lördag 7 november 2009

Den stillsamme muslimen

En amerikansk soldat skrek "Allahu Akbar!" medan han sköt ihjäl sina kollegor på en armébas i Texas. Massakern väcker ny kritik mot närvaron i Irak, skriver DN:

"Hasan har flera gånger bland annat sagt att USA alls inte borde ha skickat trupper till Irak och att muslimer, åtminstone i Irak, inte bör stå på amerikanernas sida utan snarare mot dem även på amerikansk mark."

Man kan lika väl säga att massakern väcker kritik mot att tillåta muslimer i den amerikanska armén. Hans Rustad skriver:

"I Helmand-provinsen sköt en afghansk polis ned sina brittiska kollegor i kallt blod efter att de har kommit inom basens skyddande stängsel och tagit av sig västar och vapen. I Fort Hood två dagar senare tar major Malik Hasan Nadal fram två vapen och börjar systematiskt att likvidera medsoldater. I båda fallen handlar det om att soldaterna tror att de är säkra och bland sina egna.

Men varken polismannen eller Hasan ser det på det sättet. De ser på soldaterna som fiender. Det är en grundläggande utgångspunkt. Att erkänna detta skrämmer vettet ur myndigheter och medier, då det reser tvivel om muslimers lojalitet, med allt vad det innebär av misstro och misstänksamhet till medmänsklig och professionell samvaro och samarbete. Men frågan måste ställas."

"Demokrati i Afghanistan känns som en omöjlighet, så låt dem då segla i sin egen sjö," skriver De højreorienterede svin, Danmarks reaktionære parti, och fick följande kommentarer:

"Det är så groteskt att unga danska män måste offras för "fred och demokrati" i en avlägset U-land, medan samma fred och demokrati långsamt avvecklar sig här i Danmark, på grund av avtrubbade araber och andra degenererade muslimer. Låt oss börja med att sanera i våra egna hus."

"Det är något löjligt att danska unga män gå ut och blir ihjälslagna av muslimer. Samtidigt ligger det danska flickor (blondiner) och knepper lös med exakt samma muslimer här hemma."

"En ännu snabbare lösning: Anställ en muslim i försvaret. Han utrotar dem, innan de blir utsända!"

Läs mer >> Var är amerikanarna?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Din artikel påminner mig om mitt barndom. minns ju när ja bodde i Afghanistan å hörde nyheter om att nån kristen eller västerlänning gjorde ett misstag eller begått nåt mord då skrek alla att alla västerlänningar är så. de drog alla över en kant pga. sin analfabetshet å okunninghet å du (bloggaren)drar alla över en kant pga din rasistiska rötter. Alltid lätt att sitta hemma varmt å skönt å gnällskriva om folk. vet ni en sak att Talibaner är inte bara afghanernas fiende. kanske kan de lyckas till slut utrota oss men ska ni veta att efter oss blir det eran tur. Sant att danskarna är sjuka skandinavier.

Knute sa...

Anonym, diskutera sakfrågan i stället för att komma med beskyllningar om rasism. Om du skulle skickas iväg som FN-soldat mot talibanerna i Afghanistan, var skulle din lojalitet finnas?

Försök att förstå dansk humor. Var det inte en smula galghumoristiskt att för att slippa åka till Afganistan kunde man anställa en major Hasan i danska försvaret?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Får verkligen inte hoppas att amerikanerna är lika pk-sjuka som Sverige. Hade detta hänt på en svensk militär-bas (om det fortfarande finns nån kvar) så hade det bara genererat nya integrations-projekt. Istället för att gå till pudelns kärna så hade man börjat föra dialog med muslimerna. Diskuterat om man inte borde lösa det genom att kvotera in fler muslimer i försvaret så att dom inte känner utanförskap. Kanske rent av hade man utsett muslimer till höga officerare. Tänk en muslim som general. Plötsligt har han makten att gynna sina egna. Ta in fler muslimer i försvaret. Dom får tillgång både till vapen och utbildning. Se hur det ser ut i dom bostads-områden och skolor, där antalet muslimer ökar och svenskarna minskar. Det leder till etnisk rensning, högst medveten sådan. Enda skillnaden är att inom försvaret hade en dylik utveckling varit direkt livsfarlig.

Skicka en kommentar