fredag 24 oktober 2008

Gullandet med islamistiska terrorister


Till Dagens Nyheters redaktion, Per Jönsson, från Inger-Siv Mattson


I DN den 17 oktober frågar Ni under rubriken al-Qaida i Sverige? om ”en liten moské i Brandbergen i Haninge utanför Stockholm är svenskt högkvarter för terrororganisationen al-Qaida? Man skulle nästan kunna tro det efter den amerikanska militärens och svenska Säpos uppgift om att en svensk-marockan dödats i början av oktober under en räd mot ett al-Qaida-fäste i Mosul i norra Irak.”

Ni ifrågasätter harmset både Säpos och den amerikanska militärens uppgifter om att den marockan - Mohamed Moumou med täcknamnet Abu Qaswarah - som sköts till döds under en raid mot ett al-Qaidafäste i Mosul i Norra Irak skulle vara ”ett riktigt storkap.”

”USA-militären beskriver den skjutne i Mosul som en ’karismatisk ledare’, en riktig hejare på att rekrytera utländska självmordsbombare till Irak. Inte illa, eller snarare väldigt illa, för en muslimsk invandrare i en Stockholmsförort”
raljerar Ni.

Ni underbygger Ert försvar av denne - på synnerligen goda grunder - misstänkte terrorist genom att hänvisa till dennes tidigare ”svenske” advokat Abdel-Hay Alamis åsikt att marockanen ”är en väldigt enkel person, outbildad och med svaga språkkunskaper i både svenska och arabiska.” Hur det förhåller sig med hans kunskaper i franska framgår dock inte av artikeln.

Det är känt att Mohamed Moumou alias Abu Qaswarah sedan mitten av 1990-talet regelbundet förekommit i flera utredningar misstänkt för terroristbrott bl a 1995 i samband med ett terrorattentat i Frankrike. Han var även misstänkt för delaktighet i bombattentaten i Madrid 2003. Men – som alla misstänkta terrorister i Sverige – åtalades han aldrig. Det svenska s k rättsväsendet, som prövade anklagelserna hade givetvis ”funnit dem för svaga”! Allt annat hade ju varit rasistiskt och främlingsfientligt!

Mohamed Moumou/Abu Qaswarah var givetvis inte sen med att anklaga Säpo för att ”förfölja och trakassera honom och hans svenska fru.” Han påstod att ”Säpo skuggade, avlyssnade och följde varje steg de tog t o m när de skulle till barnavårdscentralen med något av de fem barnen.”

Mohamed Moumou/Abu Qaswarah greps 2004 i Danmark och begärdes utlämnad av marockanska myndigheter som misstänkt för delaktighet i terrorattentaten i Casablanca den 16 maj 2003.

Enligt chefen för Säpos kontraterrorenhet Mats Paulsson ingick Muhamed Moumou/Abu Qaswarah i ett islamistiskt nätverk i Brandbergen. I moskén fanns en samlingslokal för muslimer, som hyllade den islamistiska teorin att våld och terror är ett berättigat sätt att uppnå islams mål. Följande har avslöjats för att ha ingått i nätverket i moskén i Brandbergen:

*en 27-årig marockansk medborgare, som greps i moskén av Säpo i samband med en razzia mot lokalen den 25 mars 2004. Efter avslag på sin asylansökan, fängslades han i Marocko där han nu hålls i fängsligt förvar.

* en 56-årig marockan, som varit bosatt i Sverige och hade kopplingar till moskén, greps julen 2006 i sitt hus i Tetuan i Marocko. Han utfrågades av de marockanska myndigheterna om sina besök i moskén i Brandbergen! Han har nyligen dömts till tre års fängelse för samröre med terrorister

* en 32-årig marockan, som greps i Tensta tillsammans med Muhamed Moumou/Abu Qaswarah vid Säpos tillslag 2004. Han visade sig sakna pass och uppehållstillstånd och utvisades ur Sverige.

* en 43-årig finsk medborgare av marockansk ursprung, som enligt egen utsago är barndomsvän till Muhamed Moumou/Abu Qaswarah, greps av Säpo den 25 mars 2004, som inledde en process för att få honom utlämnad till Finland, vilket skedde så sent som i våras.
Alla andra personer, som ingick/ingår i nätverket finns kvar i Sverige, vilket borde glädja Er.

Föreningen Muslimska församlingen, som höll i verksamheten i moskén, uppges ha upphört. Enligt Josef Kilani, ordförande för Islamiska föreningen hade man ingen kontakt med Muslimska församlingen trots att lokalerna låg nära varandra: ” De kom från flera olika länder och hade en egen tolkning av islam. Man kan säga att deras tolkning var lite fundamentalistisk.” ”Lite”??!

Muhamed Moumou/Abu Qaswarah har varit på träningsläger i Afghanistan, bott i Pakistan med familjen under 2000 och 2001 samt bl a träffat den ökände al-Qaidaledaren jordaniern Abu Musab al-Zarqawi, som dödades vid ett amerikansk flyganfall i juni 2006. Enligt uppgift var Moumou/Qaswarah Zarqawis och al-Qaidas expert i Europa på kemiska och biologiska vapen.

I ett al-Qaidahus i Afghanistan vid gränsen till Pakistan hittade amerikanska soldater hösten 2001 flygbiljetter utställda i Moumous/Qaswarahs svenska frus namn, men med namnet felstavat.

Vistelsen i Pakistan skyllde Moumou/Qaswarah på att ”vi var religiösa och ville bo där vi kunde utöva vår religion.”

Såväl amerikansk som fransk och marockansk säkerhetspolis har länge misstänkt Muhamed Moumou/ Abu Qaswarah för att ha slussat frivilliga jihadister dvs presumtiva terrorister till Irak. Också spansk polis har visat intresse för Mohamed Moumou/Abu Qaswarah p g a tågattentaten i Madrid.

Taqija” har än en gång fått ett ansikte

Jag förmodar att Ni – som journalist - hört talas om ”taqija” –dvs islams urgamla rätt att ljuga för bl a myndigheter om lögnen gagnar islam eller dem själva?

Advokat Abdel-Hay Alami och Josef Kilani har föga förvånande använt sig av ”taqija” - den förre i sitt försvar av Muhamed Moumou/Abu Qaswarah - ” en väldigt enkel man” - och den andre i sitt avståndstagande från såväl marockanen som från Muslimska församlingen!

Det slutgiltiga avslöjandet

”Den man som levt i Brandbergen” var enligt - den med svenska skattemedel arvoderade - advokaten Abdel-Hay Alami ”en vanlig, hängiven troende muslim” samt ”en mjuk, huslig och omtänksam pappa till sina fem barn” har nu avslöjats av irakiska al-Qaida som ”en självmordsbombare, som ville ge sitt liv för sin tro och som kastat sitt svenska pass i soptunnan”!!

Dessvärre hade Moumou/Qaswarah inga betänkligheter mot att ta med sig så många oskyldiga människor som möjligt, när han utvandrade till ”martyrernas paradis”!

Redan tidigare hade det irakiska inrikesdepartementets talesman general Mohammad Askari bekräftat att marockanen var ”al-Qaidas andre-man i Irak med särskilt ansvar för operationer mot koalitionsstyrkor i norra Irak.”

Enligt terroristexperten Magnus Ramstorp på Försvarshögskolan styrde Moumou/Qaswarah ”viss verksamhet som omfattar beslut till terrorverksamheten” liksom ”logistikfunktioner”till ”subversiv verksamhet.”
Säpo har konstaterat att ”svensken” - dvs Muhamed Moumou/Abu Qaswarah - ”rekryterat militanta muslimer – kallade jihadister – för att strida i Irak.”

Vad säger Ni nu - Ni som anser Er veta bättre än USAs militärer, Säpo, Ramstorp m fl? I Er artikel hånade Ni ju Ramstorp, som sagt sig inte vara förvånad över att Moumou/Qaswarah dödats men däremot över att ”han befann sig i Irak”: ”Hoppsan. Fel plats. Men då kanske det finns mer i den här historien som inte stämmer.” Kommentar överflödig.

Med anledning av att många militanta islamister samlas i moskéer i Västeuropa: konstaterade Magnus Norell, mellanöstern-analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut, i en intervju i DN den 16 oktober: ” Vi kanske borde vara mer medvetna om att det /i moskéerna/ pågår verksamhet som vi normalt inte förknippar med religiös verksamhet.” Just det. Sverige bör m.a.o. upphöra att spela rollen som trojansk häst i Europa och sluta upp med
att erbjuda en skyddad - och skattefinansierad - tillflyktsort för presumtiva terrorister från jordens alla hörn.

Svenska Amnesty och Helsingforskommitténs gullande med terrorister

Svenska Amnesty och Helsingforskommittén gapar i sådana sammanhang alltid om de misstänkta terroristernas mänskliga rättigheter. Dessa organisationer och deras knähundar i media bortser helt från att dessa hänsynslösa terrorister för alltid förverkat sina mänskliga rättigheter och givetvis inte skall gullas med.

Avslutningsvis…

tycker jag det är mycket märkligt att så många ”svenskar” är terrorister! Har Ni möjligen någon bra förklaring till detta fenomen?

1 kommentarer:

Anonym sa...

BRA !!!!!!!!!!!!!!! VAKNA SVENSKA SKATTEBETALARE!!!!!!

Skicka en kommentar