tisdag 3 november 2009

Herta Müller: Partiet har ersatts med Allah och politbyrån med mullorna

Efter påtryckningar från Rumänien fick Nobelpristagaren Herta Müller inte delta i ett kyrkomöte i Tyskland. Det kan hon förstås inte förlåta den tyska evangeliska kyrkan. Men det är inte bara den som hon kritiserar. Även islam har fått sig en ordentlig släng av sleven. Ur en intervju i Weekendavisen, som tyvärr inte finns online:

- Har Salman Rushdie rätt? Är islamismen den nya totalitarismen?

- Visst han har rätt.

- Kan vi inte lugna oss med att det åtminstone inte finns ett Kreml nu, inte något högkvarter? Är inte det en fördel?

- Stalin är död, ja. Gud är inte död. Partiet har ersatts med Gud och Politbyrån med mullorna.

Hon säger vidare:

"Jag skulle önska att vi använde minst lika mycket energi på att ta totalitarismen på allvar och exempelvis vara bekymrade för Israel i förhållande till den kommande iranska atommakten, som på att dyrka den heliga, vanliga anti-amerikanismen, som sätter all kritisk analys och balanserade bedömningar på stand by."

"Man måste konstatera, att vi dessvärre inte vet vilket ben vi ska stå på i förhållande till den islamska totalitarismen. Vi är orienteringslösa i vårt möte med den och agerar förvirrat och i alla möjliga riktningar".
Om man vet vad förtryck är går det naturligtvis inte att hålla tyst om den hållningslösa relativism som finns hos många protestantiska kyrkor, och än mindre om en totalitär ideologi som islam. I väst kostar det inget att vara anhängare av läror som kommunism, nazism och islam. En människa som vet vad det innebär att leva med åsiktskontroll och tankepolis upplever säkert västerlänningarna som naiva.

Naiviteten gäller även en artikel i Newsmill som använder sig av Herta Müller för att nedgöra Sverigedemokraterna:

"Dessutom förargades jag över att jag i gymnasiet tvingades delta i kristna ceremonier, fastän jag tagit ställning för ateismen. Den kristna hegemonin i förening med nationalism är däremot något som SD försvarar.
All religionskritik måste accepteras i yttrandefrihetens namn. Och Willkommen nach Schweden, Herta Müller!"
Jag tror inte han fattar att Müller är katolik. Och än mindre fattar han att Sverigedemokraterna gör rätt när de försvarar kristendomen mot multikultur = islamisering.

- - -
Integrationsminister Sabuni vill begränsa kristet inflytande. Varför blir jag inte förvånad?

Från bloggen Missional Experiences:
"Nyamko Sabuni gav exempel på frågor där hon ansåg det är bra att kristnas inflytande begränsas, som till exempel i synen på abort, jämställdhetsområdet och HBT-frågor. Det ska enligt våra allianspolitiker vara rätt att mota ut det gamla och ta in det nya, oavsett om det passar eller inte. Det är som Sahlin sagt: 'Vi avundas invandrarnas kultur (hedersmord bl.a.) medan vi själva bara har midsommar och sådant fjant (stackars Strindberg)'. Förnekandet av det svenska verkar vara en sjukdom som drabbar politiker, journalister och kulturarbetare."
En kvinnlig svensk präst skriver i Blekinge Läns Tidning:
”Vi, som kristet land, som ger uppehållstillstånd till muslimer, kallas alltså för otrogna och har inte alls samma värde som en rättrogen. Är beslutsfattarna medvetna om detta? Var inte så naiva!”
Kanske det finns ett litet hopp om Svenska kyrkan ändå, trots politiskt korrekta biskopar som vill ha dialog/dialögn med islam, och trots islams svenska vakthundar som kommer flåsande:
"Den socialdemokratiska tidningen Sydöstran har givetvis rusat iväg till en imam i Karlskrona som får uttala sig i sann PK-anda." Skriver Thoralf.
Prästen Helene Sturefelt skriver också: "Jag pratade nyligen med några muslimska killar i Kungsmarken. De berättade att de måste leva efter religionens regler. Om de skulle byta religion skulle det bli farligt för dem." Och här är svaret hon får från en typisk kristendomens förrädare, biskopens vikarie i Lunds stift:
"Efter att ha läst den konstaterar jag att den ger en förenklad och inte rättvisande bild av Islam. De svepande formuleringar som finns i insändaren kan enligt min mening utgöra grogrund för nedsättande uppfattningar om muslimska trosbekännare. Det är viktigt att möta alla människor med ödmjukhet och respekt oavsett vilken livssyn eller religion de företräder."
"Helene Sturefelt blir förvånad över detta." Sydöstran

Men värre än våra inhemska naiva kulturrelativister och islamiseringsivrare är dock EU. Att släppa in islam i Europa är ett sätt att härska genom att splittra. Europadomstolen uppmanade i dag Italiens skolor att avlägsna krucifix från sina klassrum. De kan stöta barn som inte är kristna, fann domstolen, som är helt fel ute, korset är en symbol för medkänsla, inte åtskillnad.

Läs mer: Ett champagneglas i handen är alltid någon tröst

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr verkar inte Dagens nyheter eller Dagen ha ork att kolla upp eller ha någon tyskspråkig. Muller kritiserar främst rumänska evangelikala kyrkan, och indirekt den tyska. Glad att Herta får belöningar nu efter alla förföljelse av kommunister.

Topol/M

LP sa...

Religionskritik skall riktas dit där den behövs.

Ta tex det iofs oskyldiga, men oändligt enfaldiga "avdopet" som Unga Humanister iscensatte på årets bokmässa. Detta var ett typexempel på ett religionskritiskt stolpskott som gjorde mera skada än nytta. Fast än värre var att det var ett komplett slöseri med tid och engagemang när så mycket viktigare religionskritik behöver genomföras.

http://www.unghum.se/uncategorized/unga-humanister-vast-i-dagen-om-avdop/

Jag är själv medlem i Humanisterna och kommer att vara det tillsvidare. Än så länge ser jag arbetet som görs där som mera positivt än negativt. Detta trots Sturmarks idiotiska utspel om SD, som var det absolut sämsta och mest idiotiska uttalande han gjort gjort hittills. Jag är besviken, men jag vet också att flera aktiva Humanister är mycket kritiska till islam och detta syns både i medlemstidiningen och i tidskiften Humanisten.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/25/sverigedemokraterna-och-islamisterna-gar-hand-i-hand

Knute sa...

Käre medbloggare LP, även om jag tar i litet när jag försvarar kristendomen, så håller jag samtidigt på det sekulära samhället. Det är ganska komplicerat det där, och mina skriverier kan ses som trevande försök att reda ut det.

Om islam är en religion så har den verkligen skämt ut allt vad religion heter. Men eftersom det inte finns särskilt mycket andlighet i islam så behöver nog inte kristna, hinduer, buddhister, taoister, shamanister osv känna sig speciellt träffade.

Knute sa...

Nu kom jag på det förlösande begreppet: den kristna-humanistiska värdegrunden.

Kunskap om den kristna-humanistiska värdegrunden för vårt samhälle borde ingå i ett obligatoriskt test för att bevilja medborgarskap. I den kristna-humanistiska värdegrunden ingår att man ska ta hand om sin nästa, men det betyder inte att man ska ta hand om alla.

LP sa...

Jag har sagt det förut på andra ställen och jag säger det igen: Jag har så oändligt mycket mer gemensamt med kristna (utövande) demokratiskt sinnade västerlänningar än jag någonsin kommer att kunna ha med muslimer (utövande). Islam har i praktiken inte visat sig fungera särskilt väl tillsammans med de idéer och ideal jag håller högt. Det gjorde inte heller kommunismen, nationalsocilaismen eller fascismen.

Det är väl detta jag försöker säga med mitt förra inlägg; Man skall inte öda krut och energi på meningslösa aktioner så som tex unghumanisterna gjorde på bokmässan.
Visst behövs det en djup och bred religionskritik som inte tar ställning vare sig för eller emot och som inte tar några praktiska hänsyn, detta bör nog ses som en del av filosofins värv.
Men den religionskritik som förs i den aktuella och allmänna debatten behöver av praktiska skäl vara just praktiskt inriktad. Man skall tex inte lägga en massa energi på att skärskåda en liten obskyr sekt med kanske 100-500 medlemmar i Sverige, samtidigt som man verkar blunda för att det finns mer än 450.000 personer som mer eller mindre helhjärtat bekänner sig till en religion som egentligen är en totalitär antidemokratisk ideologi.

Trots att jag är ateist så vet även jag vad andlighet kan betyda och jag kan bara hålla med om att islam verkar vara oerhört fattigt på den fronten. En torftigare "religion" torde vara svårt att hitta. Jag skulle nog hellre ansluta mig till Scientologerna om jag vore tvungen att välja. De brukar åtminstone ha snygga kostymer och grundaren skrev en del schysst sci fi.

LP sa...

Man skall ta hand om sin nästa och ibland skall man även vända andra kinden till.

Men man skall inte begå kollektivt kultursjälvmord när man gör detta.

Man måste inte heller vara god mot den som vill en ont. Självförsvar är tillåtet enligt min moral.

LP sa...

Good night Sweden...wherever you are.

Michael G. Helders sa...

LP: Inte ofta jag är enig med humanister/ateister. Men dina kommentarer här- så håller jag med dig i nästan allt du skriver.

LP sa...

@Michael G. Helders

Jag vet inte om du menar att du inte brukar vara enig med Humanister (förbundet) eller humanister? Det kanske kan kvitta.

Kanske beror din enighet (just här) på att jag väl inte av alla skulle ses som en "riktig" Humanist. Jag förkastar nämligen helt och hållet mångkulturalismen som politisk praktik (även om den kan vara en fin tanke i teorin).

Skicka en kommentar