torsdag 9 oktober 2008

Sarah, bebisar och skandaler


Den amerikanska skvallertidningen Us har tagit ställning till vem som ska bli nästa amerikanska president/vicepresident, meddelar Drudge Report via KapitaLisbet.

Gillar inte skvallerpressen starka kvinnor? Barack Obama höjs däremot till skyarna.

På omslaget till tidningen kan man läsa följande om republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin:

  • Under attack, medger att 17-årig dotter är gravid

  • Under utredning för att ha avskedat systers ex-make

  • Mamma till fem: Nya pinsamma överraskningar
Punkt två är den allvarligaste "skandalen", Wooten-gate, eller Trooper-gate som den också kallas. Bloggen Liberalistik skriver:

"Palins syster var gift med en polisman som heter Mike Wooten. De blev skilda och rök ihop i en bitter kamp om vårdnaden av deras barn. Palin försökte att tvinga en tjänsteman till att avskeda Wooten. Det vägrade han, varefter Palin avskedade tjänstemannen. Den republikansk-kontrollerade kongressen i Alaska håller för närvarande på att undersöka om hon har gjort sig skyldig till maktmissbruk. Rapporten kommer att publiceras i slutet av oktober - precis före valet. Det kan gå fruktansvärt fel.

Palins familj hävdar emellertid att Wooten drack medan han var i tjänst och att han en gång använt en elektrisk pistol mot en 11-årig pojke. Håller de anklagelserna kommer Wooten-gate förmodligen av sig."

Det är intressant att Sarah Palin i ett tal nämnde Truman, vicepresidenten som blev president år 1945 efter Roosevelts död. McCain är ju 72 år och blir om han vinner valet i november den äldste tillträdande presidenten i USA:s historia. Och Sarah Palin skulle kunna bli en bra president. "Ribban för McCain i valet är inte hans motståndare - utan hans överraskande, överglänsande kompanjon", som Brussels Journal uttrycker det.

På tal om Obama: han har bland annat varit styrelseledamot i Chicago Annenberg Challenge, som grundades av kommunisten och gangstern Bill Ayers. Obama har till och med angett det som referens i sin meritlista. Bill Ayers som tillbringade 11 år med att tillverka bomber, hota civila och uttryckte sin beundran för Charles Mason, gav ett stort insamlingsparty för Obama i sitt hem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och McCain har suttit i en styrelse tillsammans med nazister samt aktivt bidragit till en stor finanskris på 80-talet. Hur kan de båda jämföras? Hur vågar McCain/Palin kasta sten i glashus? Palin har ju dessutom antagligen varit medlem i ett extremistparti som vill att Alaska ska gå ur USA. Hennes man har sagt att han var medlem i minst 12 år. Hennes präst har hållt häxjakter i staden hon var borgmästare i med hennes godkännande. Hur kan en sådan bli bra president?

Knute sa...

Jakob, inte en enda av anklagelserna håller vid närmare skärskådande. Punkt ett om finanskrisen är horribel eftersom det var presidenterna Carter och Clinton som satte igång lånekarusellen. Både Bush och McCain har upprepade gånger försökt få stopp på de krisdrabbade bostadslåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac men fått kongressen emot sig.

Och det du påstår om Sarah Palin ligger på skvallernivå.

Skicka en kommentar