fredag 10 oktober 2008

Asyldebatt i ankdammen

Sverige har 1,8 procent av EUs befolkning (9 miljoner av 493 miljoner) men tar ensamt emot runt 17,5 % av alla asylsökande! En rimlig nivå på asylmottagandet skulle alltså vara en tiondel, 3600 personer i stället för 36 207.

Gemensamma asylregler skulle vara förfärligt för Europa. Grymt av svenska politiker att försöka
övertala EU att ha samma generösa flyktingpolitik som Sverige.

Sverige behöver invandrare, säger dom. Ett sådant påstående är ägnat att ta bort uppmärksamheten från att det faktiskt är flyktingar det handlar om. Diskussionen om behovet av arbetskraft i framtiden är ett sidospår.

En flykting kommer hit för att han har behöver skydd, inte för att han söker arbete. Om Sveriges generösa asylpolitik i själva verket är en kamouflerad arbetskraftsinvandring så är det skamligt. Begriper inte den snattrande politikerklassen att man inte kan kräva av en riktig flykting att han ska jobba? Om man gör det är det import av slavar det handlar om. Nej låt dem sitta i sina höghusghetton och leva på socialbidrag. Eller avvisa alla direkt som inte har riktiga flyktingskäl.

En kommentar av S-E Karlsson på Thoralf Alfssons blogg beskriver vad som händer nu när högkonjunkturen blir lågkonjunktur:

"Många kommuner i Sverige har nappat på statens erbjudande om statligt stöd om kommunerna tar emot asyl/invandrare. Men dessa statliga pengar, för övrigt är det svenska folkets pengar man spelar med, är kortsiktiga pengar! När dom pengarna är slut och det inte finns arbete åt dom man blivit pålurade av staten så sitter man där med skägget i brevlådan och får betala Sveriges högsta "ränta" på "lånen"! Min kommun råkade trots varningar ut för detta! Man har alltså nästan 40 invandrare med barn för vilka pengarna från staten är slut för och troligtvis kommer det att ta åratal innan någon av dessa kommer ut i arbete, om det någonsin kommer att ske!

Det är alltså kommunens skattebetalare som står för kostnaderna för dessa ca 40 invandrare, samtidigt sägs det upp folk som arbetar inom vården på grund av besparingsskäl! Man bör nog i alla lägen tänka efter före!"

Asylsökande i 14 västeuropeiska länder 2007

1 kommentarer:

Anonym sa...

"Man bör nog i alla lägen tänka efter före!"

En god början är att åtminstone börja tänka. Den verksamheten synes vara helt inställd bland svenska politiker på alla nivåer.
När den verksamheten påbörjats kan man slå upp "förnekelse" och fundera över det ordets innebörd!
//E

Skicka en kommentar