tisdag 10 november 2009

I det muslimska Helvetet är kvinnorna i majoritetPå en metroblogg där en ung stolt muslimsk kvinna menar att al-Qaida inte ens existerar, de står iallafall inte bakom attacken 9/11, kan man läsa följande text om kvinnors skvaller som en anledning till att de kommer att bekvinna helvetet i ett större antal än männen:


"Berättat av Imran bin Husain:

Profeten saw sade: "Jag såg in i paradiset och fann att majoriteten av dess invånare var de fattiga, och jag såg in i (Helvete) Eld och fann att majoriteten av dess invånare var kvinnor." Volym 8, Bok 76, Nummer 456:"

En Youtube-video finns inlagd under texten och den visar slöjbeklädda unga kvinnor som talar om andra kvinnor som "gjort bort sig" genom att tala för mycket och fel.

Under videon ligger texten:

"(Det sägs att det kommer vara fler kvinnor i helvete och orsaken är deras tungor. varför? Jo dem snackar skit om andra"

No more Bullshit,
Meningen Med LivetJag undrar hur de som tror på detta klarar av att sätta gränserna mot och förklara den betydelse som skvallret har i det hedersrelaterade våldet. Mannens heder sitter som bekant mellan kvinnans ben, och ordningen måste också upprätthållas annars faller samhället sönder.

Kvinnorna håller kontroll över sina döttrar, vem de talar med och hur de beter sig. Sedan för de vidare detta på olika sätt och det kommer till männens kännedom och klanen måste utdela ett straff för förseelsen, direkt eller senare beroende på situationen och hur man vill agera.

Varför är då kvinnorna både offer för det hedersrelaterade våldet, men också bärarna av den viktiga rollen som förmedlare av skvaller, eftersom de av kultur, religion och tradition råder över hemmet?

I Sverige står somaliska kvinnor på balkongerna och tittar ner på spårvagnarnas hållplatser då barnen lämnar vagnen och följer dem noga tills de kommer hem. Ser de något olämpligt rapporterar de det, och skvallret når snabbt idag de olika delar av klanen i Somalia och kanske på andra håll i världen, genom vår moderna teknik.

Och lika enkelt kommer det tagna beslutet hur man ska straffa fram till de berörda, ofta en pojke eller en man, som ska utföra de handlingar som ska "tvätta bort skammen". Den som ska utsättas för straffet får inte särskilt ofta någon kännedom om det hela förrän straffet utdelas.

Hur kvinnorna kontrollerar främst sina döttrar i Somalia och hur muslimska kvinnor som i princip alltid är instängda i sina hem och byar i menaländerna, för den viktiga sociala informationen vidare, det känner jag inte till i detalj. Det är ofta de äldre kvinnorna, mannens mor, som styr hemmen.

Bröder sätts ofta att kontrollera sina systrar om de lämnar hemmet.
Och även mödrar och systrar dödar de syndiga flickorna och kvinnorna.

Det går rykten i byarna som sedan leder till våldet eller det utdömda straffet för den förseelse mot hedern som dessa, ofta flickorna och unga kvinnorna, anses ha begått.

Men vad gör männen då de sitter på sina caféer, de talar bara om islam och allahs godhet? Givetvis skvallrar de också och deltar i ryketsspridandet som utlöser det hedersrelaterade våldet.Så det finns enligt islam och de som är uttolkare av straffen vid det hedersrelaterade våldet, en tydlig distinktion mellan skvaller som enbart förtal som allah ska straffa kvinnorna med så de hamnar i helvetet, och det viktiga sociala skvallret som upprättar och underhåller den sociala normen och klanens sociala ordning?

Mig veterligt är kristna kvinnor och män lika ansvariga för de syndiga handlingar de gör, inklusive eventuellt förtal de gör sig skyldiga till, och enligt kristendomen är inte helvetet befolkat av kvinnor i något större antal än män.

Och är detta en av anledningarna till att det muslimska paradiset är så inriktat på manlig lusta? Eftersom männen kommer att vara i majoritet där så ska ju givetvis majoritetens behov också tillfredställas?

Så kvinnor snackar sig ner i helvetet och männen strider för allah i jihad och därmed raka vägen in i paradiset? Eller, kan inte jag som kvinna, kristen och feminist, uppväxt i det sekulära väst förstå det fina med islams goda ordning och allahs kloka beslut?

Islam är sällsynt kvinnoförtryckande och könssegregerande och har inget i vårt jämställda, jämlika och demokratiska land att göra alls!Symbol för den iranska domstolen

Läs också för ökad förståelse av skvallrets betydelse för det hedersrelaterade våldet, sett genom domstolar runt om i Mellanöstern:

Försvarstal i domstolar i Libanon
Autentiska rättsfall i Egypten
Rättvisa i irakiska Kurdistan

2 kommentarer:

Knute sa...

Gillar diu inte att din profet skildras som sexgalning och att ditt barn läser om hans våldtäkter och massmord i folkskolen, är vårt land fel ställe för dig cch din familj.

http://www.polemiken.net/?p=6807

Knute sa...

Begreppet äktenskap finns inte i islam. Motsvarande begrepp heter egendom.

Skicka en kommentar