söndag 15 november 2009

Ideologisk tvångströja

Vad handlar liknelsen om den barmhärtige samariten om? Att samariten betalade för den sjukes övernattning på värdshuset. Innebär det också att via skattsedeln betala för hans uppehälle resten av hans liv, samt för hans anhöriga?

Man kan undra över den svenska offentligheten, alltså politiker, journalister, akademiker osv, varför det är så viktigt för dem att framstå som "goda".

Det har blivit en dyrköpt erfarenhet för befolkningen. Invandringen ska få kosta vad den kosta vill. Ideologin är viktigare än vardagens realiteter. "Därför ett land där skällsordet 'rasism' präglar den offentliga debatten," skriver den danske politikern Sören Krarup om Sverige. De som vågar kritisera invandringen trycks ner och förföljs.

Ett exempel på den offentliga verklighetsförnekelsen är behandlingen av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen från Somalia och Afghanistan. De flesta av dem är ju över 18 år och borde alltså enligt lagen inte få asyl. Men det går förstås inte att säga rent ut att syftet är att ge uppehållstillstånd till alla som kallar sig flyktingar. Ett oärligt, olagligt och odemokratiskt beteende av våra omogna politiker. Orealistiskt och oekonomiskt. Att göra sken av att vara god är viktigare än de sociala och ekonomiska konsekvenserna.

Egentligen är de hopplöst efter sin tid, de ideologiska makthavare, typ Olof Palme, som regerar det moderna Sverige. Att Sverigedemokraterna helt säkert kommer in i riksdagen nästa år tyder på det.

Läs mer: Folket och eliten

14 kommentarer:

Demonian sa...

Vilken tidining ska man köpa om man är kritisk till invandring, socialpolitik, kriminalitet och publiceringspraxis? Kanske ekonomiskt läge för en ny alternativ dagstidning, någon som känner sig kallad...

Anonym sa...

"Den svenska offentligheten" driver ständigt frågor om invandring till förorter där våld och annan kriminalitet nästan alltid står på agendan. Sedan har man fyllt den kvoten. Nästa dag är man bekymrad över varför hälften av styrelseledamöter i svenska bolag inte är kvinnor och ser till att invandrare, som har en betydligt svagare ställning på arbetsmarknaden än svenska kvinnor, blir "förbikönskvoterade", trots att de har utbildat sig på samma universiitet/högskolor i hopp om att kunna bosätta sig i Vellinga i kraft av sin kompetens och inte en gåva från samhället.

Knute sa...

Intressanta uppgifter från Storbritannien har kommit fram om att totalkaoset i samhället genom invandringspolitiken var planerat. Den muslimska massinvandringen var ett medvetet beslut av Labour-regeringen för att i enlighet med socialistisk ideologi radikalt förändra det gamla samhället.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/10/den-fasansfulla-sanningen-slipper-ut.html

http://euro-med.dk/?p=11690

Erik Nygren sa...

Jag bor i Malmö. Jag träffar muslimer varje dag. Jag känner flera väl genom mitt jobb. Alla muslimer jag träffar är som folk är mest.
Mitt kvarter mellan Möllevången och Rosengård är en av de bästa platser jag nånsin bott på.
Överallt skriver folk om "totalkaoset" etc och syftar på Malmö, Södertälje osv. Dessa människor bor uppenbarligen inte i Malmö eller Södertälje och verkar bygga sin tillrättalagda världsbild på vad de sett på Fox. Det börjar jävligt tröttsamt. Invandringen medför problem i Malmö, men också stora möjligheter. Jag bor mitt i indvandringens epicentrum och i mitt liv är invandringen tveklöst en positiv del. 95% av all utomsvensk påverkan i mitt liv är positiv. Varför, varför, varför är så många människor besatta av det lilla negativa? Varför bestämmer sig så många människor att på förhand döma ut en stor grupp människor därför att de ryktesvägen hört dåliga saker om en liten klick? Och varför i helvete är min härliga stad slagträ i debatten?!

Knute sa...

"95% av all utomsvensk påverkan i mitt liv är positiv."

Naturligtvis är det så för de flesta. Men "det lilla negativa" är t ex islamisk terrorism i Somalia som delvis finansieras av somaliska invandrare i Sverige.

http://ordmotord.blogspot.com/2009/11/de-somaliska-hastarna-fran-troja.html

Erik Nygren sa...

Knute:

Det du säger vederlägger ju inte min åsikt.
En stor majoritet av alla somaliska män, kvinnor och barn som flyr till Sverige undan krig och förtryck är ju INTE är islamister eller kriminella. Ska vi straffa alla dem på grund av en liten grupp idioter? Svarar du ja på den frågan har jag en hel del följdfrågor...

Erik Nygren sa...

Spelade för övrigt en fotbollsmatch mot somaliska föreningen på Sofielund för ett par veckor sedan. Mitt lag vann. Ingen islamistisk terrorrekrytering förekom så vitt jag såg.

Knute sa...

Somaliska ungdomar i Rinkeby har rekryterats för att kriga i Somalia. Så det var alltså inte i Sofielund, somalierna där är säkert hur snälla som helst.

Inlägget handlade ju om det orimliga i Migrationsverkets policy angående "flyktingbarn". I Norge har tand-tester avslöjat att hälften av dem som sa att de var minderåriga egentligen var 20 år eller äldre.

Att svenska politiker och tjänstemän medvetet medverkar till detta bedrägeri är inget vidare.

http://varjager.wordpress.com/2009/05/04/ensamkommande-flyktingbarn-avslojas-genom-tandtest-i-norge-far-stanna-anda/

Erik Nygren sa...

Mitt inlägg handlade om att Malmö alltid målas upp som ett skräckscenario och att islam målas upp som "det största hotet". Och för mig är det obegripligt, eftersom jag bor och stormtrivs i Malmö och jag känner många muslimer och dom är inte det minsta hotfulla.
Jag tror att de allra flesta som eldar upp sig över faran med invandring och islam bor långt ifrån de områden som faktiskt talas om, vilket stör mig enormt. Och jag tror den största enskilda grogrunden för integrationsproblem och kriminalitet/extremism i invandringens fotspår är just det här - en massiv misstro mot en stor heterogen grupp människor som inte gjort något fel. Ungefär som om vi för all framtid dömer ut Borlängebor bara för att den kriminella (händelsvis helsvenska) ligan "Familjen" höll staden i ett skräckgrepp under 90-talet.

Om nu unga somalier ljuger om sin ålder för att få komma in i Sverige, betyder det automatiskt att de är kriminella islamister? Nej, det kan vi självklart inte veta något om. Vi vet att den överväldigande majoriteten av somalier i Sverige är laglydiga människor med stor ambition att starta ett nytt liv. Den enda slutsatsen vi säkert kan dra utifrån att unga män ljuger för att komma hit är att de är väldigt måna om att komma in i Sverige.

Knute sa...

Du har rätt i vad du skriver Erik, så du slår in öppna dörrar. Problemet är inte den fredliga majoriteten. Den fredliga majoriteten i Tyskland ville inte ha en diktator, ändå fick de Hitler, likadant i Sovjet, där fick de Stalin. Den tysta snälla majoriteten muslimer vågar inte säga emot fundamentalisterna. Och det kan bli ett problem när andelen muslimer ökar i landet. Exempel på att det är så finns det gott om ute i världen.

Erik sa...

Borde inte den mest konstruktiva vägen då vara att hjälpa den stora majoriteten "snälla" muslimer att integreras i landet? Ge nya flyktingar bästa möjliga start? Hellre än att döma ut hela islam som det största hotet?

Genom att tala om islam som det största hotet misstroendeförklarar vi ju alla icke-kriminella, icke-islamistiska, sekulära muslimer också. Och driver sannolikt ett antal av dem in i extremism. Kontraproduktivt!

Knute sa...

Det beror inte på oss om islamisterna kommer att vara snälla eller inte. De har sin agenda sen snart 1400 år, att bedriva jihad tills hela världen är underkastad islam.

Faran med att inte våga kritisera islam visas av den muslimske militärpsykiatern Nidal Hasans mord på 12 soldater i Fort Hood 5 november 2009.

Trots att hans åsikter och avsikter var kända sedan länge - ingen vågade stoppa Hasan, eftersom de annars skulle blivit beskyllda för diskriminering av muslimer.

Anonym sa...

Sedan 1986 har svenskarna och svenska regeringen försökt att lösa världsproblemen och det försöket pågår fortfarande. Varför stanna vid att massförflytta människor från Afghanistan, Iran och Irak till Sverige? Varför inte massförflytta hela Somalias befolkning och sedan resten av Afrika?? Vi har platsen, jobben, dagisplatserna, fritidgårdarna och Svea Rikes statsskuld är bara SEK1109926522267 för tillfället så bara kör på!! Det går åt glödheta med en rasande takt. //Robban

Anonym sa...

Det är inte konstigt om SD ökar när man ser hur Sverige läcker som ett såll. Vem som helst kan numera få PUT, se bara hur man skickar hit halvvuxna barn för att sedan agera ankarbarn. Är de inte någon som frågar sig hur dessa barn ? utan utbildning kan ha pengar och vetskap om att Sverige finns och mer intressant är att dom känner till hur att hur man lättast manipulerar det Svenska asylsystemet. Tragisk och säga att det ska behövas en SDare för att förstå det. Det säger en hel det om våra politikers kunskap.

Skicka en kommentar