torsdag 12 november 2009

“Tiga är silver, ljuga är guld”

Sverige som EU-ordförande uppges kalla Jerusalem för "Israels och Palestinas huvudstad" i officiella handlingar. Eftersom det ännu inte finns någon palestinsk stat är det en diplomatisk kupp som avslöjar den svenska regeringens otrevliga hållning mot Israel.

"Att Carl Bildt i sin egenskap av utrikesminister i EU:s ordförandeland ännu inte besökt Israel och de palestinska områdena är också ett tecken på de ansträngda relationerna," skriver Dagen.

Suicidaldemokratiska Aftonbladet, Sveriges största tidning, publicerade i augusti en artikel om att den israeliska armén skördar palestinska organ.

Journalisten hade inga bevis, bara en berättelse från 1992 om begravningen av en man som blivit obducerad och ihopsydd. Resten av artikeln bestod av antisemitiska spekulationer och antydningar.

Den svenska ambassaden i Tel Aviv uttalade att Aftonbladets artikel var "förskräcklig", men svenska UD sade genast att uttalandet inte var regeringens ställningstagande.

Heder åt den svenska ambassadören! Om hon inte sagt något hade det varit skamligt.

Nu säger äntligen justitiekanslern att regeringen kunde ha kritiserat organartikeln. Svenska regeringen kunde ha varit tydligare i sin kritik mot Aftonbladetartikeln om israelisk organstöld, utan att det skulle stridit mot svensk grundlag.

"Jag blev störd över att statsministern förklarade att det var i strid med Sveriges grundlag att uttala sig. Det hade han inte behövt säga."

Med andra ord, först teg regeringen, och sen ljög den.

Att oppositionspartierna i riksdagen och deras organ Aftonbloodet är antisemiter är inte förvånande med tanke på deras förbindelser med Hamas och Hizbollah, men att man kan misstänka statsministern och utrikesministern för att vara det är chockerande.

Bakom den humanitära masken

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fantastisk artikel! Sverige , den svenska regeringen, Bildt och Reinfeldt står där - inte med byxorna vid fotknölarna - utan med slipsen väl knuten, men HELT UTAN BRALLOR! Jag skäms för att vara svensk i denna situation!

Knute sa...

Verkligen en träffande bild, med slipsen väl knuten, men HELT UTAN BRALLOR!

Skicka en kommentar