måndag 27 oktober 2008

Vem är Obama ideologiskt?

Om presidenten är svart eller vit spelar ingen större roll för de amerikanska väljarna, däremot om han är muslim eller inte muslim, eller kommunist eller inte kommunist. Det är därför Obamas anhängare spelar ut raskortet varje gång hans skumma förflutna kommer på tal.

"De idéperspektiv som format Obama, och de kretsar han valt att gå in i, stämmer inte alls med den bild han har velat ge inför 2008 års val av en gränsöverskridare i det politiska mittfältet," skriver Hans Bergström i DN. Tre exempel:

Obamas företrädare som senator i Illinois, Alice Palmer, sympatiserade med Sovjetunionen och närvarade vid 1986 års kommunistiska partikongress där. Det var hon som inledde Obamas politiska bana genom att handplocka honom som sin efterträdare.

William Ayers ledde den amerikanska motsvarigheten till Bader-Meinhoff-ligan i Tyskland och deltog i 30 bombdåd. Obama engagerades av Ayers för att under åren 1995-99 leda ett projekt för att "höja den politiska medvetenheten" i Chicagos allmänna skolor.

Slutligen pastor Jeremiah Wright, Obamas främste mentor och vägledare de senaste 20 åren. Wright har samverkat nära med de svarta muslimernas ledare Louis Farrakhan, bland annat i en vänskapsresa till Libyens ledare Khadaffi medan denne ännu finansierade terrorism.

Sydsvenskans Per T Ohlsson tror inte på sådana upplysningar utan kallar dem för "fördomar och misstänksamhet" och varnar för att de kan leda till att Obama går samma öde till mötes som Kennedy. Men det går inte att sopa Obamas skumma förbindelser under mattan.

På tal om Kennedy har vicepresidentkandidaten Joe Biden hållit ett kampanjtal i Seattle där han säger att om Obama blir vald kommer vi med allra största säkerhet att uppleva en internationell kris inom de första 6 månaderna:

"Sanna mina ord! Det kommer inte ens att gå 6 månader förrän världen kommer att testa Obama på samma sätt som de gjorde med John F. Kennedy. Världen betraktar oss. Vi är på väg att välja en briljant 47-årig senator som president. Vi kommer att få en internationell kris, en frambringad kris för att testa modet hos denne man."

Även statsvetaren Ann-Sofie Dahls jämförelse mellan Obama med Kennedy visar vad som kan hända med en ung oerfaren president på tronen:

"Som president startade Kennedy till exempel Vietnamkriget – ett obehagligt faktum som vänstern alltsedan dess har försökt förtränga.
Han lämnade kubanska dissidenter att dö på stranden i Grisbukten, utan det amerikanska flygunderstöd som de hade utlovats (en tragedi som än idag förklarar amerikanska exilkubaners djupa misstro mot det demokratiska partiet).
Och hans utrikespolitiska osäkerhet, tveksamhet och bristande erfarenhet ledde till randen av ett kärnvapenkrig när Sovjetunionen fick för sig att testa den unge presidenten genom att utstationera missiler på Kuba."

Varför islamister jublar över Obama, Vem är Obama?6 kommentarer:

Knute sa...

Ständigt kommer nya uppgifter fram om Obama, till exempel att han tidigare hetat Barry Dunham eller eventuellt Berry Soetoro.

Anonym sa...

Det sägs att Michelle tidigare kallade sin man Barry.

Anonym sa...

Jag har hört att Obama kommer från Krypton och hans far heter Jor-El.

Suck.

Anonym sa...

Obam har själv sagt att han kommer från Krypton, och det bör man ta på allvar. Han ser på sig som den timide Clark Kent som när han först har blivit president förvandlas till Stålmannen. Alltså, nu ler han men sen... kommer han till sina kommunistiska och islamistiska vänners hjälp.

Anonym sa...

Att Obama skulle vara muslim eller kommunist stämmer givetvis inte, men däremot ligger han en bra bit till vänster om den amerikanska politiska mittfåran, någonting som han noga sett till att mörka under presidentkampanjen, om än inte i samma utsträckning under primärvalet då det låg i hans intresse att främst mobilisera vänsterkanten inom det Demokratiska partiet.

Svenne Banan sa...

Jag tror att det är svårt att växa upp i USA och bli en riktig tokkommunist. Tittar man på Sveriges aktörer är det ju konstigt att inte USA räddat oss militärt från de idioter som dagligen försöker radera den svenska folksjälen.

Skicka en kommentar