tisdag 24 november 2009

Rock the Casbah

När Ayatollah Khomeini, religiös ledare i Iran, förbjöd all rockmusik i landet så bestämde sig The Clash för att göra en protestlåt. Man hör redan i titeln vad låten går ut på, att rocka casbahn, det ställe där ledaren i landet, i det här fallet Iran, bor. Wikipedia

Det var då det, 1982, innan islamiseringen tog fart på allvar och Västerlandet gav efter för terror och dödshot, en ur islamisk synpunkt på det hela taget lyckad fatwa:

"Tidigare i höst visade tv-programmet 'Existens' precis hur det går till när yttrandefriheten anfräts. På reklamaffischen inför sin yttrandefrihetsutställning hade Nobelmuseet både Salman Rushdie och Carl Johan De Geers flaggskändning som exempel, vilket tydde på att man stod på yttrandefrihetens sida. Det var en missuppfattning.

'Existens' avslöjade att museet konsulterat en imam om vilka delar av Theo van Goghs och Ayaan Hirsi Alis kortfilm 'Submission' man skulle ta bort inför visningen. 'Submission' sätter sökarljuset på kvinnoförtryck i islam och korantexter. Regissören van Gogh mördades på grund av filmens budskap.

Med sin ofattbara hållningslöshet legitimerar Nobelmuseet mordet på en konstnär genom att visa förståelse för de kränkta känslor som orsakat det. Därtill ignorerar man filmens sakinnehåll: kvinnans underordning i religionerna och kvinnor misshandlade med stöd i 'heliga' skrifter, för att i stället visa sympati för dem som känt sig förödmjukade av fakta."

Radikala muslimer, "islamister", har inga skrupler när det gäller att använda våld mot sina kritiker, "islamofober". En filosofiprofessor försöker utreda det där:

"Ingenstans har islamisterna lyckats så bra med sin marknadsföring i västvärlden som i stämplandet av sina kritiker som en sorts rasister som hatar muslimer. Även när de flesta offren för islamisterna, globalt sett, är muslimer, är det ändå kritikerna av islamisterna som stämplas som islamofober. Rädslan för denna etikett bidrar till att försvåra islamkritiken i ett ängsligt och osäkert kulturklimat."

Tja, islamister företräder ju islam, och muslimer i allmänhet vågar inte säga emot. Studera islam så blir det begripligare varför själva begreppet islamist är ett påhitt.

Vad skulle du göra om du var född som muslim ... men reagerade mot det onda i islam och ville bekämpa det?

2 kommentarer:

Knute sa...

Tack för tipset JM!

Knute sa...

Uppehållstillstånd går att köpa på svarta marknaden i Sverige, avslöjar Sveriges Radio.

Det är märken med svenska uppehållstillstånd som säljs, med ett sådant i sitt pass kan man resa fritt i Europa.

Ekoredaktionen vid Sveriges Radio har intervjuat en anonym man som säljer uppehållstillstånd för 2 000 euro per styck. Klistermärkena är inte alldeles enkla att infoga i passet men enligt Ekots källa sköts den delen av processen i Grekland.

Ekots intervjuobjekt låter förstå att klistermärkena är äkta och stulna från det svenska Migrationsverket. Migrationsverket uppger sig inte sakna några märken.

Ekot uppger också att klistermärkena har en finsk tillverkare som inte heller känns vid några försvunna märken.

http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=173381

Skicka en kommentar