tisdag 10 november 2009

Vår kristna tradition utsatt för hårt tryck

Efter 20 års verksamhet har Apostoliska Ortodoxa Kyrkan i Sverige med Gudsmoderns Ortodoxa kyrkoförsamling i Sydsverige tvingats flytta från S:ta Birgitta kapellet i Malmö.

Vad för politiska ränker som ligger bakom är svårt att säga. Man säger att man skall använda kapellet för "annat ändamål". Biskop Kyrillos kritiska inställning till islam och liberalteologi föll väl inte Malmös makthavare på läppen. Men naturligtvis har Kyrillos rätt. Det är fel att blunda för det hårda tryck som kristna lever under i islamiska länder, ett tryck som spridit sig till Europa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sann Kristus tro og kristendom vil alltid forfølges. Det er sannheten, som det alltid har vært sannheten.

Broderlig hilsen
Fader MB+

Knute sa...

Den grekiska kyrkan uppmanar kristna i hela Europa att stå samman i protest mot en dom från Den Europeiska Människorättighetsdomstolen, som har förbjudit kors i italienska skolor.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/11/13/070218.htm?rss=true

http://hodja.wordpress.com/2009/11/13/kristne-i-europa-foren-jer/

Thor Odin sa...

Det är bra att den främmande kristendomen nu utsätts för hårt tryck i vårt nordiska land. Avgudadyrkarna från mellanöstern invaderade oss för tusen år sedan och deras främmande monoteistiska grepp har sedan dess hållit oss i järnhand. Skicka snickardyrkarna tillbaka till Jerusalem, eller åtminstone Vatikanen.

Knute sa...

Va! Det kan du inte mena, Thor Odin, att du applåderar islamiseringen. Ditt argument håller dessutom inte. Islam är ju så monoteistisk att det är svårt att skilja gud och djävul åt.

From Sweden with Grief sa...

”Islam är ju så monoteistisk att det är svårt att skilja gud och djävul åt. ”

Knute, det är en fullkomligt briljant analys av islam, i en enda mening! Tack för den, Knute!

Naivtive sa...

Walid Shoebat hävdar att Allah är "the greatest deceiver" enligt texten. Och det finns ett likhetstecken mellan Allah och Satan.

Islam liknar satanismen en hel del, fast med mer lullul.

Skicka en kommentar