onsdag 1 oktober 2008

Pojke misshandlad för sitt "hedersbrott"

En 17-åring har misshandlats för att han var kär och hade ett nästintill platonskt förhållande med en flicka i samma ålder.

"Nu åtalas flickans storebror för människorov, ett av Brottsbalkens allvarligaste brott. Hans två kompisar åtalas för medhjälp. Rättegången hålls i Södertörns tingsrätt nästa vecka."

Misstänkt "hedersbrott" mot pojke: svd, hd, sds

Bara vi slipper höra försvarsadvokaten säga att det är på grund av en kulturkrock som dessa tre står åtalade. Och att de tre inte försvarar sig med att ett brott mot hedern begåtts så de måste tvätta bort skammen.

Hedersrelaterat våld

2 kommentarer:

Knute sa...

Muslimske brødre anholdt for æres-trusler

En 20-årig kvinde i en indvandrerfamilie og hendes pæredanske kæreste er blevet truet på livet til at opgive deres kærlighed. To storebrødre til kvinden er blevet fængslet for de æres-betingede trusler.

- Drop din danske kæreste eller du bliver slået ihjel.

Så kontante var truslerne ifølge politiet fra de to muslimske storebrødre til den 20-årige kvinde fra en indvandrerfamilie fra Albertslund på den københavnske vestegn.

Brødrene fandt angiveligt lillesøsterens kærlighed til den ærkedanske kæreste som et så stort problem for familiens ære, at de følte sig kaldet til at bestemme over hendes privatliv.

http://www.bt.dk/article/20080927/krimi/80927010/

From Sweden with Grief sa...

Tala om rasism från muslimers sida då en dansk man inte får finnas i familjen!

Skicka en kommentar