträdare som partiledare, Stefan Petzner. Haider hade grälat med denne på en bögklubb, druckit sig full och sedan kört ihjäl sig. Men som sagt, Haiders änka Claudia tvivlar på att det var så det gick till.

Så kallade högerpopulister har rykte om sig att vara homofoba. Haider och Petzner bekräftar den freudianska teorin om att böghatare i själva verket är homosexuella i heterosexuell förklädnad. Liknande fenomen återfinns i många mansdyrkande sammanhang. Inte minst i islam döljer sig bakom förföljelsen av homosexuella många kärleksförhållanden mellan män, eller kanske pedofili är rätta ordet eftersom ålderskillnaden ofta är stor.

Bortsett från Haiders tragiska död är det glädjande att de två "rasistiska" (läs: anti-islamiska) partierna, FPÖ och BZÖ, fick 30 % av rösterna i valet. Glädjande eftersom de kan tvinga fram en folkomröstning om EU:s nya konstitution, Lissabontraktaten.
Bild: FPÖ-politikern som åtalades för att hon kallat Muhammed för pedofil, samt blev dödshotad av islamister. Sanningen är illa tåld.

Kanske jag var för snabb med att ropa hurra över framgångarna för FPÖ, Österrikes frihetliga parti. Partiet har lierat sig med Irans regim och motsätter sig sanktioner för att stoppa dess kärnvapenprogram.

Inrikespolitiskt verkar FPÖ okej och vill stoppa islamiseringen, men är tydligen utrikespolitiska idioter. Till skillnad från Belgiens Vlams Belang som är Israelvänliga och faktiskt har många judiska väljare i Antwerpen. Eftersom muslimer förföljer judar är det inte konstigt att de söker sig till ett anti-islamiskt parti. Men FPÖ i Österrike verkar ha en bit kvar på vägen till att begripa de stora skiljelinjerna, annars skulle de inte stödja Iran mot Israel. Förmodligen dröjer det sig kvar en hel del antisemitiska konspirationsteorier i partiet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar