fredag 13 november 2009

Ska det vara jämställt, tro?

När det gäller kvinnornas jämställdhet brukar man placera Sverige i toppen. Men invandringen börjar ändra på den saken. Så snacket om kvinnomakt och jämställda bolagsstyrelser är rena verklighetsflykten.

I en nyutkommen rapport berättar egyptiska kvinnor som tillhör den kristna koptiska minoriteten hur de på olika sätt lurats eller tvingats att gifta sig med muslimska män, för att sedan utsättas för övergrepp. Tvångsgifte jämställs med trafficking.

Även i Sverige borde tvångsgifte jämställas med trafficking. Skolflickor skickas till hemlandet på sommarlovet för att tvångsgiftas.

För ett år sen sa integrationsminister Nyamko Sabuni att tvångs- och barnäktenskap måste kriminaliseras. Men hur ser det ut i praktiken?

En kurator på Rosengårdsskolan i Malmö, som sett över hundra barn giftas bort, får frågan om hur många barnäktenskap hon varit med om att stoppa: Kuratorn funderar en stund. Svarar sedan, med en suck. – Ingen gång.

Problemet beror inte enbart på den förhärskande idiotin bland politiker och i media att "alla kulturer är lika bra". Både ministern och kuratorn verkar ju vara medvetna om det. Nej, det beror på att migrationsindustrin alltför lättvindigt delar ut permanenta uppehållstillstånd. Hundratusen nya invandrare årligen som håller liv i denna vanvettiga hederskultur.

Skrämmande nonchalans inför 'kulturella giften'

0 kommentarer:

Skicka en kommentar